CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 56 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree41Likes

Konu: Canon 6D mi Nikon D600'mü?

Konulanmış Görüntüleme

  1. #11
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Birol
    Makina:
    Canon
    Üyelik tarihi
    19.June.2010
    Nereden
    Manisa
    Mesajlar
    253

    Standart

    Alıntı Ytczm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle bu kadar fan olmak size canondan yana bir artı sağlamaz Bunu belirtiyim de...

    Evet bir çok kullanıcı mk3 ten 6d ye geçti, şaşıracak bir şey yok, aradaki yaklaşık 2000 lira farkla çok güzel lensler alınır,veya lens alınır. Mantıklı olan da budur.

    Hayır benim anlamadığım bu mk3 yokken sanki yeryüzünde elle tutulur fotoğraf çekilemedi, dizi film çekilemedi sanki. Şuan mk3 diye bi makine olmasa hemen hemen bütün profesyoneller mk2 den vazgeçmezken, şimdi mk3 çıktı mk2ler çöp oldu adeta. Hatta mk2ler bile beğenilmez oldu Tavsiye soran birine mk3 yapıştır gitsin.. Ekipman hastalığının göstergesi bunlar hep.. O zaman mk3 de almayın mk4 ü bekleyin, çünkü mk4 daha güzel bi makine.


    Para varsa 1dx al o zaman en mantıklısı bu.

    Mikail kardeşim, mk3 e boşuna para bağlama, 6D al, aradaki fakla da çok kaliteli prime lens alırsın. Hatta fiyat performansı mantıklı olan mk2 bulabilirsen onu al..
    Aytaç bey ben bu iki makinayıda kullanıyorum. 6D yi stüdyo çekimlerinde , MarkIII ü dış çekimlerde. Şimdi ben sizin ifadenizle hangi makinanın fan ı oluyorum ? yada siz neyin fan ı oluyorsunuz, açıklarsanız sevinirim.

    Sanırım yazımı ya iyi okumadınız, yada okuduğunuzu anlayamadınız.
    Tekrar yazıyorum, Teknik özellikler açısından bu iki makina birbirine denk değil. Alt alta iki makina arasındaki farkları yazmaya gerek duymuyorum, çünkü fark çok olduğu için buna vaktim yok.
    Ama bütçe kısıtlıdır, para MarkIII e yetmiyordur, 6D alınabilir. Burada sırf bütçe yüzünden 6D tercih ediliyorsa bunu anlarım. Ancak bu tercih 6D yi teknik özellikler açısından, MarkIII ten daha iyi bir makina yapmaz. Bir yıldır kullandığım iki makinayıda bana anlatmaya kalkmayın. Konuya hakim olmayan insanlara doğru bilgi vermek, yanıltmamak lazım.

    Ekleme:
    Aytaç bey mesajınızı iş arasında okumuştum, o yüzden kısaca cevap yazıp geçmiştim. Yazınızı tekrar okuduğumda "fan (fanatiklik)" ifadenizin yanı sıra "ekipman hastalığı" ifadenizle biten 2. cümlenizi sonradan farkettim. Marka-model fanatiğinin yanı sıra ekipman hastası olmaklada suçlanmışım, farketmemişim
    Bunları 6D sahibi olan birine söylemek biraz komik kaçmış
    Yazınızın bütününü tekrar ela aldığımda, nedense aklıma Kediyle - Ciğer arasındaki ilişkiyi anlatan ata sözümüz geldi. Meğer MarkIII konusunda ne kadarda doluymuşsunuz.

    Son bir not. Eğer elindeki MarkIII ü bendeki 6D ile takas edecek biri varsa kondisyon olarak 10/9 olan 20.000 shutter da 6D isteyenler bu fırsatı kaçırmasın. Takas için bana özelden mesaj atabilirsiniz










    Konu Galaxy tarafından (16.January.2014 Saat 16:10 ) değiştirilmiştir.
    arion likes this.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •