CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 14 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree26Likes
  • 2 Post By tunapala
  • 1 Post By evirgen2008
  • 4 Post By evirgen2008
  • 2 Post By evirgen2008
  • 5 Post By tunapala
  • 2 Post By ermanatasoy

Konu: Oguz Cengizhanoglu | OLUMSUZ

  1. #1
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart Oguz Cengizhanoglu | OLUMSUZ

    Hiç düşündünüz mü fotoğrafın aşk olup olmadığını?

    Ben düşündüm. Ama cevabı yazının sonunda vereceğim... Siz de bu arada tahmin yürütün ve olayları kendi açınızdan ve LÜTFEN AMA LÜTFEN EMPATİ YAPARAK DEĞERLENDİRİN.


    Makro maceralarımı bilmeyen kalmadı zannediyorum. Makro tamamiyle bir aşk benim için...Bundan eminim. Belki de başıma gelen her şey bu aşkı aldatmak istememden ötürüydü. Kİm bilir?


    Dedim ki ben portre de çekerim(?). Çekerim abi niye çekemeyim? Teknik olarak az-çok brşeyler biliyoruz e ekipman da var. Model de bulunur illaki... Tamam dedim kendi kendime. Biraz da portrede geliştireyim kendimi... Gittim flaş falan aldım Oğuz Cengizhanoğlu(oguzceng)'ndan. Sağolsun ucuz verdi. Ya da her zamanki gibi aceleci tavrım yüzünden bana öyle geldi. Sebep ne olursa olsun durumdan memnundum ve önemli olan buydu benim için. Sonra reflektörler eklendi tutacak adam bulma derdi vardı bu sefer anında vazgeçtim. Murat(Samhain) bilir, ne aradım ebayda, ne videolar izledim Youtube'da reflektörler için. Hatta beraber sipariş verecektik de ben vazgeçtim sonraları... En büyük problem çünkü ışıktı portrede makroda da olduğu gibi. Ama lokal bir alan aydınlatması olan makronun aksine daha genel bir ışık lazımdı bana. Bunu da flaşla çözmüştüm. Ya da öyle sanmıştım...

    Uzun bir süre flaşlı çekimler yaptım. Portre iyi gidiyordu gayet. En azından artık daha mantıklı ve makul fotoğraflar çekiyorum portre adına. Ama hala çok büyük ışık sorunum vardı. Bunu da aşmak için tek çarem kalmıştı geriye: Paraflaş. Youtube'dan sıklıkla takip ettiğim bir fotoğrafçı vardı o zamanlar. Adam paraflaşla öyle şeyler yapıyordu ki kime göstersem videoyu ağzı bir karış açık, "vay anasını" diyordu. Beni de gaza getiren adam kendisidir. Günde 5-10kez izlemeye başladım artık her bir videosunu. Kendi kendimi gaza getirip durdum paraflaş almak için. Ve süreç başladı:

    Beni tanıyanlar bilir. Eskiden durumum iyiydi. ODTÜ etiketi ile yaklaşık 600-700lira bursum vardı aylık. Sonra, gonul derdine dustum. Takdir edersiniz ki İstanbul-ANkara arasını her hafta git-gel yapmak insanı her yönden yoruyor. Haliyle derslerdeki düşüşler burslara yansıdı ve geçen sene tam anlamıyla sıfır noktasına indim. Bütün burslarım jiletle keser gibi kesildi.Okulun da uzaması cabası... Ama bu yazıyı okuyorsan eğer bilki canın sağolsun. Neyse konumuza dönelim. Durum bundan ibaret iken ekonomik olarak, paraflaş benim için ciddi bir masraftı hem de çok ciddi. Çünkü ben bunları içerde değil, zor olanı seçip dışarda kullanmak üzere alacaktım. Bu demekti ki bir de akü lazımdı bana. Neyse, Allah kerim dedim ve başladım para bulmaya...

    Ekonomik olarak gelir ve gideriniz belli ise, yapacak iki şey vardır para biriktermek için. Ya giderleri kısarsınız ya da gider çalışırsınız. Ben ikisini de yaptım. Dersten çıktıktan sonra ufak tefek işlerde 50-100-150 lira paralar kazanarak ve "lan aç değilim aslında bi sigara yaksam keser beni" diyerek fedakarlıklarımla yaklaşık olarak 2000 lira biriktirdim.Peki ne için? Bir aşk uğruna mı?

