Crop makineyle 18 - 24 megapiksellik sensore bir foto oturtuyorsunuz. full frame de yine 18-24 megapiksellik alana aynı mm deki lens ile daha buyuk bir kareyi oturtuyorsunuz. bu yuzden ff de elde edilen perspektif cok daha guzel oluyor. kırpılma/kırpılmamama olayı zaten bu.

gelelim soruya, FF body ile cektiğiniz şey dolayısı ile daha fazla "şeyi" kadraja kattıgından DX makine ile cektiğiniz karede aynı obje biraz daha fazla piksellik bir alana oturuyor. millet de sanıyor ki zoom yapıldı. hayır arkadaşlar. zoom falan yok. aynı odak uzaklığı ile daha "ayrıntılı" çekim yapmış oluyorsunuz. bunun artısı da var eksisi de. mesela kuşçu dediğmiz fotoğrafcılık alanına cok lanse edildi bu özellik. kimisi kullandı kimisi de kullanmadı. ama bana sorarsanız bir canon gibi markanın fx bir sensörü aynı yıllarda üretilmiş dx bir sensörden çok daha kaliteli görüntü verir. o derece keskinlik ve iso performansı oluşuyor diyebilirim.

örnek ver diyen olursa 24-105 i 7D ve 6D de bir kullanın. farkı görebiliyor insan. güya ikisi de 18-20 megapiksellik malzemeler ama işte sensorun fiziksel boyutu, cmos elemanlarının fiziksel yakınlıgı uzaklıgı ve elektronik/fizik bilimi devreye girince o fark oluşuyor.