Alıntı gezginmimar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İleride oluşturmayı düşündüğünüz set ile ilgili olarak, ağırıklı çalışma konunuzun ne olacağını belirtirseniz, tecrübeli arkadaşlar size yol gösterecektir. Her zaman illa ki FF almak gerekmiyor. İlerleyen teknolojiyle birlikte cep telefonları bile çok kaliteli fotoğraflar çekiyor. Ama dediğim gibi, ne çektiğinize göre değişir. Konunuza uygun makine seçmelisiniz.
Teşekkür ederim... Esasen oluşturmayı düşündüğüm setle ilgili olarak bir başlık açmıştım, sağolsunlar, bazı forum üyeleri orada görüş ve önerilerini dile getirdiler... Bu başlığı da amacından uzaklaştırmaya çekiniyorum ancak söyledikleriniz çerçevesinde konuyu daha da netleştirmek için şunu belirtebilirim: Sokak fotoğrafı, mimari, toplantı, konser, kapalı alan ve kurgu yahut manipüle edilen fotoğrafları pek sevmem, hattâ bazılarını hiç sevmem... Seyrederken vakit harcadığım, keyif aldığım, epeyce oyalandığım fotoğrafları az çok tasnif edebilirim: Doğa, manzara (gerek geniş açı, gerekse telefoto ile çekilmiş istifli görüntüler, dağ tepe sıraları, belki çiftçi-köylü-hayvan sürüleri), portre... Makro ise ortalarda bir yerde, bazen dakikalarca seyrettiğim görüntüler oluyor, kimisi ise (özellikle 1:1'den daha detaylı olanlar) ilgimi çekmiyor... Yıllardır ilgilendiğim ve çok severek uğraştığım bir spor dalı var, fotoğrafa da ona yakın ölçüde ilgi duyduğumu özellikle son bir yıl içerisinde fark ettim ve benim için çok keyif alacağım, özel bir hobi olmasını istiyorum... Yukarıda sıraladığım tarzlara ve bu platformda paylaşılan görüş/önerilere uygun olarak farklı birkaç alternatif set var gibi:
1) Canon 200 D etrafında Canon 10-18mm IS STM --- Canon 50mm f/1,8 USM --- Canon 70-300mm NANO IS USM (en düşük bütçeli olanı bu ama işte dürtüklüyor birşeyler...)
2) Canon 80 D etrafında Tokina 11-16mm (burada Canon 10-18 veya 10-22 gibi lensleri de düşündüm) --- Canon 50mm f/1,4 --- Canon 70-200mm f/4 L IS USM (veya Tamron 70-200mm f/2,8 SP DI VC USD)
3) Canon 80 D etrafında Tamron 15-30mm f/2,8 SP DI VC USD (veya Canon 16-35mm f/4 L IS USM) --- Canon 50mm f/1,4 --- Canon 70-200mm f/4 L IS USM (veya Tamron 70-200mm f/2,8 SP DI VC USD)
4) 2 veya 3 numaralı lens setine bir FF?.. Burada tek seçeneğim Canon 6 D Mark II (fakat bana göre çok pahalı)...
5) A7 Mark III etrafında bir set (aylar önce hayalimdi, şu an gerçekleşemeyeceğini anladım, öylesine yazdım)...
6) 17-50mm veya 17-70mm gibi bir üçüncü parti bu setlere "ek" alınmalı mıdır, açıkçası pek emin değilim... Uğraşmak istediğim alanlardaki ihtiyaçlarımı karşılar mı, oturduğum yerden buna karar vermem de saçma olur diye düşünüyorum...