Alıntı caginanil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Amacım bir tartışma yaratmak değil ama tanıdığım insanların çoğu d600 aldı yada siparişini verdi. Ben de yarın washingtona gidecek bir arkadaşıma d600 siparişi verip vermemek arasında epey kararsız kaldım. 1998 usd fiyat aldım d600 için ki lensinden makinasına canonu çok severim ama insan düşünüyor işte d600 ve 1.8G lens seti 3240 dolara geliyor. Gerçekçi olmak lazım.

Bildiğim kadarı ile D600 ün pozlama ölçüm ve Af modülü D7000 ile aynı. Dolayısı ile D7000 deki fazla pozlama sorunları, af kaçırma sorunları aynen bu makinaya taşınmış (dpreview deki D600 şikayetleri böyle). Hatta D7000 deki sensör kirlenme sorunu bile D600 de var.
Bana öyle geliyorki Nikon D7000 deki sensörü değiştirip, shutter hızını 1/4000 ile sınırlayıp, D600 ü piyasaya sürmüş.

D600 satın alan kullanıcıların, makinalarını iade edebilmek için imza toplamaya başladığı bir makinayı almak, bence hiç gerçekçi bir yaklaşım değil.

Ayrıca 15 gün önce Hayyam da idim. Tanıdığım dükkanlarda 3-4 tane iade D800 ve D600 ler gördüm. Hatta iade bir D800 ü bu fırsatla bir saate yakın kurcalama fırsatım oldu. D800 lerin iade sebebi, Af hataları, D600 lerin iade sebepleri sensör kirlenme sorunları idi.
Bu aralar Nikonlardan uzak durmak lazım. Sonuçta o problemli makinalarda Amerikaya geri gönderilmeyeceğine göre, shutterları sıfırlanıp birilerine satılacak.