Alıntı gofti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu bence ciddi bi sorun. Gecen gun yanyana 2 sigara paketi koydum ayni hizaya. Arasi 15 cm. Orta noktada ayarli fokus. İki paketin ortasina netleyince 2 pakette net cikmiyor. Sag yada soldaki pakete netleyince diger paket net cikmiyor. Yarim firsat bulunca resimleri aktarmaya calisacagim. Bu basit bi is degil bence. Diyaframi kisinca derinlik ve netlik artiyor ama kisamayinca?


Sent from iphone
Globetrotter
Az önceki köpek fotoğrafına bakmadınız mı, oradaki elin net olduğunu görmediniz mi. Yan yana olan sigara paketi gerçekten yan yanaysa siz birine netlediğiniz zaman diğeri net çıkar. Aynı hizada olan köpeğin burnu ile 20cm yanındaki elin net olup 3-4cm arkadaki gözün net olmaması gibi bu.
Olay basit aslında.
Buyrun, aynı hizada olan tarım emekçileri. Hepsi net, çünkü aynı hizadalar. Ama önde kalan çimen ve arka kısım işçilerle aynı hizada değil ve net alan derinliği dışında.
500px / Farmers in the Garden by Ahmet Yeşil
Buyrun, en sağdaki çay bardağıyla 40cm uzaktaki zeytin aynı düzlemde ve net, ama 15cm uzaktaki yumurta ve öndeki kaşar peyniri bu düzlemin dışında olduğundan net değil.
500px / Organic Turkish Breakfast by Ahmet Yeşil
Yani olay bu kadar basit değil diyorsunuz ama basit.
En azından ben onlarca yıldır hizalama ve netlemeyi size anlattığım şekilde yapıyorum.