Gecen hafta siparisini verdim. U.S.A. Garantili, Canon bayisinden Ebay uzerinden aldim. 3.075 USD gibi bir rakkama geldi.

Tecrubeme dayanarak (Labratura testi hatta kontrollu test bile degil, sadece tecrube) ve 5D Mark II de kullanmis biri olarak benim icin onemli bir kac noktasi acisindan sunlari soyleyebilirim.

- Dusuk ISO da Mark II ye gore en az bir stop daha iyi. ISO degeri arttikca ozellikle 800 ISO dan sonra aradaki fark aciliyor. +2/+2,5 stpo daha iyi diyebilirim.

- Olusan noise cok kararli. Yani fotografin geneline yayilan duzenli bir gren etkisi veriyor. renk sapmasi cok daha az.

- 7D ile (ki onuda kullandim) 5D mark II nin en guzel yanlari bir araya gelmis. Buton yerlesimi cok kullanisli.

- Netleme konusunda cok cok basarili. Farkli ortamlar icin farkli secenekler kolaylik sagliyor. AF'ye hic guvenmeyen biri olarak (hep tek nokta ve kontrol ederek veya manuel cekim yaparilm) AF seine guvenebilecegim bir kac makineden biri diyeblirim.

- AWB oldukca basarili.

- Arka ekran goruntusu cok net. Hatta belki fazla net. Fotografa kucuk boyutta baktiginizda yaniltici olabilir. Mutlaka zoom girilerek detay kontrolu yapilmasini tavsiye ederim. Yoksa bilgisayar ekraninda husran yaratabilir.

- Sessiz cekim cok basarili. Ozellikle benim gibi klasik muzik konserlerini falan cekiyorsaniz ihtiyac.

Parasini hak ediyor mu? Bence ediyor. Ancak eger elinizde 5D mark II varsa ve AF hizi gibi durumalr sizin icin sorun degilse, Bu isten para kazanip makinenin parasini cikartamayacaksaniz, boyle bir yatirim cok da sart degil. Ancak imkani olanlar icin guzel bir makine.