    Paraflaşlardan çok fazla anlamadığımı az-çok bilirsiniz... Zaten her zaman demişimdir yine diyorum: Bir fotoğrafçı sadece bir dalda uzmanlaşabilir. Ki bu bende makroydu aşikar bir şekilde. O yolda ilerliyordum. Yine de uslu durmadım. Kendi kurallarımı yıkmak istedim. Başladım paraflaş aramaya aküsüyle beraber. Geçmişi şöyle bir kurcalarsanız forumda paraflaş aradığıma dair bir çok yazı bulacağınızdan eminim.Neyse, bu işlerden etrafımda en çok anlayan Oğuz Cengizhanoğlu'dur. Her türlü malzemenin nerde ucuz nerden tedarik edilir bilir. Akü de ayarlar bana dedim. Ki fazla geçmeden Facebook üzerinden mesaj attı. Aramız bu kadar iyi iken "abi abi abi" diye ben onu yere göğe sığdıramazken, insanlar birşey alacağı zaman "Oğuz abiye sor o blir" derken, asıl maceranın burda başladığını kim bilebilirdi ki?

    BU NOKTADAN SONRASINI LÜTFEN EKTE OLAN NOT DEFTERİNDEN OKUYUN. OLAYLARI YANLIŞ ANLATMAK YA DA EKSİK ANLATMAK GİBİ BİR ENDİŞEM OLMASINDAN ÖTÜRÜ FACEBOOK KONUŞMALARININ TAMAMINI KOPYALA/YAPIŞTIR YAPTIM.

    EKTE GöREMEYENLEr İÇİN İNDİRME LİNKİ:

    Dosyayı indirmek için buraya tıklayın - 117.8 Kb


    Okuduysanız şimdi burdan devam edelim...
    Şimdi artık konuya hakimsiniz ve doğrudan konuya giriyorum:

    Önce cevaplanması gereken sorularım var:
    -150$lık bir paraflaşı siz 550liraya satıyorsanız bundan zarar etme imkanınız yoktur. Dileyen konuşmadaki paraflaşı google'a yazıp fiyatlarını görebilir zaten...

    Artık hepimiz ebay nedir biliyoruz. Ve burdan bir mal getirmeye kalktığımız zaman 75$ı geçirmemeye dikkat ediyoruz. Eğer bir satıcı bu malı sizin adınıza getirip üzerine kendi karını da koyarak size satıyorsa, bu durumda her hangi bir gümrük işleminden sorumlu tutulabilir mi? Yani diyelim ki mallar gümrüğe takıldı. Bunun cezasını ve faturasını alan mı ödemek zorundadır? Biz de biliyoruz ebaydan sipariş vermesini. Ben senin karını koyarak bu malı bana satmanı istiyorsam bu riski göze alamamdan ötürüdür ve gümrükle ilgili bir sıkıntı olduğunda karışmak istememden ötürüdür. Yoksa yanlışım mı var ey CanonTürk ailesi(hakkaten bir aile olduğumuzu düşünen kaldı mı benden başka? Yoksa lafta hala aile ortamı mı mevcut? )

    Bu sorunun cevabını istiyorum evvela.

    Daha sonra ise şunu sormak istiyorum; "Ben üçün beşin lafını yapmam bilirsin." "Softboxunu aldım içinden." ve gördüğünüz üzere "Kargo benden" denmesine rağmen şaka değil bu mebla tam olarak 120lira kargo parasını ödetip,üstelik aynı kargoyu tekrar 37 liraya göndermem ve ücretini tekrar benim ödemem, daha sonra "Ben sana softbox vereyim" demekle benim malımı bana tekrar vermekle yani, "Bunlar için tutanağın var mı deyip işin içinden kurtula da bilirim...." diyerek ve artık mallar geri döndükten sonra satalım dediğimde "Abi tetikleyiciler de vardı. Onları da 50 liradan verebiliriz" cümleme "Onlar hesap dışıydı" diye kestirip atılmasındaki iyi niyeti arıyorum.... Lütfen bulmama yardım edin.

    Yazının tamamını okudu iseniz yurttan atılmamı da görmüşsünüzdür. Akünün patlamasını da... TÜm bunlardan sonra "1-2 hafta sonra öderim geri kalanını da " demesi ve bugün hala paramın (toplam ödediğim mebla 1750liradır.Bu sırada İTÜ yıllık çekimlerden kaybettiğim mebla yaklaşık olarak 1000lira olup bu işi tüm bu karmaşadan ötürü ERKAL KAŞIKÇI'ya devrettim.) 750 lirasını göndermemesi bunu geçtim, bahsettği 1100lüğü dahi hala göremem beni şu sonuca götürüyor: Bunca şeyden sonra sen eğer hala güvenebiliyorsan karşı tarafa, tam bir gerizekalısın. Evet dostar (?), sizce ben gerçekten gerizekalı mıyım?

    Son olarak şunu sormak istiyorum size. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Bir daha düşünün şimdi, toplu olarak vermiş olduğunuz 1750liranın size ödenmesinin 100lük 200lük ödendiğini düşünün. Atalar demişki, birlikten kuvvet doğar! Toplu paranız ile yapabileceğiniz onca yatırım, kapatabileceğiniz onca borcunuz duruken o paranın taksit taksit gelmesini düşünün. Ve şu soruya cevap verin: Bu paranın değeri ile o paranın değeri bir midir?



    Yukarda bahsi geçen şahıs ile bütün irtibatımı kesmiş bulunmaktayım şu an. Göndermemiş olduğu paramın 1 lirası helal olmasın. Nasiplenmek kısmet olmasın. Hakkımda ne derseniz deyin arkamdan, ben ortada bana karşı yapılmış çok büyük bir ayıbın olduğu düşüncesindeyim.

    Son olarak, size benden tavsiyeler;
    -Hayatta asla ama asla kimseye güvenmeyin. Özellikle de internetten tanıştıp samimi olduklarınıza.
    -Kim olursa olsun, ortada bir çıkarı yokken dostunuz olduğunu, 1 lira için sizi ne durumlara düşürebileceğini asla ama asla unutmayın.
    -Erkeklere özellikle tavsiyem, hiç bir kıza haddinden fazla değer vermeyin... Yarış atı zanneder falan diye bir laf vardı ama hatırlayamadım şu an ama anladınız siz beni...

    -Yaptığınız her işte empati yapmayı unutmayın. Karşı tarafı mağdur edecekseniz eğer, size yapıldığında ne hissedeceğinizi bir daha düşünüp öyle bu işe kalkışın...Yaptığınız zaman da şunu unutmayın: Sizden çıkmasa, çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıkar diye bir söz var.

    -Asla ama asla aldatmayın! Bütün bunlar makroyu aldatmamdan ötürü oldu biliyorum. Ben aşkıma sadık kalamadım. Siz kalın.


    Ve geldik esas sorumuzun cevabına;

    Evet fotoğraf benim için bir aşk. Sonu gelmeyen, bitmek bilmeyen, kaprisli, elimi avcumu yiyen bir aşk...

    Ama ben bile diyorum ki artık, başlarım böyle aşkın ızdırabına!

    NOT: Konu altında, Facebook üzerinden, Özel mesaj yoluyla veahuyt herhangi bir iletişim şekliyle bu konu hakkında yorum yapmayacağınızı bilmenizi isterim. Bundan sonrası artık herkesin kendi vicdanıdır...











    Konu tunapala tarafından (17.May.2012 Saat 22:45 ) değiştirilmiştir.
    Gerekirse kefen başa sarılır.

  • #2
    Mert Gundogdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Gündoğdu
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    8,190

    Standart

    Konu gerekli yere taşınmış ve başlığı değiştirilmiştir.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #3
    oguzceng - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Oguz Cengizhanoglu
    Makina:
    Canon EOS 6D
    Üyelik tarihi
    22.December.2009
    Nereden
    Trabzon
    Mesajlar
    974

    Standart

    Tesekkur ederim Sevgılı Ömer.konusmada da belirtiğim gibi 1100tl ye senden bu urunlerı zorla gerı almadım,bı anlasma saglandı aramızda,durumumun olmadıgını 3bulursam 3,5 bulursam 5 gondereceım ama yine de senın zararını beraber toparlayacagımızı da soyledım,1000tl ni odedım 100tl de son anda cıkan askerlik durumum için sana yine forumdaki kardesım gibi sevdıgım birisinden borc alarak borcunu kapatmaya calıstım ama 100tl eksigim kaldı..en kısa zamanda inan elıme para bı bankadan gecıp hemen yandakı atm den sana gonderdım..
    ha sen bunları zaten bana zorla verdın al abı yoksa asagı atıcam hepsını paramparca edıcem dedın ve gerı gonderdın degıl mı..

