CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123
Toplam 45 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 45 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #41
    CanonTURK İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Selin Derici
    Makina:
    .......
    Üyelik tarihi
    23.June.2010
    Nereden
    ....
    Mesajlar
    148

    Standart

    Money talks; propaganda ve lobicilik eğitiminin temelidir. Olay milli mücadele değildir, lobicilik ayrı şeydir milli mücadele ayrı.

    Gerçekten lobi faaliyetleri için gece gündüz çalışılmadığını mı sanıyorsunuz? Özellikle yurtdışında ilgili siyasi partilere ne kadar bağış yaparsan o kadar kendi fikrini kabul ettirirsin, ilk önce bu konuda anlaşalım. Hele Amerika...Orada bu olay tamamen yasaldır. İnanın insanların çoğunun umrunda bile değil, bugüne kadar yurtdışında kimse tarafından birilerine soykırım veya başka bir şey yaptığımız için, geçmişimiz için zor durumda kalmadım. Bugüne kadar zor durumda kaldıysam 'günümüzde bizimle birlikte nefes alan bazı yanlış yoldaki Türk vatandaşlarının oralarda yaptıkları davranışlardan' dolayı zor durumda kaldım.

    İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıralım; sınırlarda bize kötü muamele yapmalarının sebebi soykırım falan değil; sınırdan bizden önce geçen Türk'ün ya kokain kaçırması ya mal kaçırması ya milletin kızına sarkması, adamların düzenini bozması, kaçak yolla irtica etmesi vb. gibi sebeplerden kaynaklanıyor. Kimse kusura bakmasın söz meclisten dışarı ama Almanya'da adamların bizi gördüğünde şaşırmalarının tek sebebi Türk olarak sadece 'İşçi' sınıfımızı görmeleri, kafalarında Türk profili öyle oluşmuş. Yoksa kimse, aman siz barbarsınız, soykırım yaptınız demiyor...










    Konu canerkasapoglu tarafından (01.March.2011 Saat 22:50 ) değiştirilmiştir.

  2. #42
    boyabadanaci
    Guest

    Standart

    Caner Bey,
    Her kişi düşüncelerini kendi yaşadıkları ve tecrübeleri üzerine inşaa ettiğinden, farklı tecrübeler farklı düşünce yapılarına ortam hazırlayabiliyor.
    Mesleğim gereği birçok uluslararası faaliyette ve toplantıda bulundum.. Bunların önemli bir kısmı da yurtdışında gerçekleşti.. Her nekadar toplantıların omurgası bu konu olmasa da insan misafir ettiği yada misafiri olduğu toplumlardaki algısını merak ediyor.. Ve görüştüğüm insanlar da akademisyen yada üst eğitim grubundan insanlar olduğu için bu konular daha derinlemesine görüşülebiliyor.
    Bu vesile ile Almanlar ile o kadar olmasada özellikle Amerikalılar, İngilizler, Fransızlar, Kuzey Avrupalılar, Doğu Avrupalılar, Asyalılar, Araplar ve Kuzey Afrikalılar ile bayaa bir diyaloğum oldu..
    Avrupa ve Amerikalılar tamamen kulaktan dolma fikirler ile sürekli bizleri sürekli bir Ermeni ve Rum katili olarak tanımlıyorlar.. Doğu Avrupalılar topraklarını işgal etmiş, gözünü kan bürümüş bir babar toplum olarak niteliyor.. Araplar yıllarca onları sömürmüş ve özgürlüklerini zapttetmiş bir ikinci sınıf müslüman olarak tanımlıyor.. Asyalılar ise en son kiminle konuştular ise o şekildeler...
    Bu örneklerden özellikle Amerika ve Avrupa ülkelerinde devletlerden ziyade toplumların verdikleri bir fikir mücadelesi var.. Rum yada Ermeni lobisinin Kuzey Kıbrıs Rum Kesimi yada Ermenistan devletinden daha fakir olduğunu söyleyebilir miyiz? Hatta tam tersine; bu hükümetleri kontrol eden dışarıdaki vatandaşlarıdır.
    Her Rum yada Ermeni asıllı öğrenci yurtdışında eğitime gittiğinde mutlaka oradaki ırkdaşları ile bir araya gelip oradaki öğrenci faaliyetlerinde görev alırlar... Peki bizim öğrencilerimiz..? Benim en çok duyduğum Türk öğrenci profili bir gecede en çok nekadar para harcadığı ile meşhur olanlar.. Yada geldiklerinde aksanları değişmiş olanlar..
    Herneyse.. İfade etmeye çalıştığım şey.. Devletlerin savaşı politikadır.. Ve halkları ilgilendirmez.. İnandırıcı değildir.. Masa başındadır.. Ancak toplumları ilgilendiren savaş; kültür ile, sanat ile, ekonomi ile, farkındalık ve farklılık ile, her sohbet ortamında yapıcılık ile; yani kısaca milli bilinç ile oluyor.. Ve bu şekilde kazanılıyor..
    En başta da ifade ettiğim gibi; kendimi "kesinlikle" Avrupalı olarak da görmüyorum.. Ancak illa bir sınıfa girmem gerekir ise bu Asya olmalı.. Yada organizasyon yapısı gereği Avrupa olmalı.. Yoksa insanlardaki algımızı daha da olumsuz etkileyecek Orta Doğu kesinlikle olmamalı...











  3. #43
    vonalı
    Guest

    Standart

    @canerkasapoğlu...İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıralım; sınırlarda bize kötü muamele yapmalarının sebebi soykırım falan değil; sınırdan bizden önce geçen Türk'ün ya kokain kaçırması ya mal kaçırması ya milletin kızına sarkması, adamların düzenini bozması, kaçak yolla irtica etmesi vb. gibi sebeplerden kaynaklanıyor......bakınız caner bey sizin o sınırlar dediğiniz yerlerde yaşayan ciğeri beş para etmeyen ve TÜRK lerin izin sezonunu iştahla bekleyen adi insanları bizim milletimizin insanlarıyla eşdeğer tutmayın bence.tecavüzcünün,kokainmanın,entest ilişki yaşayanın,7/24 alkoliklerin ve abdestsizlerin,soyunun nerden geldiği bile belli olmayan insanların,eşcinsel evliliklerine müsade edenlerin bolca bulunduğu ucuz avrupalıyı lütfen bir TÜRKE değişmeyin.şu avrupalılık bağımlılığındanda vazgeçelim lütfen.özenen değil özenilen olalım.hatasız kul olmaz önemli olan hataların affedilebilir olması.saygılarımla











  4. #44
    CanonTURK İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Selin Derici
    Makina:
    .......
    Üyelik tarihi
    23.June.2010
    Nereden
    ....
    Mesajlar
    148

    Standart

    Son atılan mesajı görünce ufak çaplı bir şok oldum, işin çığırından çıktığı ortada, belki de bu forumda kimsenin bu memleketin tanıtımına yapmadığı kadar katkıyı yapan bir insan olarak insanlar beni bile farklı algılamaya başlamışlar.

    kimseye herhangi bir cevap vermeyeceğim, arama motorlarında kusura bakmayın ama böyle saçma bir tartışma ile birlikte ismimin çıkmasını istemem.

    Hepinize iyi forumlar.










    Konu canerkasapoglu tarafından (02.March.2011 Saat 00:30 ) değiştirilmiştir.

  5. #45
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Arkadaslar konu cigrindan cikmak uzere. . Sevgili arkadaslar lutfen kusura bakmayin konuyu kilitliyorum.










    Konu tunapala tarafından (02.March.2011 Saat 00:50 ) değiştirilmiştir.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •