Canon 5D gövdemden vakti zamanı geldiğini düşünerek mark II geçiş yapma kararı aldım ve geçtim.

85mm imi çok severim hiçte ayırmam makinemden hep üstündedir. Bol bol portre çeken insan olunca...

Ee bunda da sıkıntı yok. Aynı tas aynı hamam ben devam ettim böyle. Geldiği günden beri sanki böyle netlik kayma yanliş bölgeleri netleme problemi var gibi geliyordu gözüme. Herhalde ben paranoyagım dedim. Hemen bir kaç gün içinde aynı hızla yeni firmware i yükledim. Tabii ki bu arada bütün custom ayarlara vs vs hepsini temizledim.

1-2 hafta öyle manzara felan çektim zamanı geçirdim.

Dün itibari ile ufak bir çekimim vardı arkadaşla birlikte başladik. Ne olur ne olmaz diye yanıma 50 1.4 aldım arkadaştan. (28-75 tamron da çantamda) Neyse iyi yada kötü çektik makine de hiç fena değil netlikleri....

Eve bir geldim, bir hüzün sardı. 85mm ile çektiklerimin çoğu net değil yada netlik başka alakasız noktalarda. Sen emektar 5D de kullandıgım biçak gibi keskin 85mm ol sana çöp... Fotoğraflar hüzüne yaratti. Allahtan bazıları kurtarılacak haldeydi, kimisi netti kimisi değildi. (Kaymaların çoğu ufak tefek ama gözler deki derinliği götürmekte keskinlikte eser bırakmamakta da adeta fotoğraf patates olmakta...)


Ancak ki bu sorun 50mm de yok. Ufak tefek kaymalar var ki sanıyorum ki oda kendi hatalarım pozlama süresinden kaybımdan dolayı. (1/60 sn felan olanlarda ki normal bence... )


Yarın sabah Ali Değer ustamıza bir göstermeyi düşünüyorum. Ondan önce uyumamimiş arkadaşlar olur veya yorum yazmak isteyen olursa diye cevap bekliyorum.


Sana sorun ne geliyorsa. Kalibrasyon gibi geliyor. Makine çünkü genel olarak yanliş netlemiyor. Ama lenste olay yön değişiyor gibi geliyor....

Azıcık canımı sıkmadı desem yanliş olmaz....