    Yazının inan tamamını da okumadım,ama yuksek sesle konusman senı haklı duruma getırmez..

    Saglıcakla Kal..











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #4
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Arkadaslar saticilar arasindaki Olumlu ve/veya Olumsuz basliklari sadece alicilarin "yasadiklari" tecrubeyi paylasmasi icin vardir. Teselli, destekleme, yerme, elestirme basliklari degildir. Bu konuda satici ile birebir yasadiginiz varsa olumlu ve olumsuz dusunceleri Saticinin ismi - olumlu veya saticinin ismi - olumsuz basliklari ile paylasabilirsiniz. Bu basliklardaki ucuncu sahis mesajlar silinmektedir.










    adlbykl and Clone like this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #5
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart

    ..........(toplam ödediğim mebla 1750liradır.Bu sırada İTÜ yıllık çekimlerden kaybettiğim mebla yaklaşık olarak 1000lira olup bu işi tüm bu karmaşadan ötürü ERKAL KAŞIKÇI'ya devrettim.) 750 lirasını göndermemesi bunu geçtim, bahsettği 1100lüğü dahi hala göremem beni şu sonuca götürüyor:.............



    Alıntı oguzceng Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1000tl ni odedım 100tl de son anda cıkan askerlik durumum için sana yine forumdaki kardesım gibi sevdıgım birisinden borc alarak borcunu kapatmaya calıstım ama 100tl eksigim kaldı.

    Başlıklar altındaki yorumların silinmesinden ötürü bu mesajı yazmak zorunda hissettim kendimi. 9 Mayısta belirttiğim gibi, bir hafta sonra ailem gelecek ve haberi olacaktı.Ki yarın istesem de istemesem de olacak.

    Yine daha evvel bahsettiğim gibi, olay artık benimle alakalı bir durum değildir. Olay artık Süleyman Evirgen, Yusuf Çağlayan( avukatımız) ve sizin aranızda olacaktır.


    Saygılarımla...










    adlbykl likes this.
    Gerekirse kefen başa sarılır.

  • #6
    oguzceng - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Oguz Cengizhanoglu
    Makina:
    Canon EOS 6D
    Üyelik tarihi
    22.December.2009
    Nereden
    Trabzon
    Mesajlar
    974

    Standart

    Lütfen avukatınıza verınız numaramı gunun her saati gorusmeyı beklıyorum..

    1100TL sizin kabul ettıgınız bı rakamdı sizden zorla almadım..Durumumun musait olmadıgını ama elıme her gecen parayı size gonderecegımı soyledım bunu sizde kabul ettiniz..1 ay içerisinde (ki tarih vermemıstım) 1000TL odedım 100TL için her an odeme yapabılecegımı dusunuyorum..

    Geri kalan iddiaların asılsızlıgını ya da eksikliklerini de tek tek burada anlatacak degılım..

    Saygılarımla..











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #7
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart

    Alıntı oguzceng Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    .1 ay içerisinde (ki tarih vermemıstım)

    Saygılarımla..











    Gerekirse kefen başa sarılır.

  • #8
    oguzceng - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Oguz Cengizhanoglu
    Makina:
    Canon EOS 6D
    Üyelik tarihi
    22.December.2009
    Nereden
    Trabzon
    Mesajlar
    974

    Standart

    Peki,bundan sonrasını ben size bırakıyorum..

    Benım kalan borcum 100TL dir,bende kımsenın ne malı ne de parası kaldı,benım vicdanım sadece 100TL için rahat degıl..

    Ha en bastan da soylemıstım her an bunu kapatmayı dusundugumu elıme para hatta bana gecmeden dırek sana gonderdıgımı de soyledım..Beklenmedik bı anda askerlık durumumun cıktıgını da soyledım..

