Alıntı korsanmesut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
selam . ben 1.5 seneye yakındır 35 mm L CANON . ve 6 aydır da + ilave olarak 35mm c.zeiss kullanıyorum ..... her 2 side güzel . ama zeiss 900 kusur gram ağırlığı ile tank gibi bir his veriyor . resmen evladiyelik bir havası var. auto focus sizin icin önemliyse zeiss i düşünmeyin bile .. vizörden göz ile netlemek zor, çok hassas . live view ile - ön izlemeli çekimde ise harika sonuç alabilirsiniz.. uzun pozlamayı seviyorsanız - auto focus un önemi olmayacağından yine zeiss derim . .
bana sorsanız ''' elinizde 2 ad 35mm 1.4 var birini bana verirmisiniz, veya birini elinizden çıkarmayı düşünseniz hangisi derdiniz ? '' doğrusu ikisinede kıyamam . düğün-arkadaş-gezi-hareketli ortamlarda tabii ki 35mm canon - uzun pozlama - canlı renk - çokkkkk azıcık net alan gerisi full bokeh ( zamanımın bol olduğu ve durağan objeler için ) arıyorsam o zamanda zeiss .

son zamanlarda, bizim canonturk portalda bir sigma 1.4 rüzgarıdır gidiyor ama , ben hiç düşünmedim bile .. herhalde elinde 35mm L + 35mm c.zeiss i olan hiç bir arkadaşımızda sigma yı düşünmezdi.
Mesut abi,
görüşlerinize katılıyorum. Elinde Zeiss veya Canon L olan verip de Sigma almaz diye fakat ben de böyle olanlara rastlayınca şaşırdım ve o yüzden Sigma'yı aldım.
Link burada:
Flickr: Discussing Well....I never thought I'd go for a Sigma lens over a Canon L lens.... in Sigma 35mm F1.4 DG HSM Art

Ayrıca Sigma 35 ile Canon 35L 'in keskinlik kıyaslaması:
Sigma 35mm f/1.4 EX DG HSM Lens Image Quality

Önemli not: Sigma'yı gerçekten kullandığım ve epey bir araştırdığım için övüyorum. Yoksa Sigma'dan bir kazancım yok
Saygılarımla