CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 37 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree5Likes

Konu: Makro Çekim Teknikleri

  1. #1
    Mert Gundogdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Gündoğdu
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    37
    Mesajlar
    8,190

    Standart Makro Çekim Teknikleri

    Makro Fotoğraf Tekniği

    Yakın çekim fotoğrafları sınırını zorlamaya karar verir, makinanızı objeye dahada yaklaştırır, hatta optik sistemin özellikleriyle belli bir oranda büyütme (magnification) elde ederek kompozisyonunuzu yapar ve miniminnacık objelerin fotoğraflarını çekmeye çalışırsanız makro fotoğrafçılık alanına girmiş olursunuz (Bazı fotoğraf malzemesi üreticileri makro fotoğrafçılığa mikro fotoğrafçılık adını vermişlerdir, ikiside aynı anlama gelir), makro fotoğrafçılıkta büyütme oranı bire bir ise bu fotoğrafı çekilen objenin uzunluklarının film yüzeyine tam olarak aynı uzunluklarda yansıması anlamına gelirki, makro fotoğrafçılıkta 1x1 büyütme olarak adlandırılır, 1x1 büyütmede bir arı fotoğrafı çekmişseniz arıyı film yüzeyinde aynı uzunluk ve diğer boyutlarda film yüzeyine yansıtmışsınız demektir. 1x0.5 yarım boyutta, 1x5 ise 5 katı bir boyutta film yüzeyine yansımış anlamına gelir. Anlaşılacağı üzere makro çekimler çok yakın çekim ve belli bir oranda büyütme isteyen çekimler olduğu için optik özellikleri kendine has bir fotoğrafçılık türüdür, malzemeleri de kendine özeldir, burada bu malzemelerin en çok kullanılanlarını tanıtmaya çalışacağız.


    Makro objektifler (MO): MO’lerin en önemli özellikleri düz alan (flat field) türü bir görüntü vermeleridir, bu yakın çekimlerde objeye çok yaklaşıldığı için burada normal lenslerde görülen görüntü eğilmeleri (Veya bükülmeleri - varil ve basık yastık görünümü bozulmaları) hataları düzeltilerek görüntünün filme daha düz yansıması sağlanması demektir. MO’ların büyütmeleri 1x0.5 veya 1x1 oranlarındadır, 1x0.5 tipi olanlarının odak uzaklıkları uzatma tüpleri eklenerek büyütmeleri 1x1 oranına getirilebilir, yanlız bu orana gelirken objektifin optik özellikleri aynı kaldığı için eğilme hataları da odak uzunluğu artışı oranında büyür, böylece uzatma tüpü eklenmiş bir MO orijinal hali kadar düz alan sağlayamaz, bu yüzden köşelere doğru gidildikçe netsizlikler görülebilir. Gerçek MO’ları Tele-Zoom makro denilen objektiflerle karıştırmamak gerekir, Tele objektifler normalde uzaktaki objeleri yakınlaştırdığı için belli bir oranda büyütme sağlamaktadırlar ancak bunların büyütmeleri belli bir oranda kalır (en fazla 1x0.3) ve düz alan veremezler. Gerçek MO’ların tek dezavantajı, alan derinliği büyütme oranında azaldığından büyütme oranı arttığında alan derinliğinin son derece kısıtlı olmasıdır, örneğin 1x5 büyütme yapan bir objektifte alan derinlği 0.65mm’ye kadar düşebilmektedir.


    Diyoptri Lensleri: Bunlar objektifin önüne takılan basit büyütme mercekleridir, 2 kereden 10 kereye kadar büyütme sağlarlar, objektifi değiştirilemeyen tip makinalarda tek seçimdir, dezavantajları düz alan sağlayamamaları, takılan lensin kendisiyle birlikte iki ayrı lens yüzeyide eklendiğinden lensin keskinliğini (rezolüsyon) dolayısıyla görüntü kalitesini düşürmeleridir.


