CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 14 Toplam 20 Sayfadan BirinciBirinci ... 41213141516 ... SonuncuSonuncu
Toplam 400 adet sonuctan sayfa basi 261 ile 280 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree146Likes

Konu: Canon 6D Duyuruldu. (Genel Başlık)

  1. #261
    afy
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ramazan abi
    Makina:
    epl1
    Üyelik tarihi
    14.December.2012
    Nereden
    ankara
    Yaş
    50
    Mesajlar
    22

    Standart

    Alıntı sequencer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hangi konuda hayal kırıklığı yarattı?
    Öncelikle benim beklediğim bir makina 6d ve halen alıp almama konusunda son kararımı vermiş de değilim ama gerek forumlardan okuduğum gerekse de karşılaştırma sitelerinden edindiğim izlenimlere göre hayal kırıklıklarımı bir kaç madde özetleyebilirim. Test eden arkadaşlarda bu çekince ve olumsuz durumlar hakkında bilgi verirlerse sevinirim.

    Öncelikle canımı sıkan noktaları:

    1) Aynı sınıftan d600 ile aralarındaki "af point sayıları" farkı. 6d de 11 af point varken ve bunun sadece ortadaki af si cross type iken, d600 de 39 adet af point var ve bunların 9 adedi cross type. Biliyorsunuz hassas ölçüm yapan af noktaları kadraj farklılıkları ve haraketli resimlerde ön plana çıkan bir özellik. ( 6d ile deneme yapan arkadaşlardan ricam mümkün olduğunca hareket eden cisimler üzerinde seri çekim testleri yapmaları.

    2) Artık ff lerde standart olan vizör kapsama alanının %100 değil , %97 olması. Artık bunu da kırpmasalardı diyorum.

    3) Ard arda çekim hızı (fps) 4,5 biraz garip olmuş. Hem mp nin 24 mp den düşük olması ve hemde kullandığı işlemcinin digit 5+ olmasına karşı nasıl böyle bir fps ürettiğini anlamak güç. Bilerek bir kısıtlamaya gitmişler.

    @KECH' in aktardığı CANON yetklisinin söylediği: "Sonuçta 6D, spor ve doğa fotoğrafçılarına değil, portre fotoğrafçıları için tasarlanmış makina" lafı için ne diyeceğimi bilemiyorum. Yani sadece portre için mi tasarlamışlar makinayı. O zaman ayıp etmişler.

    4) Birde anlamadığım flash sync speed niçin 1/180 ??? . 1/250 varken, 1/200 varken niçin yine standartların altını işret ettin canon. Hani portre fotoğraf makinasıydın?

    5) Yine sınıfının standartları dışında tek hafıza kartı desteği.


    Şimdi hemen aklıma gelenler bunlar.

    Mesela bir shutter hızının 1/8000 olmasa bile 1/6000 olması gerekirdi, illaki tırpan yiyecekse.

    Tabi canon sadece wifi ve gps için bu cihazı satmak istediyse ve müşterilerini böyle cezbedecekse (artık aparatlarla bunlar zaten sağlanabilen şeyler) bilmem ama ileri amatör, pro başlangıç seviyesine pek hitap etmediği ortada cihazın. Bazı kısıtlamaları bazı ortamlarlar için problem teşkil edecektir.

    Özellikleri d600 ile aynı paralellikte olsaydı çok iyi olurdu. Karşılaştırınca sanki d600 bir sınıf üste izlenimi veriyor özellikleriyle.


    Arkadaşlar özellikle hareketli çekim ve af perf. ( kararlılık, hız, doğruluk) noktalarında test ederlerse tablo daha da netleşecektir.


    Testleri bekliyoruz.












  2. #262
    furkans33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    FURKAN BASKAK
    Makina:
    Canon Eos 6D
    Üyelik tarihi
    03.July.2012
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    34
    Mesajlar
    276

    Standart

    Alıntı kench Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    6D ile ilgili en merak ettiğim konu EV-3'de AF yapabilme özelliği. Piyasaya çıkmadan önce yabancı forumlardan birinde okuduğuma göre; Photokina'da 5DMII ile 6D aynı loş ortamda test ediliyormuş. 5D MII maksimum EV-2'de paydos ederken, 6D -3EV'de banamısın dememiş. Onların yalancısıyım.

