Aytaç bey o halde karşınızdaki insanın hangi makinayı kullandığını bilmeden onu fanatiklikle ve ekipman hastalığı ile suçlamayın.
Benim konuya dahil olmam "Nice mark3 kullananların 6Dye geçtiğini biliyorum." yorumu üzerine oldu.
MarkIII alan alabilen birinin onu satıp 6D alması ekonomik gerekçeler hariç hiçte mantıklı değil. Buda istisnai bir durumdur. 6D daha iyi olduğu için değildir.
Konuyu açan arkadaş zaten 6D mi D600 mu diye sormuş. MarkIII ü işe karıştıran ben değilim, bazı 6D kullanıcıları.
1DX almamı önermişsiniz. Bu makinanın kaç MarkIII fiyatında olduğunu ve fiyatından dolayı Türkiyede alıcısı az diye sadece siparişle getirildiğini, şuan 1DX in CanonEuroasia nın stoklarında dahi olmadığını sanırım bilmiyorsunuz.
Eğer 1DX gibi bir makina alacak olsa idim, 1 adet MarkIII ve 1 adet 6D alıp işimi görmek yerine, 6D yi almaz, 2 tane MarkIII alırdım.
MarkIII benim her türlü işimi görürken, 6D yi sadece vesikalık çekimlerinde kullanabiliyorum. Bunun sebebide konunun başlarında anlatılan 6D nin merkez dışındaki AF lerinin yaşattığı sıkıntı.
Konuyu açan arkadaşada sırf bu gerekçe ile 6D ile D610 arasında kayda değer bir fiyat farkı yoksa Nikon D610 a bakmasını önerdim.
Yılların Canon kullanıcısı olarak Nikon önermemde güzel bir fanatiklik örneği değilmi ?
Bu arada elimdeki 6D nin çekim sayısı 12.000 imiş, fatura tarihide Haziran 2013. Daha 17 ay Canon Euroasia garantisi olduğunu da buraya not düşeyim. Bakarsın o nice MarkIII kullanıcısından biride bize denk gelir...