Alıntı dervis2007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benmi yanlis anladim? Iki sefer okudum yazinizi ama yine ayni anladim. FF ile Crop arasindaki fark sadece bokeh ve iso mu? Ayni lensde keskinlik ikisinde de ayni mi?
Ben a6000 den a7 ye gecdim. A6000 kullanirken sel 35mm f1.8 gibi prime lensler kullandim. A7 de kit lens ile croptan daha keskin daha iyi renk aliyorum.
Sizin anlatiminizla ayni kalitedeki iki lens ile ff de 35mm lens cropta 50mm lens ayni sonucumu verir?



Sent from my iPhone using Tapatalk
Evet Örneğin hem 70D de hem de 5D Mark3 de 70-135 f/4 Lens kullandığınızda aynı görüntü açısında sonuç aynıdır. Tabiki Bokey farkı dışında. 24 mm nin croptaki karşılığı 38,4 mm dir. Siz 70D de 24 mm de çekim yaptığınızda Mark3 te aynı kareyi almak için ya objeye yaklaşacaksınız ya da 38,4 mm de çekeceksiniz. eğer nesneye yaklaşarak aradaki farkı kapatmayı düşünürseniz kısmen daha net görüntü alırsınız ama 38.4 ile çekerseniz aynı sonucu verir. Tabiki bokeh farkı ile. aradaki fark %20-30 arasında değişiyor. Bu profesyoneller için büyük bir fark ama hoby için yapanlara göre çok etkileyici değil. Zaten Bir lensi Max Zoomda kullanırsanız ve objeye zoom ile yaklaşırsanız fazlası ile bokeh elde edersiniz zaten. örneğin 2 metreden birinin portresini çekiyorsanız 24 mm de elde edeceğiniz Bokeh ile aynı portresi uzaktan 105mm ile çektiğinizde elde edeceğiniz bokeh çok farklı olacaktır. tabiki zoomdan kaynaklı netlik kaybını göz önüne almak lazım. tabiki geniş diyaframlı f/2.8 gibi lenslerle bu açık kapatılabilir. ama açık kapama biraz tuzluya patlar. o kadarı kadı kızında da olur