Bu sorunu ve nedenini hep yazdım ama millet anlamak istemiyor.
Canon kullanıcıları sigmadan uzak durun olmuyor bu lens ile. 85mm F/1.2 pahalı diyorsanız gidin F/1.8 olanını alın. Sigma da ısrar ediyorsanız manuel kullanın bari.
Bu arada DXO testlerine sakın aldırmayın yıllardır o testlerde NİKON 1. numara . Yukarıda arkadaş yayımlamış CarlZeiss 55mm Otus 46 puan alırken Nikon 85 G 50 puan almış buna kargalar bile güler arkadaşlar lensi bizzat kullandım mükemmel ötesi bir lens daha iyisi yok o derece eğer 1 Dx Mark II ile problem çıkarmasaydı ömür boyu elden çıkarmayacağım lensti ona keza 85mm Otus ta mükemmel lens oda 1 Dx Mark II ile sıkıntılı . Zeiss bu iki lensin sorununu Canon ile anlaşıp giderirse elimdeki ona yakın lensi satar 28-55-85mm Otus ile yanına 24-70mm II ilave bir daha arkama bile bakmadan devam ederim .
Mark II ile ne gibi sıkıntısı var abi ? Mark I de denediğinde bu tarz bir sıkıntı yaşamışmıydın ? Bende ki ikili çok iyi.