    Ayrıca Canon USA'yin yetkilisinin verdiği röportajda, düşük ışıkta AF özelliği için çok çaba harcadıklarını, bunu elde etmek için cross-type AF noktalarını normalden daha geniş kullanmak gerektiğini ve bu nedenle sadece 1 cross-type nokta kullanabildiklerini söylemişti. Sonuçta 6D, spor ve doğa fotoğrafçılarına değil, portre fotoğrafçıları için tasarlanmış makina. Eğer vaad ettiklerini sorunsuz yapabiliyorsa, statik konular çeken fotoğrafçılar için 5D MIII'den bile daha iyi bir seçenek olabilir. Elbete 5D MIII çok daha üstün bir gövde, ama ihtiyacı olmayan biri için 61 adet AF noktasının karmaşıklığı, işinizi yavaşlatan veya bozan bir unsur olabilir.. Sonuçta ne kadar az teşkilat.. o kadar az müşkilat.

    Ama bir de üzücü haber vereyim. Imaging-Resource'un AF tutarlılık testinde 6D, 5DMII'den daha iyisini verememiş. Bu konuda 1DX ve 5DMIII, aynı AF sensörleriyle hala lider durumdalar. Sonuç olarak demiş ki: Görünen o ki 6D, merkez noktanın tutarlılığı açısından 5DMII ile aynı. Düşük ışıkta veya servo modlarında dünyalar kadar farkı olabilir, ama şu an bunlar için bir yorum yapamam. Ama 5D MIII'e rakip olamayacak olsa bile, ben şahsen 5DMII'nin merkez noktasından hiç de şikayetçi değildim.

    Lens edindikten sonra ilk izlenimlerinizi bu düşük ışıkta AF konularına yoğunlaşarak yaparsanız, biz meraklı kullanıcıları da bir nebze tatmin etmiş olursunuz.
    farklı kaynaklarda o kadar çok karsılastırma var ki kim gerçekci bilemiyorum. saha testleri önemli bence çünkü çok da yansız oldugunu dusunmuyorum net deki farklı karsılastırmaların ama bence canon bu bodyi 5d mark 2 nin bir üst modeli olarak tasarladı sonucta az değil 4 sene geçmiş ve üzerine bir şeyler koymalı sonucta teknoloji bu rekabet ortamı. af konusunda su an bilemem ama işlemci ve wifi,gps ,ekranın çözünürlüğünün artması ve tasarım olarak daha estetik gözüken bir body olmasıyla bence bunu sağladı. Bir lens edineyim herkesin merakını gidermeye calıscam olmadı mertle zaten bir test yapcaz istda herkesin kafasındaki soru işaretleri gitsin artık










    Mutluluk sadece paylaşıldığında gerçektir.
    Christopher Mccandless




  3. #263
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Altan Ucar
    Makina:
    EOS 6D
    Üyelik tarihi
    12.January.2012
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    179

    Standart

    Alıntı furkans33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende 50 mm 1.4 ile yola çıkmayı planlıyorum. Gece düşük ışık da flash hiç sevmem portre af performansını merak ediyorum ama iso 3200 bile cıkmak beni heyecanlandırıyor. 600Dde 3200 resmen çamur berbat. GPS evde niye çekmiyor yahu? boyut olarak da kutuyu açınca baya şaşırdım küçük geldi sonra elime aldım dedim işte çok güzel ele oturuyor ve tusların dizilimini begendim hafifliği de çok güzel geldi. 50 1.4 ile gece çekimlerin varsa paylaşırsan insanlar merakını giderebilir sana da hayırlı olsun arkadaşım bu zevki paylaşıyoruz belki de tr deki ilk sahiplerdeniz .p
    GPS benim ev birinci kata olduğu için çekmiyor olabilir, genellikle telefonunki de çekmiyor. Tuşların dizilimi benim de hoşuma gitti, WB için ayrıca bir tuşun ayrılmayışı bir eksik olsa bile.

