Alıntı eros Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
selamlar fatih, fotograf teknik detaylar hakkindaki yorumlari ustalarima birakiyorum, fakat meslegim alanindaki dusuncelerimi izninle paylasmak isterim,
urun katalog cekimlerinde, muhakkak ki urun on plandadir fakat yardimci objeleri gozardi etmemek gerekir ki buda butunluk olusturur. cekimlerinde hernekadar esarp ana oge olsada onu tasiyan mankeni yokmus gibi saymamalisin, fotograflara ilk baskida mankeni fark etmek zorlasiyor buda urunu havada birakmis, cok azda olsa yuzunu kadraja alman gerekir, tabi kontrasda onemli 5, 6 ve7 nolu fotograflarda urun kayip, esarp genel olarak cok renkli bir urundur, esarp cekimlerinde daha sade fonlari yada kapali koyu mekanlari tercih etmeni oneririm, tabiki urun yerlesimi yani esarpin baglanis sekillerini iyi bilen bir bayan arkadasa danisirsanda cok iyi olur.
Şalın bağlanış şekli konusunda sizinle hemfikirim fakat özellikle yüz kısmının gözükmemesi konusunda ısrarcı idiler. Söylediğiniz gibi hatalarımı dışarıdan sizler söyleyince daha iyi görüyorum.