Alıntı serkanon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. 600D kullanıyorum, Kafamda yakın zamanda gövdeyi değiştirme fikri var, 7D mi yoksa D7000 mi kararsız kaldım, elimde lenslerimde var bilmiyorum. Genel olarak herkes kafasındakileri yazarsa daha iyi olur düşüncesi ile tam olarak şunu merak ediyorum diye yazmadım, konu içeriği tek bir odak üzerinde oluşmasın diye. Ben amatör olarak fotoğraf çeken biriyim. Bazen kuş cennetine gidiyorum izmir'de ama 300mm den daha büyük bir lens düşünmüyorum, bu yüzden tamda kuş fotoğrafçısıyım diyemem. Bazen bisikletim ile körfez turu yapıyorum, sırt çantamda çok da ağır bir gövde istemem, ISO olarak da Nikon daha iyi başarım sağlıyor gibi. Tek sıkıntı komple elimdekileri satmak olacak gibi. Yine de Canon dan Nikon a şu sebeb ile geçme diyecek arkadaşlar varmı Mesela ülkemizde Canon un daha yaygın kullanımda ve internet gibi ortamlarda daha fazla bilgi birikimine sahip olduğunu düşünüyorum. Lens fiyatları da sanırım Nikon da daha pahalı. Şimdilik bu kadar teşekkür ederim tekrardan.
Yukarıdaki lenslerinize bakınca gördüğüm şu komple setinizi satacaksınız ve ciddi değer kaybına uğrayacaksınız. Eğer ki D7000'e geçerseniz.
Eğer ki 600D'den 7Dye geçerseniz aslında ISO performansında hiçbir iyileşme olmayacağı gibi hafiflik konusunda da sıkıntıya düşeceksiniz. 7D tabi ki daha başarılı bir makina ancak nisan gibi 7DMII gelecek gibi. ISO başarısını tahmin etmek güç ama daha iyi olacağı kesin. Bence bekleyin her halikarda avantajlı çıkacaksınız. Çünkü 7DMII çıkınca 7Dnin ve rakibi olan hangi makina ise onun da fiyatı düşecektir. Ben beklemedeyim.