Müşteri ya da kim olursa olsun böyle bir modelli çekim istiyorsa modele gerek yok. Evde düz beyaz fona bir cansız mankenin büst gibi üst kısmını alır flaşla istediğim gibi çekerim. Ben müşteri olsam bu fotoğrafları şahsen almam.

nedeni şu. oraya model ne için geliyor. kafasının arkası görünsün diye değil başörtüyle birlikte görsel olarak reklam yapılmak istenen ürünü canlandırmak, ürünü desteklemek ve görsel olarak değerini artırmak. Yani bizim sokaklarda gördüğümüz şal, eşarp ya da ne olursa olsun reklamlardaki gibi. Orada kafasının arkasından çekilmiyor malesef.
Eğer bu tarz bir çekim isteniyorsa bunu ya fotoğrafçı istenen şeyin amatörce olduğunu düşünmüş ya da müşteri böyle bir amatörlük yapmış olur.

işin özü yüz görünmeli ve imajı desteklemeli, görselliği artırmalı. Ayrıca görünecek yüz malın hitab ettiği kitleye göre seçilmeli ve mayaj ona göre yapılmalı.


Ürünü arka fondan ayırmak gerek. O yüzden 1.8 de çekmek değil fondaki rengi iyi seçmek gerekir. alan derinliği kullanarak modeli arka fondan ayırırsın. ama arka plan rengi seçimi yaparsan ürünü arka plandan ayırırsın. İstenen şey de model yerine ürün olduğu için burada bir denge bulmak önemli.

Ayrıca keskinlikten ödün vermemek için o 50 mm yi 2.2 den aşağı kullanmamanı öneririm. Bende var oradan biliyorum.

Ürün renklerini iyi ayarlamalısın. Katalogda görünen ile müşterinin alacağı ürün arasında fark olmamalı. Yoksa ürünün reklamını yapmanın bir mantığı kalmaz. Eğer reklamını yaptığın şeyin satılması gerekiyorsa reklamdaki nesne ile gerçek ürün arasında farklılıklar olmamalı.

Daha iyi bağlama yöntemleri kullanılabilir ayrıca bağlanmış görüntüsü ve model üzerindeki görüntüsü isteniyorsa bir bu çekilen gibi bir de normal portre gibi fotoğraf çekilmeli ki katalogda desen iyi seçilebilsin.
Üstüne müşteri isteğine göre eşarbın açılmışş hali de fotoğraflanabilir. Ya da detay görüntü alınması istenebilir.

Benden bu kadar. Başka da bir şey göremedim açıkçası. Biraz ağır oalcak ama bana göre olmamış. Yani seviye olarak 100 üzerinden değerlendirilse ve 1 berbat 100 çok iyi dersek ortalama 50 yi geçmez gibi bu çekimler.