Alıntı whisper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Lens hakkinda verlen bilgiler icin konuyu acan arkadasa tesekkur ediyorum. AF hizi, ornek verilen fotograflar ve kullanici yorumu gereken bilgiyi vermis.

Fiyat-performans oraninin iyi olmasi, AF hizi govde yapisi (eski keceli tarzi govde yapisini terkettigi icin sigmaya tesekkur etmek lazim) optik kalitesi gibi konular tercih sebebi olarak rahatllikla degerlendirilebilir.

Bu noktada 40mm objektifler ile bir kiyaslama "hayir ama bunlar ayni segmentte urunler degil" diye serzenebilsek bile stillife, mimari ve tip gibi konularda 40mm objektifin gerekliligi kadraja giren objelerin bir birine olan orantisinin gercek orantiya cok yakin olmasi dusunulebilir.

Tabi kullanicinin tercihinde onemli noktalardan biride faaliyet alani olacaktir stilllife, tip, olcme degerlendirme gibi islerde 40mm tercih edilebilir bu gibi islerde AF hizi vb gibi konulari goz ardi edebiliyoruz. Diger bir mevzu ise spektrum degerlendirmesi sonsuz odak vb gibi Astro, tip ve muh. konularinda 1960 model 40mm pancake model bir objektif (Nikon) bakiyorsunuz 300nm dalga boylarina duyarli.

40mm Canon, Nikon, Voitlanger gibi pancake dahil modelleri var. Sensorun(36x24mm) diagonali 43.2mm oldugu icin 40mm objektifte objelerin bir birine orani gercege yakindir diye mevzu ettim.

Edit: Nikon'un pancakesi 45mm eski gri renkte kaplamasi olan versiyonu UV skalada sonuc veriyor diye biliyorum ( Nikkor 45mm f/2.8 P ) aslinda "koleksiyoncularin eline dustugu icin fiyati abartilmis dandirik bir objektif" diye bahsedenler olur kismen dogrudur. Eger Canon 40mm pancake (objektif hakkinda cok bilgim yok) 200$ gibi bir fiyati varsa once bu objektifi eleyecek kriterler olusuyorsa sonrasinda 1500$'lik objektif degerlendirlmelidir.
ben teşekkür ederim Ali bey, bilgiler için de teşekkürler & saygılar