+1.
Herkese selamlar.
+1.
Herkese selamlar.
Arkadaşlar merhaba;
Canon 6d'nin video çekimleriyle ilgili bir arkadaşımın tespit ettiği bir sorun var. Bunu yaşayan ve çözüm üretebilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Canon 6D ile ilgili sorun aşağıdaki gibidir:
Canon 6d fotoğraf makinesinde video kayıt modu 1920 x 1080 25fps sıkıştırmasız çekimde çektiğim röplü(yaka mikrofonu) ve röpsüz çekimlerde az da olsa shutter oluyor gibi yani görüntüde obje ve panlarda akma titreme oluyor(moire sorunu değil) ama 1280 x 720 50 fps bu kayıt seçeneğinde sıkıntı yok ama görüntü kalite kaybı ve sesli çekimlerde 50 fbs 25 kareye çeviride sıkıntı oluyor. çözüm noktası sizce ne olabilir? Bir de bu var olan görüntüleri ediusta işlediğimizde hd'deki keskinlik gidiyor sanki sd çekmiş gibi görüntü veriyor.
Edius proje ayarları da şöyle:
1920X1080 50İ HD
16*9
FRAME 25
VİDEO 10BİT
RENDER FORMAT HQ FİNE
Bilgisi olan arkadaşlar yardımda bulunabilir mi?
Teşekkürler...
merhaba, 60d de bulunan toy camera effectini fotoğrafı makıneden sıldıkten sonra da fotografta kullanmak ıstıyorum. Sd kartta yukleyınce makınede fotografı gormuyor ne onerırsınız
tesekkurler
Mrb Arkdaşlar forumda yeniyim
ilk olarak buraya katılmanın sevincini yaşıyorum bende sizler gibi canon 6d kullanıcısıyım yaklaşık 1 aydır daha önce 550d kulanıyordum.
6d de vizörden baktıgımızda altın oran çizgilerini göre bilirmiyim bi ayarı varmı bunun
cevaplarınız için teşekkür ederim![]()
Merhabalar İyi günler Aranıza Yeni katıldım uzun yıllar Nikon Kullanıcı Olarak Geçen Hafta Canon 6D ye Geçiş Yaptım Ama Ayarlar Konusunda Sanırım Eksik Yaptığım Birşeyler Var Fotorğaflarda Çok Fazla Olmamak Kaydı İle Flu oluyor Bu Konuda Yardımcı Olabilirmisiniz İyi günler Teşekkürler
Burhan Bey, hayırlı olsun. 6D'nizi güle güle kullanın ve aramıza hoşgeldiniz.
6D'yi kit lensi 24-105mm f/4L IS ile mi birlikte aldınız?
Yoksa farklı bir lens mi kullanıyorsunuz? Lensin mikro-kalibrasyonu yapılmamış olabilir mi?
Eliniz titremiş olabilir mi?
Tripod'da çekim yapıyorsanız, IS'i açık unutmuş olabilir misiniz?
Enstantaneyi çok mu uzun tutuyorsunuz? Örneğin 1/5s, 0,3s, 0,5s gibi...?
Selamlar ve iyi çekimler.
> Geniş açı, evreni topyekün sizin önünüze koyar. Telefoto ise, size binlerce farklı evreni getirir.
>> EOS 6D II vs. EOS 70D - FF gövdelerin yakına dokunuşu, Crop gövdelerin uzağa erişimi ...
>>> ... becerikli telefoto Tamron SP 150-600mm VC, gizli inci Sigma 120-300mm OS Sport, şiir gibi geniş açı Sigma 35mm Art, tilt-shift'in ekonomi sınıfı Samyang T-S 24mm ...
Merhabalar Teşekkür Ederim Kit Lensi İle Birlikte ALdım Lens Kalibrasyonu Oldumu Bilmiyorum Şubat Ayında Alınmış Makina ve 300 kare çekim yapmış bende geçen hafta ikinci el olarak aldım bir şahıstan Genel Olarak canon olarak Çok Detaylı bir bilgim yok Titreme Olucacak kadar sarsmadım çekimlerde ve Enstanteneyide o kadar uzun tutmadım tripot kullanmadım ayrıca bir kaç arkadaşım ile görüşmemde canon nikona göre daha yumuşak çekimler yapar dedi ama bu biraz fazla flu kafama takılan sorun bu İlginiz için şimdiden teşekkür ederim
Canon Eos 6 D Body ,Canon EF 24-70mm f/2.8 L II USM Canon Ef 16-35mm f/2.8L II USM Canon Ef 70-200mm f:2.8L II IS USM CanonEf100mm f:2.8 L IS USM Canon 85mm f:1.2 L II USM
Denemekte fayda vardır.
Burhan Bey, Güray Bey küçük ama önemli bir noktaya değinmiş.
Eğer ışık gerçekten az ise, makine odağı kaçırıyor olabilir.
Ayrıca aşağıdaki lens kalibrasyon yöntemi ile lensinizi "lens micro-adjustment"ını yaparak, gerektiği gibi keskin fotoğraflar elde edebilirsiniz:
> Geniş açı, evreni topyekün sizin önünüze koyar. Telefoto ise, size binlerce farklı evreni getirir.
>> EOS 6D II vs. EOS 70D - FF gövdelerin yakına dokunuşu, Crop gövdelerin uzağa erişimi ...
>>> ... becerikli telefoto Tamron SP 150-600mm VC, gizli inci Sigma 120-300mm OS Sport, şiir gibi geniş açı Sigma 35mm Art, tilt-shift'in ekonomi sınıfı Samyang T-S 24mm ...
Öylesine denemek icin cektim... Iso6400... Tam boy asagidaki linkte...
Bu Pazar insallah biraz Fotograf cekmeye zaman bulurum...
Tam Boyutlari
http://img833.imageshack.us/img833/6708/img0118wz.jpg
http://img706.imageshack.us/img706/5189/img0132bis.jpg
Fuji X-H1+ 35mm F2 + 35mm F1.4
ellerinize sağlık paylaşımların devamını görmek ümidi ile![]()
5d mark ii satilip alinir mu sizce bu makina
Ben öyle yaptim ve cok memnunum...
Ama bendeki sebep elimde birikmis biraz paranin carcur olmasindan korkmamdi...
Mantik olarak cok deger mi bu degisiklik: tartisilir...!!!
Yeni Islemci, daha iyi ISO basarisi, daha hizli, daha kücük ve hafif, WiFi ve GPRS felan gibi farklar var...
Normal sartlarda her konuda Mark II den iyi diyebilirim...
Fuji X-H1+ 35mm F2 + 35mm F1.4
Ben mk2 satip bunu aldim![]()