Alıntı fatihaydemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kardeşim bu işin adamı burda ben sana şimdi uzun uzun bir yazı yazmak isterdim ama inan çok uykum var Bak kardeşim ne geldiyse başıma Mark II sattım diye geldi Mark II sattım 6D aldım,niye sattım D800 sevdası için, sonra gittim yine D700 aldım, sonra o arada ödünç alıp bir ay Mark III kullandım,sonra yine pis huylu bir insan olarak D800E aldım. Bunlar zenginlikten falan değil,aptallıktan ve ne yapacağına çok iyi karar verememekten. Ne istediğini bilmen gerekir. Mark II'den 6D geçtiğimde gözümün önüne ışık geldi sanki, bir buçuk yıldır kullanmaktan görmekten nefret ettiğim 24-105 kankam oldu Çünkü 6D başka, netleme konusunda bir sıkıntın hiç mi hiç olmasın nitekim netleyebilene ortada ki bir nokta yetiyor. 6D'de ortadaki nokta düşük şartlarda ki bu düşük şartları somut bir hale getirirsek pozametre de -3 te ki ay ışığında dahi netleme yapabiliyor. Lens seçmiyor, İSO performansı,Mark III'ten bile daha iyi, e wi-fi de var. 6D almaman için bir sebep yok. Mark III 6D'den üstün kılan çokta bir özellikle yok. Odak noktası fazla,cross type noktaları daha fazla. Yani pozlaması daha tutarlı diyebiliriz. Kuş mu çekiyorsun hayır ? Çok sık spor faaliyetleri mi çekiyorsun e yine hayır ? O zaman sen al güzelce 6D temiz temiz kullan. He dersen ki ben Nikon istiyorum o zaman işin rengi değişir. D600 alma, D610 belki al, ama D800E maddi durum el veriyorsa kesin al ! Hadi iyi geceler.
Cansın Fatih kardeşim Bende Canon biraz daha ağır basıyor lens konusunda daha rahat olduğu için ve wi-fi özelliği dediğin gibi beni çok cezbediyor. Teşekkürler değerli yorumun için
Alıntı Ytczm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle bu kadar fan olmak size canondan yana bir artı sağlamaz Bunu belirtiyim de...

Evet bir çok kullanıcı mk3 ten 6d ye geçti, şaşıracak bir şey yok, aradaki yaklaşık 2000 lira farkla çok güzel lensler alınır,veya lens alınır. Mantıklı olan da budur.

Hayır benim anlamadığım bu mk3 yokken sanki yeryüzünde elle tutulur fotoğraf çekilemedi, dizi film çekilemedi sanki. Şuan mk3 diye bi makine olmasa hemen hemen bütün profesyoneller mk2 den vazgeçmezken, şimdi mk3 çıktı mk2ler çöp oldu adeta. Hatta mk2ler bile beğenilmez oldu Tavsiye soran birine mk3 yapıştır gitsin.. Ekipman hastalığının göstergesi bunlar hep.. O zaman mk3 de almayın mk4 ü bekleyin, çünkü mk4 daha güzel bi makine.


Para varsa 1dx al o zaman en mantıklısı bu.

Mikail kardeşim, mk3 e boşuna para bağlama, 6D al, aradaki fakla da çok kaliteli prime lens alırsın. Hatta fiyat performansı mantıklı olan mk2 bulabilirsen onu al..
Aytaç kardeşim dediğin bir çok şeyde haklısın Mark II yılların emekçisi ama ben yeni teknolojileri birazdaha seviyorum ondan ötürü seninde dediğin gibi mk3 yerine 6D ve güzel bir set yapma niyetindeyim o zaman size bir sorum daha olsun Canon 24-105 F4L mi Tamron 24-70 F2.8 mi & Canon EF 70-200mm f/4L USM mi
Tamron SP AF70-200mm F/2.8LD (IF) Macro mu?