    Uzatma tüpleri: Bunlar objektiflerin film yüzeyine uzaklığını arttırarak büyütmeyi arttırırlar, ancak bükülme hatalarıda aynı oranda arttırdıkları için, kenarlarda eğilmelere ve netsizliklere neden olurlar. objektifin diyafram kontrolu için başka ek aletlere gerek duyabildikleri gibi, otomatik tabir edilen tüplerde bunlara gerek duyulmaz. Arka arkaya birden fazla tüp takılabilir


    Körükler: Bunların çalışma prensipleri ve problemleri uzatma tüpleriyle aynıdır , yalnız tüplerin uzunlukları sabitken, körüklerin uzunluğu ise istediğimiz kadar olabilir, diğer bir problemleri ise ağır ve taşımaları zor olmalarıdır Kullanırken objektiflerin diyafram kontrolu için çiftli deklanşör kablosuna gerek vardır.


    Objektif Ters Takma Halkaları: Bunlar fotoğraf makinalarının objektif taktığınız yerine takılan halkalardır, bir tarafından makinaya takılırlar diğer uçlarına ise objektif filtre takma vidasından objektif takılır, böylece objektif bir büyütme merceği görevini görür, dezavantajları ise MO yerine normal objektif kullanılmışşsa düz alan vermemeleri, ve objektifin diyafram kontrolu için başka ek aletlere gerek duymalarıdır.


    İkinci Objektif Ters Takma Halkası: Bu halkalar makinanın takılmış bir objektifine ikinci bir objektifin filtre vida yuvalarından birbirlerine bağlanarak ters takılmasını sağlarlar. Problemleri ters takma halkalarıyla aynıdır.


    Çiftli Deklanşör Kablosu: Yukarıdaki son dört metod anlaşılacağı gibi objektiflerin makinanın normal yuvasına değil, başka bir cihaza bağlanmasıyla oluşan makro yöntemlerdir, otomatik uzatma tüpleri hariç bu yöntemlerde diyaframın bir yolla kontrol edilmesi gerekir, çiftli kablonun birincisi makinanın perdesininin çalışmasından önce objektif diyaframının istenen genişliğe gelmesini sağlayan kablo olup ikincisi ise deklanşör kablosudur, tekli tetiğine basıldığında genellikle yuvasından çıkan iki kablo ucu şeklinde olan bir cihazdır.


    Odaklama Kızağı: Makro çekimlerde odaklama uzaklığı çok az ve hassastır, bu yüzden odaklama genellikle objektifin odaklama halkalarını döndürerek değil, objektifin odaklaması sonsuza getirilerek (-ki objektiflerin diyafram değerleri ancak sonsuz odaklandıklarında tam olarak doğrudurlar), ve makro sistemimiz objeye yakınlaştırılıp-uzaklaştırılarak odaklama yapılması daha doğru bir yöntemdir, bu nedenle hassas odaklamanın yapılması için hassas hareket ayarlı, vidalı makro kızakları kullanılır.



    Makro Flaşlar: Makro çekimlerde objektif objeye o kadar yakındırki, genellikle makine yuvasındaki flaş ışığının objeye ulaşmasını objektifin gövdesi engeller, bu yüzden makro çekimler için iki tür flaş tipi vardır. 1-Halka flaşlar: Bunlar objektifin filtre yuvasına takılan halka şeklindeki flaşlardır, elektronik kontrol mekanizmaları makinanın normal flaş takılan yerine takılır, ışık halka şeklindeki flaş kafasından patlar. Ancak her tarafa eşit ve yaygın ışık verdikleri, hafif gölgelenmeyi engelledikleri için, boyut hissini ortadan kaldırırlar ve daha çok bilimsel uygulamalarda tercih edilirler. 2- Çift kafalı makro flaşları: Bunların halka flaşlardan farkı genellikle ışık kafaları iki adet küçük flaştan oluşur ve yine filtre yuvasına takılırlar, ama flaş kafaları hareket ettirilebilir ve uygulanan ışığın açı(lar)ı değiştirilebilir, böylece daha derinlik hissi verilen ve değişik ışık açıları, oyunları oluşturulabilir. Dezavantajları ise çok pahalı olmalarıdır




    0- Odaklama kızağının sağ-sol hareket kısmı

    1-Körük uzatma kızağı

    2-Körük

    3-Çiftli deklanşör kablosu


    baytan.org tarafından alıntıdır.












    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #2
    serhat0040 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    İsim
    M. Serhat KURT
    Makina:
    Canon 40D
    Üyelik tarihi
    28.December.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    45
    Mesajlar
    5

    Standart

    Teşekkürler Mert Bey. Keyifle okudum:











  • #3
    muratyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    murat yılmaz
    Makina:
    DDDDD mMm
    Üyelik tarihi
    24.November.2010
    Nereden
    izmir
    Mesajlar
    756

    Standart

    üstad merhaba; benim 18-135 ve 50 mm lensler mevcut. bunları ve ek ekipman kullanarak en sağlam makro nasıl edebilirim. 18-135 ters elle tutturup şöyle baktım heycan verici görüntüler oluştu.
    teşekkürler.











  • #4
    hydro3535 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ahmet sungar
    Makina:
    canon 5D mark II
    Üyelik tarihi
    29.November.2010
    Nereden
    izmir
    Mesajlar
    174

    Standart

    teşekkürler...










    CANON 5D Mark II - 24-105 F4 IS /50 MM F:1,8/ CANON 70-200 F4 non IS - Manforrotto tripod LOWEPRO ÇANTA

  • #5
    sparkle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Görkem Demiryapan
    Makina:
    Eos 50D
    Üyelik tarihi
    10.February.2011
    Nereden
    Adana
    Yaş
    45
    Mesajlar
    281

    Standart

    Tesekkurler


    Sent from my iPhone using Tapatalk










    [Canon 50D] [Canon EFS 18-55] [Yongnuo YN465] [Canon 50 mm 1.4 USM]


  • #6
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    bir bulut sadece
    Makina:
    canon 6D, canon 60D
    Üyelik tarihi
    26.June.2011
    Nereden
    Aydın
    Yaş
    57
    Mesajlar
    142

    Standart

    Merhaba arkadaşlar,

    Forumu uzunca bir zamandan beri okumakla beraber, ilk mesaj bugüne nasipmiş.

    Arkadaşlar ben birkaç gün önce Monfrotto 055xprob ve 322rc2 aldım. Alır almaz şu iki gerçeği anladım : Çok ağır ve daha önemlisi benim makro için başka bir kafaya ihtiyacım var.

    Macro slider'ları daha önce buradan öğrenmiştim. Velbon'un güzel bir tanıtımı var burada: http://www.canonturk.com/wp/1371-vel...ncelemesi.html Mert Bey'e teşekkürler, çok yararlı bir inceleme. Ama araştırdığım kadarı ile bunu Türkiye'de satan yok. Manfrotto'nun kızağı ise tek yönlü! Kirk vs gibi markalara BH'den baktım, fiyatları çok uçuk.

    Görebildiğim kadarı ile Türkiye'de satılan tek makro kızağı şu : Tripod Fotoğrafçılık - Phottix 4 Yönlü Makro Focusing Plate Slider Makro Çekim Kafası

    Acaba, aranızda bunu kullanan var mı? Memnun musunuz? Ya da Türkiye'de bulabileceğim başka bir makro kızağı (macro slider) önerebilir misiniz?

    Bir de şöyle bir durum var : Bir sağlık sorunu nedeniyle kesin olmamakla beraber, dört beş gün sonra bir Orta Avrupa seyahatine çıkacağım. Acaba Budapeşte'de, Viyana'da, Prag'da, bu bölgelerde bu ürünleri (hatta yanına bir iki de flaş) bulmam, almam mümkün olabilir mi?

    Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse memnun olurum.

    Teşekkür ederim.

    Selamlar.











  • #7
    ramazansag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ramazan SAĞ
    Makina:
    Canon 5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    29.January.2012
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    104

    Standart

    Teşekkürler Mert










    Canon 5D Mark IV | Canon 70-200mm L ƒ2.8 IS II | Canon 24-70mm L ƒ2.8 | Canon 135mm L ƒ2| Canon 85mm ƒ1.8| TAIR 135mm ƒ2.8 | Canon 17-40mm L ƒ4 | Canon 100mm ƒ2 |

  • #8
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Burak Işık
    Makina:
    Canon 7D
    Üyelik tarihi
    25.January.2012
    Nereden
    Kadıköy/İstanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    54

    Standart

    Çok teşekkürler Mert Bey. Öz ve açıklayıcı olmuş.










    Burak Işık-İstanbul

  • #9
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Oğuz BOLAT
    Makina:
    1100D
    Üyelik tarihi
    19.May.2012
    Nereden
    ANKARA-AYDIN
    Yaş
    33
    Mesajlar
    105

    Standart

    Detaylara düşkün olan fotoğraf meraklıları için makro eşsiz bir alan.Güzel bir anlatım.Teşekkürler











  • #10
    feridun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    feridun bakır
    Makina:
    canon 7d
    Üyelik tarihi
    14.March.2012
    Nereden
    ankara
    Mesajlar
    27

    Standart

    Alıntı sevdalibulut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar,

    Forumu uzunca bir zamandan beri okumakla beraber, ilk mesaj bugüne nasipmiş.

    Arkadaşlar ben birkaç gün önce Monfrotto 055xprob ve 322rc2 aldım. Alır almaz şu iki gerçeği anladım : Çok ağır ve daha önemlisi benim makro için başka bir kafaya ihtiyacım var.

    Macro slider'ları daha önce buradan öğrenmiştim. Velbon'un güzel bir tanıtımı var burada: http://www.canonturk.com/wp/1371-vel...ncelemesi.html Mert Bey'e teşekkürler, çok yararlı bir inceleme. Ama araştırdığım kadarı ile bunu Türkiye'de satan yok. Manfrotto'nun kızağı ise tek yönlü! Kirk vs gibi markalara BH'den baktım, fiyatları çok uçuk.

    Görebildiğim kadarı ile Türkiye'de satılan tek makro kızağı şu : Tripod Fotoğrafçılık - Phottix 4 Yönlü Makro Focusing Plate Slider Makro Çekim Kafası

    Acaba, aranızda bunu kullanan var mı? Memnun musunuz? Ya da Türkiye'de bulabileceğim başka bir makro kızağı (macro slider) önerebilir misiniz?

    Bir de şöyle bir durum var : Bir sağlık sorunu nedeniyle kesin olmamakla beraber, dört beş gün sonra bir Orta Avrupa seyahatine çıkacağım. Acaba Budapeşte'de, Viyana'da, Prag'da, bu bölgelerde bu ürünleri (hatta yanına bir iki de flaş) bulmam, almam mümkün olabilir mi?

    Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse memnun olurum.

    Teşekkür ederim.

    Selamlar.

    budapeşte viyana prag da Türkiye spot piyasasından daha ucuza ekipman bulma imkanınız yok











  • #11
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mehmemmt KARA
    Makina:
    Canon EOS 550D
    Üyelik tarihi
    31.May.2012
    Nereden
    Kayseri
    Yaş
    43
    Mesajlar
    10

    Standart

    Teşekkürler mert bey...











  • #12
    ismailc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ismail Çevik
    Makina:
    550D Canon EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS II Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II
    Üyelik tarihi
    26.March.2012
    Nereden
    Bursa
    Mesajlar
    5

    Standart

    Teşekkürler baya bi yol katetmek gerekiyo











  • #13
    hero77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    hero77
    Makina:
    Canon EOS 6D-Canon EOS 7D Mark2--Canon 16-35 f/4 L IS USM--Canon 24-105 f/4 L IS II USM--Canon 50mm f/1.8 STM--Canon 100mm f/2.8 USM Macro--Canon 70-200 f/4 L IS USM--Canon 100-400 f/4.5-5.6 L IS II USM--Canon Speedlite 430EX II--Pixel Mago GN65 ETTL
    Üyelik tarihi
    22.November.2011
    Nereden
    Istanbul
    Mesajlar
    35

    Standart

    Ben de yeni başladım Macroya...90 mm Tamron f.2.8 ile başladım..Ama cok sabır ve detay bilgi istiyor..Umarım zamanla daha iyi şeyler cıkarırız..











  • #14
    atmacan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Halilcan Bekdemir
    Makina:
    Canon EOS 7 D
    Üyelik tarihi
    14.December.2012
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    62

    Standart

    Macro çekim yapabilmek için en uygun lens nedir acaba ?











  • #15
    Hasan Naci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hasan Naci Akyol
    Makina:
    5DM2
    Üyelik tarihi
    10.May.2011
    Nereden
    Samsun
    Yaş
    37
    Mesajlar
    400

    Standart

    Makro demek ışık demek, flaş demek.
    Işığınız yoksa yer yüzünün en iyi makro flaşını alın boşa.
    Mümkünse iki tane en az bir tane harici flaş şart.
    Daha yüksek büyütme oranı için uzatma tüpü iyi oluyor.
    Ama uzatma tüpünün en büyük sıkıntısı hem ışık gereksinimi artırıyor. Hemde makinenin ağırlık merkezini dışarı doğru artırdığı için kullanımı zorlaştırıyor.
    Birde gerçekten sevmek gerekiyor. Yerlerde sürünmek çamura batmak lazım.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #16
    uranyum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Can Doğan
    Makina:
    Canon Eos 1100D & 6D
    Üyelik tarihi
    07.October.2011
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    1,410

    Standart

    Alıntı Hasan Naci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Makro demek ışık demek, flaş demek.
    Işığınız yoksa yer yüzünün en iyi makro flaşını alın boşa.
    Mümkünse iki tane en az bir tane harici flaş şart.
    Daha yüksek büyütme oranı için uzatma tüpü iyi oluyor.
    Ama uzatma tüpünün en büyük sıkıntısı hem ışık gereksinimi artırıyor. Hemde makinenin ağırlık merkezini dışarı doğru artırdığı için kullanımı zorlaştırıyor.
    Birde gerçekten sevmek gerekiyor. Yerlerde sürünmek çamura batmak lazım.
    alışma sürecinde tepe flaşı yeterli kalacaktır bence ki ben hala tepe flaşı kullanmaktayım











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #17
    muratyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    murat yılmaz
    Makina:
    DDDDD mMm
    Üyelik tarihi
    24.November.2010
    Nereden
    izmir
    Mesajlar
    756

    Standart

    feyzbuk makro foto kılap
    yerli yabancı makrocuların mekanı.
    https://www.facebook.com/groups/248972995182157/










    Amatörler ekipman ,profesyoneller para, ustalarsa ışık için endişe ederler

  • #18
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    BARIŞ
    Makina:
    Canon EOS 350 D
    Üyelik tarihi
    18.February.2013
    Nereden
    İzmir
    Yaş
    50
    Mesajlar
    6

    Standart

    Alıntı atmacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Macro çekim yapabilmek için en uygun lens nedir acaba ?
    Evet arkadaşlar,Sn atmacan'ın sorusuna bende yanıt arıyorum. Sn muratyılmaz'ın facebook'taki grubuna da üye oldum.Çok ilginç fotolar var.Mesela sineğin baş kısmını en ince ayrıntısına kadar çekilmiş makrosu beni bu işe iyice merak sarmaya yönlendirdi.Bunun için (sineğin mevcut makro resmini çekebilmem için..) ilk aşama;şu an elimdeki Canon EOS 350 D ye uygun lens ne alabilirim? Bu işin mantığı (lens seçme..) nedir? İler ki dönemde 7D-5D den birine geçmeyi düşünüyorum.Aldığım lensin bu makinelere de uyumlu olmasını tercih ediyorum.Sonuçta Canon olduğu için bir birine uyum sağlar düşüncesindeyim ama genede bir bilene sormakta fayda var Az buz değil araba parası yatıracağım

    Tavsiyelerinizi bekliyorum.

    Bu arada başlık faydalı olmuş teşekkürler..











  • #19
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ender İplikci
    Makina:
    5D Mark II
    Üyelik tarihi
    24.January.2012
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    39

    Standart

    çok teşekkürler açıklayıcı bir yazı olmuş.











  • #20
    macromaniac06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ahmet MUSLU
    Makina:
    canon eos 1000d
    Üyelik tarihi
    28.October.2013
    Nereden
    ANKARA
    Yaş
    40
    Mesajlar
    61

    Standart Makro lens

    Alıntı Teka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet arkadaşlar,Sn atmacan'ın sorusuna bende yanıt arıyorum. Sn muratyılmaz'ın facebook'taki grubuna da üye oldum.Çok ilginç fotolar var.Mesela sineğin baş kısmını en ince ayrıntısına kadar çekilmiş makrosu beni bu işe iyice merak sarmaya yönlendirdi.Bunun için (sineğin mevcut makro resmini çekebilmem için..) ilk aşama;şu an elimdeki Canon EOS 350 D ye uygun lens ne alabilirim? Bu işin mantığı (lens seçme..) nedir? İler ki dönemde 7D-5D den birine geçmeyi düşünüyorum.Aldığım lensin bu makinelere de uyumlu olmasını tercih ediyorum.Sonuçta Canon olduğu için bir birine uyum sağlar düşüncesindeyim ama genede bir bilene sormakta fayda var Az buz değil araba parası yatıracağım

    Tavsiyelerinizi bekliyorum.

    Bu arada başlık faydalı olmuş teşekkürler..
    Selamlar bence pahalı lens almadan önce ucuz bir lensle başlayın zahmeti sıkıntısı çoktur makroculuğun . Yapamayacağınızı anladığınızda zararınız büyük olur. Ben RMC Tokina 28 mm 2.8 almıştım, ters bağlıyorum birde makro tüpü ekleyince güzel sonuçlar verebiliyor. Hemde canon eos 1000D gibi bir makine ile. Ekonomik çözüm arayanlara da önerebilirim. Ama iyi bir flaş sistemi şart , ring flaş olmuyor (lens ters bağlı olduğu için). Son resimlerimi görmek isteyenler mail adreslerini versin. Siteye fotoğraf atacak kadar mesaj yok henüz Resimleri maille yollarım. Lensin kalitesini görüp ona göre karar verirsiniz.
    Saygı ve selamlar... :-D










    Konu macromaniac06 tarafından (29.October.2013 Saat 10:23 ) değiştirilmiştir. Sebep: Hatalı yazımlar

  • Benzer Konular

    1. Makro Çekim Teknikleri II
      Konu Sahibi Mert Gundogdu Forum Makro Çekim Teknikleri
      Cevap: 10
      Son Mesaj : 30.May.2017, 07:18
    2. Gece Çekim Teknikleri
      Konu Sahibi Mert Gundogdu Forum Doğa Fotoğrafları Çekim Teknikleri
      Cevap: 23
      Son Mesaj : 28.September.2015, 20:48
    3. Çekim Teknikleri :)
      Konu Sahibi yuunus Forum Konu Dışı
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 12.February.2010, 19:36
    4. Fotoğraf Çekim Teknikleri
      Konu Sahibi micro Forum Kitaplar
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 11.October.2009, 20:27

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •