CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 47 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree19Likes

Konu: Nikon D7000 ile Canon 7D Karşılaştırması.

Konulanmış Görüntüleme

  1. #16
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Birol
    Makina:
    Canon
    Üyelik tarihi
    19.June.2010
    Nereden
    Manisa
    Mesajlar
    253

    Standart

    Alıntı yildiz_m Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Birol Bey,

    Amacım tartışmayı uzatmak / ateşlendirmek değil. Ancak olur da ileride başka birileri yazımı görürse, insanların örneklerle anlatma çabasını anlamazsa açıklamamı görsün da biraz daha geniş düşünebilsin diye yazıyorum. Amacım orada Nikon açıklama yapmadıysa sorun yoktur mesajı vermek değildi. Demek isterim ki, eğer bir konuda bir kişi bir iddiada bulunuyorsa bilimsel veri, dayanak sunmalıdır ki insanların güvenini kazansın. Kaldı ki spekülasyonları önlemenin yolu da budur. Ayrıca spekülasyon demek o insanların söyledikleri şey de olmuyor. Sizin burada gelip de bak böyle insanlar var demeniz mesela, spekülasyon olabilir. Tekrar ediyorum, Nikon kelimesi orada sadece bir örnektir. Mesela içinde bulunduğumuz durumdan örnek verirsek, "yabancı forumlarda insanlar aylardır imza topluyor" demişsiniz, bir link yazarsınız, bak kardeşim durum böyle böyle dersiniz, şu forumda insanlar bu konuyla ilgili muzdarip olduklarını dile getiriyorlar. Olay biter.

    Lütfen yazdıklarıma cevap vermek isterseniz özelden ulaşınız, bu konuyu burada tartışmanın manası yok. Cevap vermeden de lütfen dikkatlice okuyup acaba ne demek istiyor diye bir düşününüz. Son olarak, Nikon-Canon karşılaştırması ile karşı tarafı kışkırtıcı sözleriniz hiç hoş olmamış. Forumlar bilgi paylaşım, tecrübe aktarım yerleri olmalı. Her iki markanın da fotoğraf çekmemi sağlayan, birbirinden farksız bir şekilde ticari amaçlar uğruna piyasada hareket eden firmalar olduğunun bilincindeyim, keşke neyle değil ne yaptığına odaklanabilse insanlar..

    Yanlış anlaşılmadan dolayı kusura bakmayın, benden kaynaklanıyor. Herkesin anlayacağı şekilde mesajı verebilmeli bir konuda fikir belirtmek isteyenler...

    Murat bey sanırım siz yabancı forumları, oralardaki şikayetleri okumuyorsunuz. Ayrıca oradaki şikayetler yeri geldiğinde linkleri verilerek buradada paylaşıldı. Yazınızı öyle bir yazmışsınızki, siz böyle bir şeyi ilk defa duyuyormuşsunuzda, bizde Nikon hakkında atıp tutuyormuşuz gibi bir anlam çıkıyor.

    Size saydığım Nikon modellerinden D600 deki sorunlar için, yabancı forumlarda yazılan, yüzlerce şikayeti es geçip, sadece CanonTürk forumlarında linkleri verilerek paylaşılan linkleri aşağıya yazdım.

    http://www.canonturk.com/vbulletin/d...-problemi.html

    http://www.canonturk.com/vbulletin/d...yuruldu-7.html

    Dust/Oil and Nikon Japan Service - D600: Nikon FX SLR (D1-D4, D600-D800) Talk Forum: Digital Photography Review

    Alttaki linktede Nikon D600 kullanıcılarının, birlik olup, imza toplayarak tüm D600 lerin Nikon tarafından iade alınması için açtığı imza topiği...

    http://www.change.org/petitions/niko...dust-on-sensor

    Peki Nikon D600 deki bu sorunlar için herhangi bir açıklama yaptımı ? Ben makinaları yeteri kadar test etmeden piyasaya sürdüm, Nikon kullanıcılarını mağdur ettim dedimi ?

    NOT: Verdiğim linklerin tamamı daha önce bu sitede, çeşitli konu başlıklarında paylaşıldı.

    Canon Nikon karşılaştırması ise kışkırtma amaçlı değil. Canon nun 5D MarkIII te kullanıcılarının şikayetiyle ortaya çıkan ışık sızma sorununu hemen dikkate alıp, inceleyeceğini açıklaması, 1 ay sonrada bazı serileri ücretsiz onarım için geri çağırıp, belli bir seriden sonra sorunun düzeltiğini açıklayan resmi duyurularının benzerini Nikon nun yapmadığı konusuydu. Burada iki firmanın müşterilerine bakış açısındaki farklılığı göstermek için karşılaştırma yapıldı, kışkırtma amacıyla değil.










    Konu Galaxy tarafından (07.January.2013 Saat 23:21 ) değiştirilmiştir.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •