Alıntı odzm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkese Selam,

500 D body kullanıyorum. portre için lens almayı düşünüyorum. canon 50 mm f1.4 ve 85 mm f1.8 arasında kaldım. Fiyatları birbirine yakın.(Nerdeyse aynı)
50mm de f1.4 olması ile daha cazip gibi duruyor. 85 mm nin daha iyi olduğunu söyleyenler var. Düşük f değerli bir lens almak ve daha keskin fotoğraflar çekmek istiyorum. elimde kit lens haricinde sigma 10-20mm f4.5 ve sigma 70-300mm f 4.5 var.

50 mm altarnetifleri arasında bir de canon 50mm macro f2.5 var. acaba bu lens ile hem portre hem makro nasıl olur?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.....Karar veremiyorum.....

Şimdiden herkese teşekkürler....
Yardımcı ekipman kullanmadan Canon 50mm f/2.5 ile 1:1 oranda makro çekmeniz mümkün değil sanırım.Bir de düşük "f" değerli bir lens almak istediğinizden bahsetmişsiniz.Bu durumda EF 50mm lens için f/1.4 USM modelini tercih etmek daha mantıklı görünüyor.50mm ile 85mm arasındaki tercih ise çoğu zaman krop faktörlü gövdelerde 50mm'den yana oluyor.Ancak 85mm lenslerin krop faktörlü gövdelerde dar kaldığı şeklindeki yaygın inanışa bir çömez fotoğrafçı olarak ben katılmıyorum.Portre çekeceğim diyen birinin çantasında konuya mekana vs. göre farklı lensler bulundurması gerekir diye düşünüyorum.Bu sebeple bu tercih meselesinin bütçeyle alakalı olduğu kanaatindeyim; belki de tamamen yanılıyorum...