    Bundan sonra benı nerde elestırırsen elestır,hangı yollara basvurursan vur yapabılecegının en ıyısı buysa tesekkur ederim..





    Tekrar kal saglıcakla..











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #9
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart

    Aylarca biriktirdiğim parayı sana güvenerek TEK seferde verip, aylarca bu malların gelişini beklemekle iyi niyet namına yapabileceğim her şeyi yaptım senin için.

    Bundan sonraki ürünlerin alımında paketin içinden çıkarıp aldığın softboxumu alıp da zararımı burdan kurtarayım dediğinde yapabileceğim her şeyi yaptım senin için.

    Benim de zararım var abim, biraz sana biraz bana deyip bütün yükü bana yıktığında senin için yapabileceğim her şeyi yaptım ben.

    Kargo parasını ödeyeceğim dediğin halde ödemediğin zaman, gönderdiğin akünün Allah'a hamd olsun ki sadece sigortaları patlatıp yurttan uzaklaştırıldığımda yaptım ben sana yapacağımı.

    Mart ayında gönderdiğim paranın Mayıs ortasında HALA alamadığım için ben sana yapacağımı yaptım abi.


    Verilen sözlerin arkasında durmak herkesin harcı değildir. Bunun için suçlayamam seni. Ben sadece vicdanının bu kadar rahat olmasından rahatsızım...


    o 100 lirayı al, harca.Çöpe at.

    Hayatımın hangi aşamasında paraya değer verdiğimi söyle bana sadece, ben de sana gönderdiğin 1000lirayı havale geçeyim şu an. 3 yıldır buradayım ben. Az-çok tanıdınız beni sen bile!

    Ben iyi niyetli oldukça, sen daha çok uzattın bu süreyi. Çektiğim çileyi bir ben bilirim bir de Canonturk Ankara ailesi...


    Dediğim gibi, al çöpe at. Benim senin parana ihtiyacım yok. Benim tek derdim VİCDAN ve SÖZ dür.










    Gerekirse kefen başa sarılır.

  • #10
    oguzceng - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Oguz Cengizhanoglu
    Makina:
    Canon EOS 6D
    Üyelik tarihi
    22.December.2009
    Nereden
    Trabzon
    Mesajlar
    974

    Standart

    Ben nıye bu kadar uzun yazıp kendımı su yuzune cıkarabılen bı ınsan degılım kı..

    -Odanda bikaç kere patlama olayı yasamıssın sonuncusunda ceza almıssın,sen ODTU Elektrik elektronik gibi bi yerde okuyorsan bunun cevabını sen vereceksın

    -Beautydish i kırmıssın,kırmamıssan kargoda olduysa elınde kargo tutanagın yok bunu bılır her alısverıs yapan ınsan

    -benım gonderdıklerımın saglam ve calısır vazıyette oldugunu ve sana da gosterdıgım fotograflarım videolarım var

    -aldıgın paraflash 150 dolar degıl 150dolar + 50 dolar shipping + %20 KDV dir,aldıgın beautydish ise 95dolar + 53 dolar + %20 KDVdir

    -anlasmamızda olmadıgı halde softboxum dedıgın softboxu senın ıcın kendı kar payımı sıfırlayıp aldım sana haber vermeden ama sonradan ''soz vermedıgım gibi'' cıkarttım,ama sen bunların parasını bıle ısteme geregı duydun

    -aku malıyetının benımle hiç alakalı olmadıgını hatta sana neler oldugunu soylıyeyım kendın bıle yapabılırsın fiyatı bu dedıgımde,senın ıstedıgın fıyata olamayacagını soyledım,kalanı da gondermenı bekledım,tam da benım sana gondermedıgım kargo ucretı kadardı

    -kargo ucretıne gelınce ıcıne taş koymadım degılmı,ben kargo subesıne gıttıgımde fiyatının 130 TL oldugunu soyledıler..bıkac gun sonra aynı kargoyu sen bana 30 tl ye gonderdın nasıl olur bu dıye sen orda ben burda ıkımızde subede hakkımızı savunduk,burda da benım yapabılecegım bır yanlısım oldugunu dusunmuyorum





    Daha soyleyecegım cok sey var ama uzun konusan bı ınsan degılım..Su kadarını soyleyeyım Ömer,işlerin her yolunda gitmedıgınde benımle ugrasmamanı istiyorum..
    Sevgılınle ayrıldıgında,kredı kartı borclarını odeyemedıgınde,herhangı bır problemın oldugunda benı mesgul etmenı ıstemıyorum..

    Bana sunu diyebılırsın,abı cok uzamadı mı bana odeme suren..Evet uzadı Ömer özur dilerim,bu aslen senın dusunmedıgın kadar benım vicdanımı rahatsız edıyo,ki durumumun olmadıgını sadece senın zararını karsılamaya calıstıgımı soylemıstım..Zaman uzamasından bende vicdanen rahatsızım,ama gerı kalan her konuda cok rahatım..Cunku sana elımden gelenı yaptıgımı bılıyorum

    Yarın 100TL elınde olacak..Ama bundan sonrakı yapacagın suclamaları ya da oncekileri hem vicdanen hem de hukuken kendımı savunacak gucum var..



    Saygılarımla..
    Oguz Cengizhanoglu











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #11
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart

    Alıntı oguzceng Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben nıye bu kadar uzun yazıp kendımı su yuzune cıkarabılen bı ınsan degılım kı..

    -Odanda bikaç kere patlama olayı yasamıssın sonuncusunda ceza almıssın,sen ODTU Elektrik elektronik gibi bi yerde okuyorsan bunun cevabını sen vereceksın

    -Beautydish i kırmıssın,kırmamıssan kargoda olduysa elınde kargo tutanagın yok bunu bılır her alısverıs yapan ınsan

    -benım gonderdıklerımın saglam ve calısır vazıyette oldugunu ve sana da gosterdıgım fotograflarım videolarım var

    -aldıgın paraflash 150 dolar degıl 150dolar + 50 dolar shipping + %20 KDV dir,aldıgın beautydish ise 95dolar + 53 dolar + %20 KDVdir

    -anlasmamızda olmadıgı halde softboxum dedıgın softboxu senın ıcın kendı kar payımı sıfırlayıp aldım sana haber vermeden ama sonradan ''soz vermedıgım gibi'' cıkarttım,ama sen bunların parasını bıle ısteme geregı duydun

    -aku malıyetının benımle hiç alakalı olmadıgını hatta sana neler oldugunu soylıyeyım kendın bıle yapabılırsın fiyatı bu dedıgımde,senın ıstedıgın fıyata olamayacagını soyledım,kalanı da gondermenı bekledım,tam da benım sana gondermedıgım kargo ucretı kadardı

    -kargo ucretıne gelınce ıcıne taş koymadım degılmı,ben kargo subesıne gıttıgımde fiyatının 130 TL oldugunu soyledıler..bıkac gun sonra aynı kargoyu sen bana 30 tl ye gonderdın nasıl olur bu dıye sen orda ben burda ıkımızde subede hakkımızı savunduk,burda da benım yapabılecegım bır yanlısım oldugunu dusunmuyorum





    Daha soyleyecegım cok sey var ama uzun konusan bı ınsan degılım..Su kadarını soyleyeyım Ömer,işlerin her yolunda gitmedıgınde benımle ugrasmamanı istiyorum..
    Sevgılınle ayrıldıgında,kredı kartı borclarını odeyemedıgınde,herhangı bır problemın oldugunda benı mesgul etmenı ıstemıyorum..

    Bana sunu diyebılırsın,abı cok uzamadı mı bana odeme suren..Evet uzadı Ömer özur dilerim,bu aslen senın dusunmedıgın kadar benım vicdanımı rahatsız edıyo,ki durumumun olmadıgını sadece senın zararını karsılamaya calıstıgımı soylemıstım..Zaman uzamasından bende vicdanen rahatsızım,ama gerı kalan her konuda cok rahatım..Cunku sana elımden gelenı yaptıgımı bılıyorum

    Yarın 100TL elınde olacak..Ama bundan sonrakı yapacagın suclamaları ya da oncekileri hem vicdanen hem de hukuken kendımı savunacak gucum var..



    Saygılarımla..
    Oguz Cengizhanoglu

    -1. Belki ben bir kötü öğrenciyim konumuzun bununla bir alakası var mı? Gönderdiğin cihazın kablolarını yeniden söküp yeniden yaptığını kendin dile getirdin.
    -2.O tamamiyle benim aptallığım, karşımızda "abi" dediğimiz bir insanın daha sonra bu cümleyi kuracağını bilseydim emin ol tuttururdum .
    -3.Benim de , akünün patladığına, gridin gönye yeyip BDnin yamuk olduğuna dair fotoğraf ve videolarım var.
    -4.Fiyatların gerçek değerlerinin bu olduğunu söylemen ile zararın olmadığını tasdiklemiş olduk. Sağolasın
    -5.Fiyat bazında belirtilmemesi önemli değildir. Sen bu ürünleri almam karşılığında bana softbox ve tetikleyici de vereceğini beyan etmiş durumdasın. İster paralı, ister parasız ortada bi ahit var.
    -6.Ben sana o zaman kalsın dedim. Dedim mi? Demedim mi? Ekteki belgeden bakabilirsin, demişim değil mi?
    -7.Burada senin yapmış olduğun yanlış, kargo ücretini de ben ödeyeceğim demene rağmen ücretini ödememen ve bunun bütün sorumluluğunu bana yıkmandır.
    -8.BD nin ücretinden hala söz açılmış değil farkındaysan...


    "Su kadarını soyleyeyım Ömer,işlerin her yolunda gitmedıgınde benımle ugrasmamanı istiyorum..
    Sevgılınle ayrıldıgında,kredı kartı borclarını odeyemedıgınde,herhangı bır problemın oldugunda benı mesgul etmenı ıstemıyorum.."

    Bana TEK bir zaman göster bunların olduğu ve seni meşgul ettiğim. Ben seni zaten istesem de meşgul edemem. Ürünlerin parasını alana kadar ancak sen meşgul edebilirsin karşı tarafı

    "Bana sunu diyebılırsın,abı cok uzamadı mı bana odeme suren..Evet uzadı Ömer özur dilerim,bu aslen senın dusunmedıgın kadar benım vicdanımı rahatsız edıyo,ki durumumun olmadıgını sadece senın zararını karsılamaya calıstıgımı soylemıstım..Zaman uzamasından bende vicdanen rahatsızım,ama gerı kalan her konuda cok rahatım..Cunku sana elımden gelenı yaptıgımı bılıyorum"

    Vicdanın rahatsız olsa bunu yapmazdın. Koskaca adamsın. Benden büyüksün. Yaşamışlığın daha fazla. Eminim vicdan kelimesinin ne anlama geldiğini benden daha iyi biliyorsundur. Ama sözlük bazında...










    Gerekirse kefen başa sarılır.

  • #12
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart

    Konu aramızda çözülmüştür. Keşke bu noktalara gelmeseydi ama çözüme ulaştığımıza sevindim










    Nightfish and CnRBsR like this.
    Gerekirse kefen başa sarılır.

  • #13
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Bilgilendirme icin tesekkurler. Iki degerli uyemiz arasindaki sorunun cozuldugunu gormek sevindirici.










    Konu tunapala tarafından (21.May.2012 Saat 19:48 ) değiştirilmiştir.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #14
    ermanatasoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Erman Atasoy
    Makina:
    Canon 7D
    Üyelik tarihi
    29.April.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    1,469

    Standart

    Okur okumaz çok üzülmüştüm.. Yorum yapmamak içinde kendimi zor tuttum Sevindim durumu düzelttiğinize.. Unutmayın böyle (gerginlik, hata, yanlış, yanlış anlaşılma.. Artık ne dersiniz bilemem) bırakın arkadaşı, dostu, aile bireyleri arasın'da dahi olabiliyor.. O nedenle 3 günlük dünya diyip geçmek lazım... En kısa zaman da İkinizin yanına da gelip ceza olarak Ömer sana Döner Oğuz sana da pide ısmarlatıcam Dikkat et kendinize..


    Bu arada Tunayı sevindirmeniz sevindirdi beni.. Tunamın yüzü hep gülsün.. Gülsün ki yüzündeki kırışıkları ortaya çıkmasın ))










    Ahmet Yeşil and evirgen2008 like this.

  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •