Merhaba arkadaşlar,
Az bir zaman buldum kendime ve uzun zamandır yazmayı istediğim düşüncelerimi göreseller ile anlatmak istiyorum.
Fotoğraflar uzun kenarı 1024px olacak şekilde yüklendi daha net anlaşılması için ama değiştirip 800px yapabilirim uygun görülmez ise.
Son olarak asıl yüklemek istediklerimi nişan çekimi olduğu için yükleyemiyorum, çiftimizin pek gönlü olmuyor paylaşılmasına, o yüzden biraz daha bilgilendirme amaçlı fotoğrafları paylaştım.

Lensin f1.4 deki performansı mükemmel bence. 2008 de başladığım bu merakta elimden kaç lens geçti bilmiyorum. Aklımda keskinlik konusunda kalanlar canon 135 f2 ve rikenon f1.4 olmuştu. Buna Sigma 35mm f1.4'ü de ekliyorum. Hiçbir şekilde pişman etmeyecek sonuçları var f1.4'de. Keskin mi değil mi sorusunun cevabı, jilet gibi


5D, f1.4, Lens ile kutusunu açıp çektiğim ilk fotoğrafım


5D, f1.4, bu da ikinci..


Lensin ele oturuşu ve verdiği güven hissi şahane. Daha önce de belirttiğim gibi, bazı lensler vardır size açıklanamayan şekilde güven aşılar. Sigma 35mm bunlardan birisi. Hem malzeme kalitesi hem dizayn'ı gerçekten takdir edilecek düzeyde.
Canon 5D ve Sigma 35mm


Ben gün boyu çoğunlukla f2.8 kullandım, netliği kaçırmamak için. f4'de de kullandım bir süre. f1.4 de keskin olan lensi varın f2.8 de ve f4 de düşünün.
Canon 5D ve Sigma @f2.8


Lensin bokehleri süt kıvamında. Gözü yormayan güzel bokeh kalitesi var. Lensin kaliteli yapısının yanında 9 bıçaklı olması tabi hissediliyor bu bakımdan. Ben Canon 50mm f1.4 bokehlerine benzettim biraz.
Canon 5D ve Sigma @2.8


Sonuç olarak bu lens gözünüz kapalı alınır ve kullanılır arkadaşlar. Şimdiden efsane lensler arasına gireceğine inanıyorum. Netleme hızı hemen hemen Canon 85mm ile aynı yani bayağı hızlı ama Canon 135 kadar hızlı değil.
Ben biraz karanlık ortamda da çekim yaptım hiç focus hunting problemi yaşamadım. Gün boyu hiç yaşamadım daha doğrusu.
Alan kişiyi pişman edecek bir lens olması sadece kişi ile alakalı olacak bir lens bence Sigma 35mm f1.4.
Çinde de olsa gidiniz alınız kullanınız
Tarık