Sayın Gokhan Bey,

Aslinda bu bilgileri fotograflari eklerken dusmem gerekirdi. Ekledigim fotograflari ciddiye alarak elestirmis olmaniza sevindim.

Onceliklefotograflar ile ilgili birkac bilgi vereyim. Fotograflar burada her yil duzenlenen Ronesans Fuarindaki performanscilara ait. Fuarin yapildigi saatler ve performans saatleri nedeni ile bu fotograflar California'nin ogle gunesi altinda cekildi. Bilemiyorum bulunma sansiniz oldumu ama Antalyayi aratmaz

Kisisel tercih olarak yapay aydinlatma yontemlerinden kaciniyorum. Dolayisi ile kendini kurtarir durumda olan hic bir fotografa veya ozel bir amac icin siparis uzerine cekmedigim hic bir fotografa flash ve benzeri mudahalelerde bulunmamaya calisiyorum.

Birinci fotografdaki kadraj ile ilgli bir bilgi vereyim. Fotografi daha yakindan incelerseniz soltarafta eni bir cadirin basladigini sag tarafta gorulmeye baslayan yapi duvarinin bittigini ve dikkati dagatacak baska ogelerin fotograf karesine girmek uzere oldugunu sanirim siz de gorebilirsiniz. Ayni zamanda oradaki calgicinin heybetini arttirmak icin secilen alttan cekim yonteminin ortaya cikarttigi beyaz gokyuzu sikintisi konudan uzaklastikca daha hakim alan kaplamaya baslayacaktir.

Ucuncu fotografa gelince Kadrajin secim boyutlarinda hosunuza gitmeyenin bakis yonundeki kiyasla az bosluk oldugunu dusunuyorum, tabii birde ton olarak daha acik olan gozlerin icinde bulundugu oval bolgenin konunun merkezinde kalmasi rahatsiz etmis olabilir. Buradaki calisma bu anlamda biraz ezber bozan bir calisma. Ucgenlere bolunmus bir kompozisyon. Kadraj darliginin amaci kapaliliktan olusan klostrofobik etkinin arttirilmasi. Bu sayede bakan kiside ikilem uyandirmasi. Yanlis denemiyor ama gozu rahatsiz eden noktalar ortaya cikiyor. Sizin yorumunuzda bunu gormek beni mutlu etti.

Son olarak Cekimden sonra hicbir kadraj duzelmesi veya ton oynamasi yapilmamistir. Fotograflar 2009 baharina ait ve oz zamandan bu zamana cok fazla fotograf cektim ve editledim bu sebeple yanlis hatirlamiyorsam genel yaklasimimdan oturu fotograflara photoshop mudahaleside yok Sadece EyeCandy grubunun Siyah beyaz filtreleri ile film kontrastlari simule edilerek Siyah beyaza dondurulmustur.

Umarim verdigim bilgiler elestrilerinizde dogru ve yanlis noktalari anlatmamda yardimci olmustur. Aciklamalarimla lestrilerinizin gelismesinde biraz faydam olabilirse ne mutlu bana.

Sevgi ve Salamlar bizden