Alıntı acemy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ayhan bey'den buraya yanıt gelmeden, kendisiyle daha önce alış veriş yapmamış hatta kişi hakkında fikri olmayacak Rüzgar Şimşek gibi kişilerin Facebook'ta, CanonTurk'e atar gider yapıp ayrılmış ve burda satılan her ürüne salça olan kişilerin kurduğu "Sahibinden Fotoğraf Ekipmanları Alım Satım Grubu" altında bu kişi hakkında ileri geri paylaşımda bulunmaları tamamiyle yanlıştır.

1- Büyük lense para yatıracak kadar parası olan kişi, lensi elden alır, lens hasar alabilir kargoda diye. Bu bir altın kuraldır. 100-400, 50-500, 300 f/2.8 L IS, 150-500 vs gibi lenslere kargo talep etmek bence saçma bir hareket.
2- Kargo taşımasında büyük objelerde sürekli yaşanabilecek bir durum bu. İki taraf da haklı olabilir burda. Fatura yerine geçecek bildiriyi ek ücretle talep edebiliyorsunuz sanalpazar'dan sipariş esnasında. İki tarafın da haksız yerleri var olayı açığa çıkartamayacak.
3- Hasar ortak da karşılanabilir ( duruma göre ), normalde adabı satıcının %100 karşılamasıdır. ( arka planda ille de kargoyu siz istediniz yatıyorsa bence işin %si değişir, ama satıcının da bu ürünü kargoyla göndermemesi gerekirdi )
4- Para kolay kazanılmıyor evet lakin itibar da kolay kazanılmıyor, bir kişi hakkında internet ortamında böyle hareketler yapmasını mantıklı bulmuyorum.

Bu yüzden sanırım arkadaşlarınız, sağda solda karalayıcı hareketlerde bulunmazsa bence en edeplisi olur.
Bu başlık altında da sadece kendisiyle alışveriş yapıp da durumu olumsuz geçenler yazarsa amaç daha başarılı olur.

Herkese iyi forumlar.

kendisine mesaj attım konu açtım diye. para iadeside istiyorum diye. hala msj yazmaması kendisiyle alakalı bir durum.
kim nereye ne yazmış? benim arkadaşım falan diyorsun? konu neyse ayhan bey rahatsız olmadıda siz neden rahatsız oldunuz? malummu oldu size benim arkadaşlarım oldukları? neden bahsediyorsunuz net anlatın anlayalım...

büyük lens tabiiki kargoyla verilir. bu lensi almadan 3 gün önce mp-e65 kargoladım. sizce saçma olabilir bence değil. sizin yorumunuz...