    Çıkıp adam gibi birşey çekecek vaktim olmadı ama yine de merak edenler için 70-200 f4 ile ISO 12,800'de elde çekilmiş bir örnek (beyaz ayarını yapmadım):










    drcengiz likes this.

  4. #264
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Altan Ucar
    Makina:
    EOS 6D
    Üyelik tarihi
    12.January.2012
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    179

    Standart

    Bu da ISO 6400:











    mustafanazif and drcengiz like this.

  5. #265
    acg
    acg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Cem
    Makina:
    canon
    Üyelik tarihi
    16.September.2012
    Nereden
    Ankara, Turkey
    Mesajlar
    833

    Standart

    Öncelikle hayırlı olsun bir de sorum olacak alan arkadaşlara, vizör boyutu ne durumda? en merak ettiğim nokta odur bu makinada, vizörü 5d mark 2 kadar büyük mü? yoksa canon bunda da tasarufa mı gitmiş?











  6. #266
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Altan Ucar
    Makina:
    EOS 6D
    Üyelik tarihi
    12.January.2012
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    179

    Standart

    Alıntı acg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle hayırlı olsun bir de sorum olacak alan arkadaşlara, vizör boyutu ne durumda? en merak ettiğim nokta odur bu makinada, vizörü 5d mark 2 kadar büyük mü? yoksa canon bunda da tasarufa mı gitmiş?
    Tam boyutunu bilmeyeceğim ama açıkçası MK2 de kullandım MK3 de, onlardan sonra "aman ne olmuş buna" diyeceğim bir fark göremedim. Vizörün kadrajın sadece 97%'sini göstermesi gibi bir durum var ama o da büyük bir sorun değil bence. Zaten çektiğim fotoğraflarda 99% kadrajı değiştiririm. Analog günlerimden kalma bir alışkanlık sadece.

    Bir artısı olarak boyutunun küçüklüğünü söyleyebilirim almayı düşünen arkadaşlar için, aşağı yukarı 7D kadar. Ellerim çok büyük olmadığı için tam elime göre. Malzeme kalitesi derseniz hiç fena değil.











  7. #267
    Levent Yaşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Levent Yaşar
    Makina:
    6D + 24-105L+50mm f1.4+17-40L+Helios 44m-4+revuenon 135mm f2.8 + Cosina 24mm f2.8
    Üyelik tarihi
    25.September.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    43
    Mesajlar
    1,690

    Standart

    Altan bey Nikon Canon arasındaki en büyük fark. Vizör boyutu meselesi. Canon bur konuda bence saçmalıyor.
    ISO sizce nasıl 7Dde nasıldı. 600D 7D değişikliği düşünenler için










    "VARLIĞIM, TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...."

    Yüksek sesle bir daha söyle

    "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..."

  8. #268
    acg
    acg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Cem
    Makina:
    canon
    Üyelik tarihi
    16.September.2012
    Nereden
    Ankara, Turkey
    Mesajlar
    833

    Standart

    Manuel lens kullanmayı sevdiğim için büyük vizör istiyorum 600d nin baya küçük haliyle, nikonun vizörü bizimkinin neredeyse iki katıydı, nikona geçeyim dedim ama hiçbir manuel lensi nikonla kullanamadığımı hatırlayınca daha büyük vizöre sahip bir canona geçmeye karar verdim, geçmişken de ff olsun dedim, bakalım ilerdeki denemelere bağlı olarak şekillenecek tercihim, 6d ise en büyük adayım











  9. #269
    asimkalkan
    Guest

    Standart Ynt: Canon 6D Duyuruldu. (Genel Başlık)

    Alıntı acg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Manuel lens kullanmayı sevdiğim için büyük vizör istiyorum 600d nin baya küçük haliyle, nikonun vizörü bizimkinin neredeyse iki katıydı, nikona geçeyim dedim ama hiçbir manuel lensi nikonla kullanamadığımı hatırlayınca daha büyük vizöre sahip bir canona geçmeye karar verdim, geçmişken de ff olsun dedim, bakalım ilerdeki denemelere bağlı olarak şekillenecek tercihim, 6d ise en büyük adayım
    Hacım Nexe gel ya 3 inç vizör verelim sana

