Alıntı Galaxy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar 6D yi ve MarkIII ü bilmeyen biri bu forumu okusa, 6D nin MarkIII ten çok daha iyi bir makina olduğunu sanacak. Kusura bakmayın ama biraz abartmışsınız.
Hatta "Nice mark3 kullananların 6Dye geçtiğini biliyorum." ifadesi yorumun dibi olmuş

Konuyu açan arkadaşada önerim, paran varsa MarkIII al, dönüp 6D ye bakma bile. Çünkü bu iki makinanın ortak noktaları, her ikisininde Canon tarafından üretilmiş olması ve FF olmaları. Onun haricinde teknik özellik açısından karşılaştırma yapılacaksa bu iki makinanın teknik özelliklerini karşılaştırmak abesle iştigal.
Nikon D610 konusunda ise şunu söyleyebilirim. Nikon D600 fiyaskosundan sonra bu makinayı çıkarttı. Muhtemelen D600 deki kronik sorunları çözmüştür diye tahmin ediyorum. Burada D610 ile 6D arasındaki fiyat farkına bakmak lazım.
Tabii ben sırf renk yorumu nedeniyle Nikon a hiç bulaşmazdım o ayrı konu.
Öncelikle bu kadar fan olmak size canondan yana bir artı sağlamaz Bunu belirtiyim de...

Evet bir çok kullanıcı mk3 ten 6d ye geçti, şaşıracak bir şey yok, aradaki yaklaşık 2000 lira farkla çok güzel lensler alınır,veya lens alınır. Mantıklı olan da budur.

Hayır benim anlamadığım bu mk3 yokken sanki yeryüzünde elle tutulur fotoğraf çekilemedi, dizi film çekilemedi sanki. Şuan mk3 diye bi makine olmasa hemen hemen bütün profesyoneller mk2 den vazgeçmezken, şimdi mk3 çıktı mk2ler çöp oldu adeta. Hatta mk2ler bile beğenilmez oldu Tavsiye soran birine mk3 yapıştır gitsin.. Ekipman hastalığının göstergesi bunlar hep.. O zaman mk3 de almayın mk4 ü bekleyin, çünkü mk4 daha güzel bi makine.


Para varsa 1dx al o zaman en mantıklısı bu.

Mikail kardeşim, mk3 e boşuna para bağlama, 6D al, aradaki fakla da çok kaliteli prime lens alırsın. Hatta fiyat performansı mantıklı olan mk2 bulabilirsen onu al..