Arkadaşlar 2 el mark 2 alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor, mesela son seri no kaçla başlıyor, versiyonu falan...
Arkadaşlar 2 el mark 2 alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor, mesela son seri no kaçla başlıyor, versiyonu falan...
1 hafta içinde aranıza katılıyorum![]()
Makinesiz :/
Arkadaşlar merhaba, bugün f22 ile çekim yaparken bu lekeleri fark ettim, toz mudur yağmıdır veya diğer herhangi birşeymidir ayrımını yapamadım. Sizce ne olabilir bu lekeler? Sensörü temizletmem gerekiyorsa ankarada temizletebileceğim güvenilir bir mekan varmıdır?
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
merhaba üstadlar.canon 5d mark ıı + 24 105L ile toplu fotograf çekimlerinde (10-15 kişi) yanyana durur iken auto mod yada manuel modda çekim yaptıgım zaman, sadece makinanın odaklandıgı yerlerin net oldugunu görüyorum. 15 kişiden sadece 5 kişi net çıkıyor pc de baktıgımda diger kişiler puslu oldugunu fark ediyoruım.manuel mod da (one shot-al servo-al focus) one shot kullanıyorum.bunu nasıl telafi ederim?
manuel modda f4 de 50mm-85mm civarlarında çekiyorum. auto mod da aynı sorunlar var.aslında 5d mark ıı nin odak noktası birazdaha fazla olsaydı daha güzel olacakdı.
50/85mmde 10-15 kişilik grup çekilmez çekilsede f/4 de değil f/8-11 civarında çekilir
Alan Derinliği Nedir, Nelere Bağlıdır? | Fotografium Blog
Canon EOS 5D
çok tşk ederim ilgin için kürşat verdigin link çok yararlı
arkaraşlar ,canon 5d mark ıı nin türkçe kullanım kılavuzu olan varmı ?pdf olarak!
Arkadaşlar ; canon 5d mark ii ' nin altında bir giriş var. Hdmi girişine benzer. İnternetten araştırdım ama bulamadım.Ne işe yarıyor acaba? Şimdiden teşekkürler.
-Fotoğrafçılık , sizi her zaman sosyalliğe iter.
Canon 5D Mark 2 - Tamron 19-35mm - 35mm f/2 - Canon 85mm f/1.8 - Helios-44m/4 - Canon 430EX - YN622C 3+1 - Xiaomi Yi
Tesekkurler ustat
Sent from my iPhone using Tapatalk -
Spot ğazardak, Canon ile Erkayalar dak, Canon arasında ne fark var? Bilen var mı?
Merhabalar. Öncelikle teşekkür ederim, Canonturk çok kaliteli bi paylaşım ortamı gerçekten. Kafamdaki soru işaretlerini daha ilk mesajımı atıp soru sormadan çözmüş oldum![]()
İlk fotoğraf makinamı bir kaç gün önce aldım. (2. el 5D Mark II yalnızca body) Oldukça acemiyim. Elimden geldiğince video çekimleri, aparatlar konusunda buradan ve youtube'dan araştırma yapıyorum. 24-105mm lens almayı planlıyorum.
Kullanım alanım biraz karma olucak. Keyif için olduğu kadar ufak tefek işler de alıyorum dışarıdan. Hem hobi, hem iş için, hem fotoğraf, hem video..Gereksiz sorular sormamak için başlığın ilk 8 sayfasını okudum da yine de biraz yardım gerek.
Profesyonel amaçla video kullanımı açısından yardım isteyebileceğim birileri var mıdır acaba? Riske girip yanlış ekipman almak yerine tecrübeli arkadaşlardan yön alabilirim. Teşekkürler şimdiden.
5dmark2 kullanan arkadaşlara şöyle bir sorum olacak;
https://vimeo.com/channels/canon5dmark2/30680637
forumlarda 35mm sinema tarzında video çekmek için 5d mark 2 önerilmiş.
şu tarz bi filmi 70D ile çekmek mümkün müdür? 5dm2 yi bu kadar özel yapan sadece ff olması mı? eğer öyle ise diğer croplu makinelere uygun lens takıldığında aynı açıyı alamaz mıyız? 5dm2 ve diğer 1.6 croplu makineler ile 35mm tabir edilen sinema filmi çekmek için hangi lensleri kullanmak gerekir?
Full Frame ile crop farkı çok bariz bir şekilde belli olmaktadır. Full Frame' in alan derinliği çok farklı olduğundan dolayı croplu makineler ile doğru açıyı bulmanıza rağmen bu kadar alan derinliği yakalayamazsınız. Zaten artık sıfır 5D Mark ii bulmanız imkansız, onun yerine alabiliyorsanız daha ucuz olan 6D' ye yönelebilirsiniz. Bu arada bu söylediğim 7D' nin kötü olduğu anlamına gelmemektedir, bilginiz olsun.
Koktobel to far away...
Makinanın tek eksik yanı odak performansı buda iyi olsa kusursuza yakın makina olacaktı
Katılıyorum