    Sent from my Lubitel 2 using Tapatalk 2











  10. #270
    acg
    acg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Cem
    Makina:
    canon
    Üyelik tarihi
    16.September.2012
    Nereden
    Ankara, Turkey
    Mesajlar
    833

    Standart

    Alacam bi tane aynasız ama vizör dışındakiler tatmin etmiyor gerçeği neyse onu görmek istiyorum, live view kullanmayı da hiç sevmiyorum











  11. #271
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Altan Ucar
    Makina:
    EOS 6D
    Üyelik tarihi
    12.January.2012
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    179

    Standart

    Alıntı lewendim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Altan bey Nikon Canon arasındaki en büyük fark. Vizör boyutu meselesi. Canon bur konuda bence saçmalıyor.
    ISO sizce nasıl 7Dde nasıldı. 600D 7D değişikliği düşünenler için
    600D'den 7D'ye geçmeniz için ISO performansı yeterli motivasyon sağlayacağını sanmam, zira ben 550D'den geçtiğimde hiçbir getirisi olmadığını hissetmiştim (zaten aynı sensörü kullandıkları için öyle bir beklentim de yoktu). Kaldı ki analogla başlamış biri olarak (bunu da sıkça belirtiyorum niyetim böböürlenmek değil, sadece analogun kısıtlamaları düşünüldüğünde kendi beklentilerimin işe dijitallle başlayanlara göre çok farklı olduğunu görmemle alakalı bir durum) gren ve noise çok da rahatsız olduğum etmenler değil.

    Açıkçası bana göre 7D'nin en büyük artısı vizörünün hatırı sayılacak kadar daha büyük olması ve AF performansıydı. 7D yine de çok güzel bir alet, açıkçası elimdekini satmak için fiyatını daha da kırmaktansa ikjinci gövde olarak tutmayı tercih edeceğim bu gidişle. Haftaya da vaktim olursa aynı konuyu aynı lens ile farklı ISOlarda fotoğraflayıp 6D ve 7D karşılaştırması hazırlayabilirim.











  12. #272
    Levent Yaşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Levent Yaşar
    Makina:
    6D + 24-105L+50mm f1.4+17-40L+Helios 44m-4+revuenon 135mm f2.8 + Cosina 24mm f2.8
    Üyelik tarihi
    25.September.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    43
    Mesajlar
    1,690

    Standart

    Alıntı sadgastor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    600D'den 7D'ye geçmeniz için ISO performansı yeterli motivasyon sağlayacağını sanmam, zira ben 550D'den geçtiğimde hiçbir getirisi olmadığını hissetmiştim (zaten aynı sensörü kullandıkları için öyle bir beklentim de yoktu). Kaldı ki analogla başlamış biri olarak (bunu da sıkça belirtiyorum niyetim böböürlenmek değil, sadece analogun kısıtlamaları düşünüldüğünde kendi beklentilerimin işe dijitallle başlayanlara göre çok farklı olduğunu görmemle alakalı bir durum) gren ve noise çok da rahatsız olduğum etmenler değil.

    Açıkçası bana göre 7D'nin en büyük artısı vizörünün hatırı sayılacak kadar daha büyük olması ve AF performansıydı. 7D yine de çok güzel bir alet, açıkçası elimdekini satmak için fiyatını daha da kırmaktansa ikjinci gövde olarak tutmayı tercih edeceğim bu gidişle. Haftaya da vaktim olursa aynı konuyu aynı lens ile farklı ISOlarda fotoğraflayıp 6D ve 7D karşılaştırması hazırlayabilirim.
    Sevinirim Üstad.

    Derdim iş ile alakalı çekimler değil Onda mekan çekimi yapıyorum mobilyacıyım.Dert evde. misal evde kızımın fotoğraflarını çekiyorum enst. En az 1/150 olacak f min. 2,8 bu sefer ıso dayanıyor 3200lere gürültü çoğalıyor. Bu sebeple araştırıyorum 7D tatmin eder mi diye. ama çok olumlu değil sanıyorum 7D Mark IIyi bekleriz yapacak bişey yok










    "VARLIĞIM, TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...."

    Yüksek sesle bir daha söyle

    "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..."

  13. #273
    mkaraoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mustafa Karaoglu
    Makina:
    Olympus E510 - Canon 5d
    Üyelik tarihi
    09.November.2012
    Nereden
    Adana
    Mesajlar
    46

    Standart

    Alıntı lewendim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevinirim Üstad.

    Derdim iş ile alakalı çekimler değil Onda mekan çekimi yapıyorum mobilyacıyım.Dert evde. misal evde kızımın fotoğraflarını çekiyorum enst. En az 1/150 olacak f min. 2,8 bu sefer ıso dayanıyor 3200lere gürültü çoğalıyor. Bu sebeple araştırıyorum 7D tatmin eder mi diye. ama çok olumlu değil sanıyorum 7D Mark IIyi bekleriz yapacak bişey yok
    Merhaba Levent bey,
    Düşük ışık koşullarında çekim yapacaksanız, Mark 2 seçimi daha doğru olacaktır; "full frame" makine size 1 stop ışık kazandıracaktır. Örneğin; 600D ile 1/150, 3200 ISO, f2.8 de çektiğiniz fotoğrafı ISO 1600 de çekebilirsiniz.










    sequencer likes this.
    -mK-

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  14. #274
    sequencer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    serkan gürdeniz
    Makina:
    Canon Eos 6D
    Üyelik tarihi
    01.June.2012
    Nereden
    aydın
    Yaş
    49
    Mesajlar
    384

    Standart

    Ayrıca mark2'de 3200 iso da , 600D+3200iso da aldığınızdan çok daha az noise alırsınız. En azından benim temennim bu şekilde










    Canon 6D + 600D - 24-105 f/4 USM L - Yashica 50mm 1.7 - Nissin di866 II - 2X yn 560 III

  15. #275
    afy
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ramazan abi
    Makina:
    epl1
    Üyelik tarihi
    14.December.2012
    Nereden
    ankara
    Yaş
    50
    Mesajlar
    22

    Standart

    Alıntı afy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle benim beklediğim bir makina 6d ve halen alıp almama konusunda son kararımı vermiş de değilim ama gerek forumlardan okuduğum gerekse de karşılaştırma sitelerinden edindiğim izlenimlere göre hayal kırıklıklarımı bir kaç madde özetleyebilirim. Test eden arkadaşlarda bu çekince ve olumsuz durumlar hakkında bilgi verirlerse sevinirim.

    Öncelikle canımı sıkan noktaları:

    1) Aynı sınıftan d600 ile aralarındaki "af point sayıları" farkı. 6d de 11 af point varken ve bunun sadece ortadaki af si cross type iken, d600 de 39 adet af point var ve bunların 9 adedi cross type. Biliyorsunuz hassas ölçüm yapan af noktaları kadraj farklılıkları ve haraketli resimlerde ön plana çıkan bir özellik. ( 6d ile deneme yapan arkadaşlardan ricam mümkün olduğunca hareket eden cisimler üzerinde seri çekim testleri yapmaları.

    2) Artık ff lerde standart olan vizör kapsama alanının %100 değil , %97 olması. Artık bunu da kırpmasalardı diyorum.

    3) Ard arda çekim hızı (fps) 4,5 biraz garip olmuş. Hem mp nin 24 mp den düşük olması ve hemde kullandığı işlemcinin digit 5+ olmasına karşı nasıl böyle bir fps ürettiğini anlamak güç. Bilerek bir kısıtlamaya gitmişler.

    @KECH' in aktardığı CANON yetklisinin söylediği: "Sonuçta 6D, spor ve doğa fotoğrafçılarına değil, portre fotoğrafçıları için tasarlanmış makina" lafı için ne diyeceğimi bilemiyorum. Yani sadece portre için mi tasarlamışlar makinayı. O zaman ayıp etmişler.

    4) Birde anlamadığım flash sync speed niçin 1/180 ??? . 1/250 varken, 1/200 varken niçin yine standartların altını işret ettin canon. Hani portre fotoğraf makinasıydın?

    5) Yine sınıfının standartları dışında tek hafıza kartı desteği.


    Şimdi hemen aklıma gelenler bunlar.

    Mesela bir shutter hızının 1/8000 olmasa bile 1/6000 olması gerekirdi, illaki tırpan yiyecekse.

    Tabi canon sadece wifi ve gps için bu cihazı satmak istediyse ve müşterilerini böyle cezbedecekse (artık aparatlarla bunlar zaten sağlanabilen şeyler) bilmem ama ileri amatör, pro başlangıç seviyesine pek hitap etmediği ortada cihazın. Bazı kısıtlamaları bazı ortamlarlar için problem teşkil edecektir.

    Özellikleri d600 ile aynı paralellikte olsaydı çok iyi olurdu. Karşılaştırınca sanki d600 bir sınıf üste izlenimi veriyor özellikleriyle.


    Arkadaşlar özellikle hareketli çekim ve af perf. ( kararlılık, hız, doğruluk) noktalarında test ederlerse tablo daha da netleşecektir.


    Testleri bekliyoruz.


    Yok mu daha kullanıcı testi özellikle belirttiğimiz hususlarda.

    Ha gayret canonturk. Hazır hafta sonu da gelmişken.











  16. #276
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    mustafa şen
    Makina:
    Canon 5D mark 3
    Üyelik tarihi
    14.December.2012
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    43
    Mesajlar
    59

    Standart

    Peki konu başlığındaki 6D yi merak ettim ben 7d veya mark 2 ile farkları artıları nelerdir











  17. #277
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Olcy toker
    Makina:
    Canon 5d Mark3, Tamron 17-35, Sigma 35mm f:1.4, Canon 70-200 f:4 IS
    Üyelik tarihi
    09.September.2012
    Nereden
    İzmir
    Mesajlar
    70

    Standart

    7d eğer kuş,kelebek çekiyorsanız veya spor fotoğrafçısıysanız sizin için biçilmiş bir kaftan yoksa günlük kullanımda 550d den bir artısı yok bence. Mark2 ise yüksek çözünürlük isteyenlerin yani crop yapanların ve büyük boyutta baskı yapmak isteyenlerin,bilgisayardan büyük dosyaları işleyip farklı efektler vermek isteyenlerin makinesi. Amatör olarak bu işlerle uğraşan bizler için bence 5d bile hala çok yeterli bir makine,yanarlı dönerli özellikleri yok (GPRS,Wi fi gibi) ama amaç fotoğrafsa size en iyisini veriyor. 6d ise Canonun yeni dönemde çıkardığı bence Iso performansı olarak ve işlemci ve ölçüm olarak en yeni sistemleri kullandığı makinesi. İnsana fotoğraf çekmeyi sevdirecek özellikleri var,bence çok satar bu makine..











  18. #278
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Selim eser
    Makina:
    Nikon D300 + 50mm 1.8D
    Üyelik tarihi
    11.May.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    723

    Standart

    Mark II hala bir numara..










    iceveberg and dirk like this.

  19. #279
    iceveberg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    SELİM EMANET
    Makina:
    CANON 5D + 6D
    Üyelik tarihi
    12.April.2010
    Nereden
    İSTANBUL-Beykoz
    Mesajlar
    2,395

    Standart

    Alıntı siyahi28 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mark II hala bir numara..
    Şükrü abi 6D iyidir










    "Sadece kameranız ve siz varsınız. Fotoğrafınızdaki kısıtlamalar size bağlıdır; çünkü ne gördüğümüz kim olduğumuzdur." -Ernst Haas

  20. #280
    mudda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    mustafa günvar
    Makina:
    canon 6D*canon 24-105*canon 100mm L*canon 135L*YN 568*Lowepro Fastpack 250
    Üyelik tarihi
    24.May.2011
    Nereden
    mezitli, mersin
    Yaş
    40
    Mesajlar
    97

    Standart

    6d almak istiyorum lakin çekilmiş fotoları hala forumda göremiyorum, acaba yorum yapan ve kullanan arkadaşların sunumlarını paylaşması mümkün mü











Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •