CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 2 Toplam 8 Sayfadan BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu
Toplam 158 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 40 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree268Likes

Konu: Ayhan Bursa - Ayhan Divlecan - Ayhan Dinlecan -OLUMSUZ-

  1. #21
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Sertaç Mavişerit
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    22.December.2013
    Nereden
    Istanbul
    Mesajlar
    54

    Standart

    Arslan hocamın yukarıda yazdıklarına bizzat şahidim. İnfotek'ten lensi birlikte aldık ve ustanın anlattıklarını bizzat dinledim.

    Yukarıda bazı arkadaşların belirttigi gibi kargo firmaları bir kağıt imzalatıp tüm sorunluluğu göndericiye yüklüyorlar. Ayrıca bekle paketi açıp kontrol edicem gibi bir seyi kabul etmiyorlar.

    Ayrıca ben şimdiye kadar onlarca lens ve makina aldım ve sattım çoğunlukla elden alisverisi tercih etsemde cok defa kargo ile alisveris yaptim. Bu bazen mecburiyetten kaynaklanan bir durum neticede, herkesin bir yerlere gidip lens & makina alacak vakti yok.

    Hepiniz takdir edersiniz ki bozuk ve tamir görmüs bir lens herkesin canını sıkar ve lensten soğur, ustelik bu kadar para vermisken...

    Bence konunun adil çozumu lensin iade alinmasidir...










    arslanucar likes this.

  2. #22
    evrendemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    evren demir
    Makina:
    Lupitel 2
    Üyelik tarihi
    31.January.2012
    Nereden
    Karşıyaka
    Mesajlar
    552

    Standart

    Sayın Uçar,
    Ben, Ayhan beyin bilerek ayıplı bir malı göndereceğine ihtimal vermiyorum,
    buna karşın bence, kimse size ayıplı bir mal teslim almanız sonrası , benim gönderdiğimde sağlamdı, o şekilde sattım, kargoda olduysa bana ne, parasını harcadım ödeyemem diyemez, gelen ürünün sizin tarafınızdan kabul edilmesi gerekir, hakkınızı yasal olarak arayabilirsiniz.

    28.5.2014 tarihinde yürürlüğe giren 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un getirdiği düzenlemeleri inceleyerek yasal süre içinde ürünün iadesini yapabileceğinizi hatta ayıplı mal olduğunu kabul ettirirseniz tazminat talebinde bulunabileceğinizi düşünüyorum, tüketici haklarının arandığı heyet -mahkemelerde veya tüketici haklarını savunan avukatlardan detaylı bilgi alabilirsiniz,

    MESAFEL SÖZLEMELERE DAR YÖNETMELK


    fikir vermesi açısından 4077 sayılı yasa hakkında aşağıdaki yazı incelemenizi tavsiye ederim.

    AŞAĞIDAKİ METİN ALINTIDIR


    4077 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN’DAKİ “AYIPLI MAL” KAVRAMI VE AYIPLI MALDAN SORUMLULUK


    4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un (“4077 sayılı Kanun”) “Ayıplı Mal” başlıklı 4. maddesi; ayıplı malın tanımını, ayıba karşı sorumlu olanları, tüketicinin kullanabileceği seçimlik hakları ve bu hakların kullanılabileceği süreleri düzenlemiştir.
    “Ayıplı Mal” Kavramı

    Öncelikle 4077 sayılı Kanun uyarınca “mal”; alışverişe konu olan taşınır eşyayı, konut ve tatil amaçlı taşınmaz malları ve elektronik ortamda kullanılmak üzere hazırlanan yazılım, ses, görüntü ve benzeri gayri maddi malları ifade etmektedir.
    4077 sayılı Kanun’un 4. maddesinde; ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren malların, ayıplı mal olarak kabul edileceği hükme bağlanmıştır.

    Tüketicinin Seçimlik Hakları

    Anılan madde tüketiciye, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirme yükümlülüğü getirmiştir. Tüketici bu durumda, (i) bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, (ii) malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi, (iii) ayıp oranında bedel indirimi veya (iv) ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Tüketicinin tercih ettiği talebi yerine getirmek satıcının yükümlülüğüdür. Tüketici bu sayılan seçimlik haklarından biri ile birlikte ayrıca ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.
    Ayıba Karşı Sorumlular

    İmalatçı-üretici, satıcı, bayi, acente, ithalatçı ve 10 uncu maddenin beşinci fıkrasına göre kredi veren ayıplı maldan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumludur. Ayıplı malın neden olduğu zarardan dolayı birden fazla kimse sorumlu olduğu takdirde bunlar müteselsilen sorumludurlar. Satılan malın ayıplı olduğunun bilinmemesi bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz. İmalatçı/üretici, satıcı, bayi, acente, ithalatçı ve 4077 sayılı Kanun’un 10. maddesinin 5. fıkrasına veya 10/B maddesinin 9. fıkrasına göre kredi veren, ayıplı maldan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumlu tutulmuştur. 10/B maddesinin 9. fıkrasına göre kredi veren konut finansmanı kuruluşunun sorumluluğu teslim tarihinden itibaren 1 yıl süre ve kullandırdığı kredi miktarı ile sınırlıdır. Konut finansmanı kuruluşları tarafından 10/B maddesinin 9. fıkrasına göre verilen kredilerin devrolması halinde dahi, kredi veren konut finansmanı kuruluşunun sorumluluğunun devam edeceği, diğer yandan krediyi devralan kuruluşun ise söz konusu madde kapsamında sorumlu olmayacağı hüküm altına alınmıştır. Ayıplı malın neden olduğu zarardan dolayı birden fazla kimsenin sorumlu olması halinde kanun gereği müteselsil sorumluluk söz konusu olacaktır. Anılan madde uyarınca satılan malın ayıplı olduğunun bilinmemesi bu sorumluluğu ortadan kaldırmayacaktır.
    Zamanaşımı

    Ayıba karşı sorumlu tutulanlar şayet ayıba karşı daha uzun bir süre ile sorumluluk üstlenmemişlerse, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile malın tüketiciye teslimi tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Bu süre konut ve tatil amaçlı taşınmaz mallarda beş yıl olarak kabul edilmiştir. Ayıplı malın neden olduğu her türlü zararlardan dolayı yapılacak talepler ise üç yıllık zamanaşımına tabidir. Bu taleplerin her halükarda zarara sebep olan malın piyasaya sürüldüğü günden başlayarak on yıl sonra ortadan kalkacağı belirtilmiş olup, satılan maldaki ayıbın, tüketiciden satıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmiş olması durumunda ise zamanaşımı süresinden yararlanılamayacağı hükme bağlanmıştır.
    Ayıplı Olduğu Bilinerek Satın Alınan Mallar

    Ayıplı olduğu bilinerek satın alınan mallar hakkında 4077 sayılı Kanun’un 4. maddesindeki ayıplı malın neden olduğu zararlardan sorumluluğa ilişkin hükümler dışındaki diğer hükümlerin uygulanmayacağı ifade edilmiştir.
    Satışa sunulacak ayıplı mal üzerine ya da ambalajına, imalatçı veya satıcı tarafından tüketicinin kolaylıkla okuyabileceği şekilde “özürlüdür” ibaresini içeren bir etiket konulması zorunlu tutulmuştur. Yalnızca ayıplı mal satılan veya bir kat ya da reyon gibi bir bölümü sürekli olarak ayıplı mal satışına, tüketicinin bilebileceği şekilde tahsis edilmiş yerlerde bu etiketin konulması zorunlu değildir. Malın ayıplı olduğu hususunun, tüketiciye verilen fatura, fiş veya satış belgesi üzerinde de gösterileceği ifade edilmiştir. Güvenli olmayan mallar, piyasaya özürlüdür etiketiyle dahi arz edilemeyecektir.
    Mal satışına ilişkin her türlü tüketici işleminde 4077 sayılı Kanun’un 4. maddesindeki hükümlerin uygulanacağı kabul edilmiştir.
    Ayıplı Malın Neden Olduğu Zararlardan Sorumluluk Hakkında Yönetmelik

    Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan “Ayıplı Malın Neden Olduğu Zararlardan Sorumluluk Hakkında Yönetmelik” (“Yönetmelik”) 2003 yılından itibaren yürürlüktedir.
    Yönetmeliğin amacı, ayıplı malın neden olduğu zararlardan o malın imalatçı/üreticisinin sorumluluğunun usul ve esaslarını düzenlemektir.
    Yönetmelik’teki mal tanımı ile 4077 sayılı Kanun’daki mal tanımı aynı olup, Yönetmelikte “ayıp” kavramı ise Kanundan daha farklı bir şekilde ele alınmıştır. Yönetmeliğin 5. maddesine göre; malın piyasaya sunum tarzı, makul kullanım şekli ve piyasaya sürüldüğü an ve benzeri diğer hususlar göz önüne alınarak, bir kimsenin o maldan haklı olarak bekleyebileceği güvenliği sağlamayan mal ayıplı sayılır. Diğer yandan bir malın, sırf sonradan piyasaya daha iyi bir malın sürülmesi sebebiyle ayıplı sayılmayacağı açık hükme bağlanmıştır.
    Yönetmeliğin “Sorumluluk” başlığını taşıyan 6. maddesi gereği; ayıplı bir malın, bir kişinin ölümüne veya yaralanmasına veya bir malın zarar görmesine sebep olması halinde imalatçı/üretici doğan zararı, kusuru aranmaksızın tazmin etmekle yükümlüdür.
    Yönetmeliğin 6. maddesi uyarınca ayıplı malın neden olduğu zararlardan dolayı birden fazla kimsenin sorumlu olması halinde Kanun’da da belirtildiği gibi müteselsil sorumluluk söz konusu olacaktır. Ancak zararın, tüketicinin veya tüketicinin sorumlu olduğu üçüncü bir kişinin kusurundan kaynaklanması halinde tüm hal ve şartlar göz önüne alınarak, imalatçının/üreticinin sorumluluğunun azaltılabileceği veya kaldırılabileceği ayrıca hüküm altına alınmıştır.
    “Sorumsuzluk Kaydı” başlıklı 8. maddede; sözleşme metninde veya müstakil herhangi bir belgede tüketicinin Yönetmelikte yer alan haklarını kullanmaktan feragat ettiğine dair veya imalatçı/üreticinin Yönetmelikten kaynaklanan yükümlülüklerini sınırlayan veya ortadan kaldıran kayıtların geçersiz sayılacağı belirtilmiştir.

    Sonuç

    4077 sayılı Kanun’un 4. maddesi ve ilgili Yönetmelikte ayıplı mal tanımı yapılmıştır. Tüketicinin ayıplı malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirme yükümlülüğü vardır. Kanun Tüketici’nin bu durumda kullanabileceği seçimlik hakları saymıştır. Bu hakların yanı sıra tüketicinin ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde tazminat isteme hakkı da mevcuttur. Ayıplı mala karşı sorumlu olanlar kanunla belirlenmiş olup müteselsil sorumluluk söz konusudur.











    Konu evrendemir tarafından (29.June.2014 Saat 17:11 ) değiştirilmiştir.
    Lupitel 2

  3. #23
    arslanucar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Arslan UÇAR
    Makina:
    Canon 5ds
    Üyelik tarihi
    16.August.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    43
    Mesajlar
    171

    Standart

    Evrendemir çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Ayhan beye sabah mesajda attım tekrar iade istiyorum diye haber bekliyorum bakalım...











  4. #24
    evrendemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    evren demir
    Makina:
    Lupitel 2
    Üyelik tarihi
    31.January.2012
    Nereden
    Karşıyaka
    Mesajlar
    552

    Standart

    Alıntı arslanucar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ayhan beye sabah mesajda attım tekrar iade istiyorum diye haber bekliyorum bakalım...
    Öncelikle Ayhan Bey'den gelecek cevabı bekleyip, sizin için olumsuz cevap gelmesi durumunda,

    Yasal iade süresi içindeyseniz, iade talebini noter veya heyet-mahkeme ile yapmanızda yarar var.










    Konu evrendemir tarafından (14.July.2014 Saat 08:48 ) değiştirilmiştir.
    ceasaris likes this.
    Lupitel 2

  5. #25
    avmbk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co-Admin

    Status
    Offline
    İsim
    Metin Burak Kınacılar
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    25.October.2010
    Nereden
    Gaziantep
    Yaş
    39
    Mesajlar
    3,637

    Standart

    Bu lensi bi ara cok dusundum.. iykii....


