Alıntı aerten Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Her ne kadar fotograf yorumlayacak kadar yetkin görmesem de kendimi, siz yorum istemişsiniz kimse de bir yorum yapmamış. Ben birşeyler söyleyeyim bari. Öncelikle fotografta sıkı sıkıya kurallara bağlı kalmak taraftarı olmasam da bakış boşluğu denen kurala uyulması gerektiği kanaatindeyim. Modelinizin bakışı diğer yöne doğru olsaydı daha doğru olurdu bence. 2. olarak da kadrajınızı 3 ana obje üzerinden değerlendirdim ben. 1- Model, 2- Duvar, 3- Yapraklar. Bu 3 objeden 2si üstüste binmiş. (Model ve yapraklar) Bu da fotografta biraz sıkışıklık hissi oluşturmuş bence. Işık yönünden de modelin yüzüne gelen ışık belki çok az daha kuvvetli olabilirdi diye düşünüyorum. Nacizane yorumlarım bunlar.
Estağfurullah, her görüş değerlidir, maksat bir şeyler öğrenmek.

1- Öncelikle fotoğrafın, hatta genel olarak sanatın tek bir doğrusu ve kalıbı olmadığı düşüncenize sonuna kadar katılıyorum ve doğru bakışlar portrede en can alıcı yer objektif yönünde bakıyor olmalıydı.
2- Yaprakları hususi olarak model ile üst üste bindirdim, benzer bir kaç fotoğraf daha paylaşacağım, bana pek kalabalık görüntü vermedi ama dış gözlere vermiş olabilir doğrudur.
3- Işık konusunda bende bir algı bozukluğu yada zevk farkı olduğu giderek netleşiyor, ben daha düşük ışığın daha duygusal kareler çıkarttığını düşünüyorum, bu fotoğraftan sonra seriyi daha bile kararttım.

Yorumladığınız için teşekkür ederim.