    Gecmis olsun.. delil tespiti icin sulh hukuk mah. Dava acin malin tamir bedeli ve tamir gormesi halinde ne kadar deger kaybi olacagini bilirkisi ile tespit ettirin zararinizi icra yoluyla dahi geri iade edin.. veya tuketici mahkemesi










    Satılık Sigma 180mm F2.8 DG EX Macro

  6. #26
    theyapici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    kenan yapıcı
    Makina:
    5DMarkIII
    Üyelik tarihi
    12.March.2012
    Nereden
    İstanbul-Bahçelievler
    Yaş
    43
    Mesajlar
    1,651

    Standart Madur kim

    Diyelim ki ayhan bey sizin sandıgınız gibi size bile bile bozuk yolladı siz madursunuz. Yada velev ki gayet güzel paketledi lens saglamdı ama kargoda arızalandı madur kim? Yada lens size saglam geldi elinizden kaydı düştü ve arızalandı madur ayhan bey. Biz bu durumların hic birini bilmiyoruz eger sizin icin 2750 tl cok önemliyse bursaya gitmeliydiniz deniz vs. Ulaşımı ile cok yakın zaten bu lensi kargo ile alarak risk almış oluyorsunuz cünkü sustalı ve agır bir lens sizin de sucunuz var eger kargoda zarar gördüyse cünkü paketlemede saglamdı bilemiyoruz. Sigortalı gönderim sadece 1. El faturalı ürünlerde yapılıyor bunda kargonun sorumlulugu yok eger ben saglam bir ürün satıyorum ama kargo da ya da sonradan herhangibir sebeple arızalandıgında suclu direk ben miyim adam 200 tl de vermiş cepten üstüne tamirine yukarıdaki yorumlarda adama nerdeyse sövenler bile var ben ikinizi de görmedim tanımıyorum ama alıcı haklıdır mantıgı yanlış satıcı haksız mı oluyor her zaman 3 sayfa ileride kendisinnden memnuniyetlerini dile getirmiş bir cok kisi baska forumlarda da var ayhan bey sikayet eden görmedim ama kargo bu olabilir yani ben ne sizin yerinizde olmak isterdim ne de ayhan bey in yerinde her 2 durum da da sıkıntı var cünkü paramız cok kıymetli ise pahalı ürünleri elden alalım ya da o şehirde bulunan bir tanıdıgımıza 1. Elden kontrol ettirelim ki baştan bilinsin hersey. Empati yapıyorum kargoya saglam verdim süper paket yaptım lens de saglamdı ama alıcı bozuk diyor kötü bir durum bana yazık degil mi bu ücreti tamamen ben üstlensem ya da tam tersi ürün aldım kargodan geldi ürün bozuk bu sefer gene yazık bence bit kişinin üzerine yıkmadan sorumlulugu paylaşmanız gerekir gecmiş olsun. Ama size bilerek bozuk lensi göndermeyecegi kanısındayım niye itibar kaybetsin bir insan 2750 tl cok bir para degil bu da var suclamayın bence .










    dgncsk likes this.
    CAN EMANET KUL MİSAFİR...

  7. #27
    arslanucar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Arslan UÇAR
    Makina:
    Canon 5ds
    Üyelik tarihi
    16.August.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    43
    Mesajlar
    171

    Standart

    Alıntı theyapici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diyelim ki ayhan bey sizin sandıgınız gibi size bile bile bozuk yolladı siz madursunuz. Yada velev ki gayet güzel paketledi lens saglamdı ama kargoda arızalandı madur kim? Yada lens size saglam geldi elinizden kaydı düştü ve arızalandı madur ayhan bey. Biz bu durumların hic birini bilmiyoruz eger sizin icin 2750 tl cok önemliyse bursaya gitmeliydiniz deniz vs. Ulaşımı ile cok yakın zaten bu lensi kargo ile alarak risk almış oluyorsunuz cünkü sustalı ve agır bir lens sizin de sucunuz var eger kargoda zarar gördüyse cünkü paketlemede saglamdı bilemiyoruz. Sigortalı gönderim sadece 1. El faturalı ürünlerde yapılıyor bunda kargonun sorumlulugu yok eger ben saglam bir ürün satıyorum ama kargo da ya da sonradan herhangibir sebeple arızalandıgında suclu direk ben miyim adam 200 tl de vermiş cepten üstüne tamirine yukarıdaki yorumlarda adama nerdeyse sövenler bile var ben ikinizi de görmedim tanımıyorum ama alıcı haklıdır mantıgı yanlış satıcı haksız mı oluyor her zaman 3 sayfa ileride kendisinnden memnuniyetlerini dile getirmiş bir cok kisi baska forumlarda da var ayhan bey sikayet eden görmedim ama kargo bu olabilir yani ben ne sizin yerinizde olmak isterdim ne de ayhan bey in yerinde her 2 durum da da sıkıntı var cünkü paramız cok kıymetli ise pahalı ürünleri elden alalım ya da o şehirde bulunan bir tanıdıgımıza 1. Elden kontrol ettirelim ki baştan bilinsin hersey. Empati yapıyorum kargoya saglam verdim süper paket yaptım lens de saglamdı ama alıcı bozuk diyor kötü bir durum bana yazık degil mi bu ücreti tamamen ben üstlensem ya da tam tersi ürün aldım kargodan geldi ürün bozuk bu sefer gene yazık bence bit kişinin üzerine yıkmadan sorumlulugu paylaşmanız gerekir gecmiş olsun. Ama size bilerek bozuk lensi göndermeyecegi kanısındayım niye itibar kaybetsin bir insan 2750 tl cok bir para degil bu da var suclamayın bence .
    şurda anlaşalım hocam kimsenin kimseye küfür ettiği yok...
    hep kargoya yöneliyoruz ama yineliyorum o denli bir hasar alan lens için kargo paketinde hiçbir hasar izinin olmaması enteresan değilmi? lensin tamir raporunu okudunuzmu bilmiyorum ama bu denli bir hasar alacak lens, ama paketinde hiçbir kusur olmayacak... işte burda kargodaki görmüş olabileceği hasarı eliyoruz.
    birde sadece bizim alışverişimizde olmuyorki kargo ile gönderim. diyorumya kendimde veriyorum kargoya birçok ürün ve yine aynı şekilde banada gönderiliyor. çevremdede birçok arkadaşım var kargoyla lens gönderip alan. kimse kullanmasın o zaman kargoyu
    son olarakta 2750TL çok bir mebla değil diyorsunuz, isterseniz lensi size vereyim 2750TL ye ne dersiniz???











  8. #28
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Erkan Yazıcı
    Makina:
    Sony A7
    Üyelik tarihi
    06.October.2012
    Nereden
    Bilecik
    Yaş
    48
    Mesajlar
    538

    Standart

    2750 tl lik bir lens için ille de Bursa ya gitmeli diye bir kural yok. Tamamen tercih meselesidir. Alıcının işi de olabilir, canı da istemeyebilir ve ayrıca kargo firmaları neden var ?? Olay dosya boyutunda ki gönderileri taşımak olsaydı eski zamanların PTT si memlekete zaten yetiyordu. Zaman zaman dünyanın farklı yerlerinden çok büyük boyutlarda ve çok pahalı lensler alıyorum. Kargo da zarar görür endişesi ile ABD ye gidip elden mi alayım ?
    Hasar gören bir kargo kolisi her haliyle kendini belli eder. Balon poşetlerle sarılı lens yere düşecek ve o balonlara zarar gelmeden lensin netleme halkası sıkışacak.. Yapmayın arkadaşlar !!!
    2750 tl az para mı çok para mı ? Az para diyen arkadaşlara sormak isterim; hiç tanımadığınız bir insan sizden hergün 10 tl istese, siz bu parayı kaç gün verirsiniz. Rakamı büyük yada küçük göstermeye çalışarak olayı başka boyutlara çekmemek gerektiğini düşünüyorum.
    Ayhan abiden bende lens aldım. Paketlemesi, ilgisi ve titizliği ile benden tam not almıştır. Herhangi bir şeye ihtiyacım olduğunda ilk arayacağım insanlardan birisidir. Bile bile arızalı lens göndereceğini düşünmüyorum.
    Alıcı olarak sizi de çok çok iyi anlıyorum. Bence konuya çok sert girmeden bir şekilde Ayhan abiye ulaşmaya çalışın. 1 hafta süre verin. Olumsuz yanıt alırsanız uygun gördüğünüz şekilde davranırsınız.
    Hepimize iyi pazarlar sevgili forumdaşlarım.











  9. #29
    tassio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT Gaziantep Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    burçin dündar
    Makina:
    canon 5d mark II canon 450 D
    Üyelik tarihi
    16.October.2010
    Nereden
    gaziantep
    Yaş
    54
    Mesajlar
    268

    Standart

    Alıntı avmbk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu lensi bi ara cok dusundum.. iykii....


    Gecmis olsun.. delil tespiti icin sulh hukuk mah. Dava acin malin tamir bedeli ve tamir gormesi halinde ne kadar deger kaybi olacagini bilirkisi ile tespit ettirin zararinizi icra yoluyla dahi geri iade edin.. veya tuketici mahkemesi
    Sayin avukatım,
    Ben tuketici hakem heyetimi dernegimi ne ise; bu olaya benzer baska bir urun icin sikayette bulundum. Faturan yoksa hic birsey yapamazsin dediler. Buna ne dersin?










    avmbk likes this.
    Canon 5D mark II, 50mm 1:18 II lens,..
    Canon 450D I 18-55mm kit lens, I Sigma 10-20 lens, I Digipod A-2841P tripod

  10. #30
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ogün Demir
    Makina:
    Canon Eos 6D
    Üyelik tarihi
    25.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    40
    Mesajlar
    247

    Standart

    faturan olmadan herhangi bir ürünün size ait oldugunu nasıl ispatlayacaksınız, belki çalıntı belki kaçak belki başkabir şey nerden bileceksiniz ?











  11. #31
    dgkngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    DOGUKAN GEDIK
    Makina:
    Canon 550D
    Üyelik tarihi
    20.February.2011
    Nereden
    Kocaeli
    Yaş
    33
    Mesajlar
    512

    Standart

    Forumda bu tarz şeylerin yaşanması üzüyor bizleri gerçekten. İki tarafı da şahsen tanımıyorum kimin haklı kimin haksız olduğunu bilemem. Lens yollanmadan önce de darbe almış olabilir; teslim alınıp açıldıktan sonra da darbe almış olabilir, bunu söz konusu iki kişi haricinde kimse kesin olarak bilemez. Umuyoruz ki en kısa sürede sonuçlanır güzel bir şekilde.

    Ek olarak; "siz hatalısınız çünkü lensi gidip kendiniz teslim almalıydınız" kadar komik bir şey ömrümde duymadım Yapmayın etmeyin










    BuLuT, sekoder and arslanucar like this.
    DOGUKAN GEDIK


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    |
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    |
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    |
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  12. #32
    sekoder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    serkan ongun
    Makina:
    Canon eos 7d
    Üyelik tarihi
    24.November.2012
    Nereden
    eskisehir+Bilecik
    Yaş
    41
    Mesajlar
    172

    Standart

    Ayhan Bey cevap vermeyecek mi bu kadar iddiaya? ben kendisinden çanta almıştım bi ara, iyi biri zannediyordum. hayret yanıldım galiba. bozuk bişey saracak birine benzemiyordu. bir saattrir almış olduğum çantayı inceliyorum, acaba bişey var mı diye....










    tassio, avmbk, Serdaryus and 1 others like this.
    Canon eos 7D
    Beroflex 35mm f2.8
    Helios 44M-4 58mm
    Canon 70-200 f/2.8 IS

  13. #33
    mathematiche - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mustafa ÖZKAYA
    Makina:
    Nikon D7000-Canon 6D
    Üyelik tarihi
    15.January.2012
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    495

    Standart

    2 arkadası da tanımıyorum ama ayhanbursalı nın böyle bir şey yapabilecegi aklıma gelmezdi diyebiliyorum ve vardır muhakkak bir acıklaması.Kargoda olusan sorunlar alıcının zararına olmamalı ya da en kötü orta yol bulunmalı.
    Umarım orta yol bulunur. fakat benim takıldıgım nokta ayhanbursalının herhangi bir cevap vermemiş olması. en azından bir cevap vermeliydi diye düsünüyorum.










    HaDeS and arslanucar like this.
    Canon 6D
    Canon EF 85mm f/1.8

    Nikon D7000
    Nikon AF-S 18-55mm f/3.5-5.6 VR
    Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8D

  14. #34
    arslanucar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Arslan UÇAR
    Makina:
    Canon 5ds
    Üyelik tarihi
    16.August.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    43
    Mesajlar
    171

    Standart

    Alıntı mathematiche Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 arkadası da tanımıyorum ama ayhanbursalı nın böyle bir şey yapabilecegi aklıma gelmezdi diyebiliyorum ve vardır muhakkak bir acıklaması.Kargoda olusan sorunlar alıcının zararına olmamalı ya da en kötü orta yol bulunmalı.
    Umarım orta yol bulunur. fakat benim takıldıgım nokta ayhanbursalının herhangi bir cevap vermemiş olması. en azından bir cevap vermeliydi diye düsünüyorum.
    yineliyorum dün kendisine pm de attım konuyu açtım ve para iademi tekrar istiyorum diye ona bile dönüş olmadı malesef...











  15. #35
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    güney
    Makina:
    makinam yok
    Üyelik tarihi
    24.January.2013
    Nereden
    izmir
    Mesajlar
    692

    Standart

    cps gold membermıydı bu vatandaş.hani imzayı döşemişte döşemiş
    şu avatarındaki bazukayımı almıştınız?











  16. #36
    avmbk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co-Admin

    Status
    Offline
    İsim
    Metin Burak Kınacılar
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    25.October.2010
    Nereden
    Gaziantep
    Yaş
    39
    Mesajlar
    3,637

    Standart

    Alıntı tassio Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sayin avukatım,
    Ben tuketici hakem heyetimi dernegimi ne ise; bu olaya benzer baska bir urun icin sikayette bulundum. Faturan yoksa hic birsey yapamazsin dediler. Buna ne dersin?
    Faturayla ilgili değil benim mevzum abi sonuçta mağduriyet var ve tamir gördüğü için de hem tamir bedeli hem de malda değer kaybı mevcuttur. Bunların tazmini sağlanabilir.. Aslında can çekerse savcılığa dahi şikayet hakkı var.










    tassio likes this.
    Satılık Sigma 180mm F2.8 DG EX Macro

  17. #37
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Engin Tepe
    Makina:
    450 D
    Üyelik tarihi
    03.October.2013
    Nereden
    antalya
    Mesajlar
    12

    Standart

    Ne kadar can sıkıcı bir durum. Yarın bende kargo ile lens alıyorum. Bu akşam gönderdim parasını. Bu konuyu anlatıp dikkatlice sarmasını istedim.
    İki şahsı bende tanımıyorum. Ama İsmi geçen satıcının hala cevap veya savunma tarzı paylaşım yapmamması yani susması kabullenmek gibi bişey.
    Az para değil. Tamir parasına ben lesnin kendisini alıyorum ( Sigma 70 300 macro).

    Umarım tez zamanda çözülür.











  18. #38
    Alnef - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    İlhami Nefes
    Makina:
    Canon EOS 5D MARK III
    Üyelik tarihi
    10.January.2012
    Nereden
    Manisa
    Yaş
    57
    Mesajlar
    1,312

    Standart

    Ayhan Bey i tanırım , Bursa da sayın bir iş adamı . Ayıplı mal göndereceğini düşünmüyorum .Şimdiye kadar bişeyler yazmadı ise de işlerinin yoğunluğundan yazmamıştır . Bu konuya bir çözüm getireceği kanaatindeyim

    Edit . Yanilmisim










    Konu Alnef tarafından (16.July.2014 Saat 07:31 ) değiştirilmiştir.
    tassio, avmbk, HaDeS and 2 others like this.
    Canon 5D Mark III , Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM , Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD ,Tamron AF 17-35mm f/2.8-4 Di LD , Canon EF 50mm f/1.4 USM Helios 40 , Tahir 11A ,Yongnuo YN-568 , Tamrac Pro 8, Lowepro Fastpack 350

  19. #39
    ilbey666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT Avrupa Yakası Gezi Sorumlusu

    Status
    Offline
    İsim
    İlbey Yağcı
    Makina:
    Canon Eos 5D mk I
    Üyelik tarihi
    10.July.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    2,345

    Standart

    Arkadaşlar bir Türk olarak ticari fikrim geldi.

    Şehirlerarası fotoğraf ekipmanı alınıp satılması hizmeti için bir servis alayım, böyle işler için adamları götüreyim getireyim ekmeğimi kazanayım diyorum. Servis ücreti iki taraf arasında bölüşülsün. Hem siz üyelerimiz kazansın hem ben kazanayım. Şirketin ismi de KANON-TUR olsun..

    Alışveriş için şehir şehir gezme fikri baya saçma olmuş gerçekten

    Ayhan abiyi forumda saygın birisi olarak gördüm tanıdım, umarım adına yakışanı en kısa sürede yapar..










    Referanslar;
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    Biz 6-7li yaşlarımızda sabahın köründe titreyerek de olsa "varlığım Türk varlığına armağan olsun" derken gayet ciddiydik.

  20. #40
    srtexa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    sr texa
    Makina:
    -
    Üyelik tarihi
    28.February.2012
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    183

    Standart

    Konu ile ilgili olarak 2750 TL ye az denmiş,
    ya ben lan neyse bir şey demiyorum.










    Amateurs worry about equipment, Professionals worry about money, Masters worry about light,
    I... I just take pictures. =)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •