CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 14 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    dr_james
    Guest

    Standart facebook için profil resmi.. yorumsuz :)

    Fatih, Talha, Rahmi... Üç müteşebbis genç, "Facebook bunu da mı yaptırdı!" denecek cinsten bir işe imza attı. İnsanların Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri için profil fotoğrafı çektirme merakını bir iş sahasına dönüştürüp site kurdular.Sosyal medya ile tanıştığımızdan beri çok şey değişti hayatımızda. En çok da fotoğraf çektirme alışkanlığımız. Eskiden 'hatıra olsun' diye çeker/çektirirdik onları. Yerleri belliydi: Aile albümleri. Pozlu makineler, yerini dijitale bıraktıktan sonra da fotoğraflar albümlerden çıkıp bilgisayarda saklanmaya başlandı. Ama amaç değişmemişti hiç; yine geleceğe geçmişten bir hatıra bırakmak ve bir misafir yahut eş dost geldiğinde açılıp göstermek yönündeydi niyetler.

    Ancak Facebook ve Twitter gibi paylaşım siteleriyle fotoğraf çektirme niyetimiz de kültürümüz de çoktan değişti. Hatta değişmekten de öteye geçip hayatımızın merkezine yerleşti! Artık her şartta ve koşulda dudaklarımızdan şu cümleler dökülüyor: "Çek bir fotoğraf Facebook'a ekleyelim." yahut "Tam profil fotoğrafı çektirmelik bir yer burası!" Bu durum gencinden yaşlısına Facebook ya da Twitter hesabı olan herkes için geçerli. Ama burada dikkat çeken asıl şey, profilde kullanmak üzere çektirilen fotoğraflar... Çünkü yolda yürürken, tarihi bir binanın önünden geçerken veya deniz kıyısında, neresi olursa olsun fark etmez, insanlar her yerde profil fotoğrafı için poz veriyor objektife!

    Fakat konumuz Facebook ve Twitter için özel fotoğraf çekme alışkanlığı değil. Rahmi Demirci, Fatih Kutlu, Talha Gürsoy adındaki üç gencin hayatımıza yeni giren bu alışkanlıktan kendilerine bir iş alanı oluşturmaları. Üç arkadaş dört ay önce bir web sayfası açtı: Social Network Photography-TheSopics. Amaçları profil fotoğrafı çektirmek isteyenlere hizmet sunmak. İnsanlar onlara, siteden ulaşıyor; randevu alıyorlar. Onlar da müşterileriyle çekimin yapılacağı mekânda buluşuyorlar. Ücretler çekim süresine göre alınıyor. Yarım saatlik çekim 10 TL. Bu süre içinde 30-40 kare çıkıyor ortaya. Müşteri bunlardan istediğini alıyor.

    Çekimler sadece profil fotoğrafı odaklı yapılıyor. Fotoğraflarda kişinin tercihi önemli. Bir nevi düğün fotoğrafçılığı gibi. Sadece ismi farklı: Sosyal fotoğrafçılık. Bu kavramı ortaya atan da yine genç müteşebbisler...

    Söylediklerine göre daha önce sosyal fotoğrafçılık adıyla bir site kurulmamış ve bu anlamda çekimler yapılmamış. Bu yüzden hayli sahip çıkıyorlar işlerine. İleride kurumsallaşmayı planlıyorlar. Aralarında iş paylaşımı bile yapmışlar. Hem de profesyonelce... Sitenin CEO'su (!) Rahmi Demirci, Bosna'da bilgisayar mühendisliği okuyor. 20 yaşında. Web dizayn sorumlusu Fatih Kutlu da 20 yaşında. Açıköğretim'de ilahiyat öğrencisi. İki arkadaş liseden beri sıkı dostlar. 17 yaşındaki sitenin koordinatörü Talha Gürsoy, lise son sınıf öğrencisi.

    Talha ve Fatih aynı zamanda fotoğrafları çeken kişiler. İşi şimdilik İstanbul içinde yapıyorlar. Ama ileriye dönük planlarında franchising sistemini kurmayı unutmamışlar. İstanbul dışındaki şehirlerde yaşıyorsanız ve fotoğraf çekmek için hem profesyonel fotoğraf makinesine ve hem çekim yeteneğine sahipseniz onlarla çalışabilirsiniz! Ama seçiciler, şimdiden söyleyelim. Ankara'dan beş kişi sitenin fotoğrafçısı olmak için başvurmuş, ancak kabul etmemişler. "Teknoloji mağazalarından makine alıp ben fotoğrafçıyım diyenlerle işimiz yok!" diyorlar. Ne de olsa ileride adlarından söz ettirecek noktaya gelmek istiyorlar yaptıkları işle.

    İlham kaynağımız, Kız Kulesi'nde 10 liraya çekilen fotoğraflar!

    Üç arkadaşın bu işe atılma serüvenleri, "Fotoğraftan nasıl para kazanırız?" düşüncesiyle başlıyor. Fatih, son birkaç yıldır fotoğrafa ilgili. Babasının kendisine bir makine almasıyla tek tük çekim yapıyor. Rahmi ise yazın Bosna'dan Türkiye'ye gelince arkadaşına özenip fotoğrafa merak sarıyor. İki arkadaş yaz boyu İstanbul'da gezmedik yer bırakmıyor, her yere objektiflerini tutuyorlar.

    Bir gün Rahmi'nin bir akrabası ona Kız Kulesi'nde çektirdiği fotoğrafı gösteriyor. "Adamlar bir fotoğraftan 10 lira kazanıyor." diyor. Bunun üzerine kafasında bir ışık yanıyor ve Fatih'e "Biz bu fotoğraf işinden para kazanmaya çalışsak" diyor. Kutlu, "Süper fikir ama bir farkımız olmalı, nasıl olacak o?" diye cevap veriyor. Sosyal fotoğrafçılık fikri de oradan çıkıyor.

    Rahmi Demirci'den şu fikir geliyor; "İnsanlar her yerde Facebook'a koymak için fotoğraf çektiriyor. Hatta bunun için gidip özel makine alıyorlar. Biz olaya buradan yaklaşalım. Sadece sosyal ağlarda insanların profillerinde kullanabilecekleri fotoğraflar çekelim." Aralarına bu esnada Talha Gürsoy katılıyor. Talha küçük yaştan beri fotoğrafa meraklı. Eğitim bile almış. Biraz ailesinin desteği ve biraz da kendi çabasıyla sürekli fotoğraf çekmiş hem de iyi makinelerle. "Sonrası malum... Üç arkadaş siteyi kuruyor, tasarımı yapıyor. Facebook'da yaptıkları reklamlarla bugüne kadar 30 bin kişiye kendilerini tanıtmışlar.

    Müşteri portföyümüzü çoğunlukla kızlar oluşturuyor!

    Fatih Kutlu (sağda) ve Talha Gürsoy şimdiye kadar sadece 30 kişinin profil fotoğrafını çekebilmiş. Birkaç da özel kurumların sosyal ağ fotoğraflarını. Müşterileri daha çok lise son ve üniversite öğrencileri. Erkekler azınlıkta, kızlar çoğunlukta. Mekân olarak daha çok Haydarpaşa Garı, Tarlabaşı, Beyoğlu'nda eski binalar, Küçük Çamlıca gibi yerler tercih ediliyor.


    kaynak:CumaErtesİ Profil fotoğrafınız şip şak çekilir! ZAMAN











  • #2
    Mete Aldıraklı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mete ALDIRAKLI
    Makina:
    FünfDiMarkZway
    Üyelik tarihi
    03.January.2011
    Nereden
    Bartın
    Mesajlar
    1,281

    Standart

    ben karesini 20tl'den çekiyorum... iyi bir sektör bence.










    Set almış başını gitmiş... Buraya yazınca imzaya yer kalmıyor...

    Açılın, ben mühendisim!

  • #3
    sarpdokmeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Sarp DÖKMECİ
    Makina:
    Canon Eos 40D-Canon EF 70-200mm F/4-Canon EF 50mm F/1.8-Canon EF-s 18-55 IS
    Üyelik tarihi
    04.September.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    153

    Standart

    Bilmem, ilk görüşte saçma geliyor. Stüdyo fotoğrafçılığından ne farkı var? İleriye dönük düşünmüşler ilerde daha çok ''fotoğrafçı'' olacak piyasada.[tırnak işaretlerine dikkat]











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    -Canon Eos 40D - Canon EF 70-200mm F/4 L - Canon EF 50mm F/1.8 - 430 EX ıı-

  • #4
    tanerunlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul

    Status
    Offline
    İsim
    Taner Ünlü
    Makina:
    Canon EOS 50D Fujifilm X-E2
    Üyelik tarihi
    01.January.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    38
    Mesajlar
    2,711

    Standart

    Albüm fotoğrafı çekenlerin sanal aleme taşınması gibi bir şey. Ama çekenlerin gerçek anlamda fotoğrafçı olması beklenemez. Herkesin elinde dijital olduğundan herkes yapabilir. O yüzden bir sektör olabilir ama geçici bir sektör. Bir geçiş dönemi etkinliği.

    İşin özü filmden pixele geçtiği anda bu dönüşüm yaşandı zaten. Albümlerin yerini bilgisayardaki dosyalar albümler oluşturulmaya başlandı. Albümler raflara kalktı sosyal paylaşımlar ortaya çıktı. Facebook da bir gün gelir biter. Yakın bir zamanda olmayabilir ama teknoloji hızlı. Durdurabilene aşkolsun. Yarın ne çıkabileceğini nelerin olacağını bilemiyoruz malesef.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #5
    emremcgrady - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Emre Işkın
    Makina:
    Canon EOS 60D
    Üyelik tarihi
    30.May.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    35
    Mesajlar
    128

    Standart

    teknoloji bu hızla gelişmeye ve talepler de bu oranda artmaya devam ederse bu fotoğraf makinelerinin fiyatları daha fazla düşecek ve çevremizde daha çok 'fotoğrafçı' olacak kanaatindeyim. Ancak Taner abinin de dediği gibi gerçek anlamda olur mu olmaz mı onu zaman gösterecek. Sonuç olarak diyeceğim o ki bu elemanlar farkında olmadan iyi bir pazar araştırması yapmış gibiler Ancak dediğim gibi bu sosyal fotoğrafçılık dedikleri şeyin fazla uzun süreceğini hiç sanmıyorum.

    İlerde her genç kızın ve erkeğin bir fotoğrafçı arkadaşı olacak nasılsa

    bedava çeker onlar...










    Sony Alpha A6000 Mirrorless + Manfrotto Compact Action Tripod + Manfrotto Compact Monopod + Yongnuo YN-560 + Canon Speedlite 580EX


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #6
    Mete Aldıraklı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mete ALDIRAKLI
    Makina:
    FünfDiMarkZway
    Üyelik tarihi
    03.January.2011
    Nereden
    Bartın
    Mesajlar
    1,281

    Standart

    yalnız unutulmaması gereken bir nokta var, teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin, bazılarının büyük siyah makineleri hep daha iyi olacak, hep daha iyi objektiflere sahip birileri olacak, hep fark yaratacak birileri olacak. İnsanlar farklı olana daha iyi olana para vermeye devam edecek...










    Set almış başını gitmiş... Buraya yazınca imzaya yer kalmıyor...

    Açılın, ben mühendisim!

  • #7
    Serhan Seçen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Serhan SEÇEN
    Makina:
    Canon 5D Mark2
    Üyelik tarihi
    28.April.2010
    Nereden
    Bursa
    Yaş
    39
    Mesajlar
    1,071

    Standart

    İnsanlar her zaman daha iyi islere önem verecek. Daha iyi ekipmana sahip olana değil. Unutmayalım ki ekipman parası olan herkesin erisebilecegi bir şey ama bakış açısı ve yaratıcılık parayla elde edilemez. İyi ki de böyle ki ayırt edebliyoruz.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #8
    slam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Senior Member

    Status
    Offline
    İsim
    İslam Çolak
    Makina:
    Canon 40D
    Üyelik tarihi
    25.June.2010
    Nereden
    Bursa
    Yaş
    35
    Mesajlar
    171

    Standart

    Bugun herhangi bir Üniversitenin herhangi bir fakültesine gitsek herhalde kendimize en az 100 tane böle müşteri bulabiliriz...Şuanda fotoğraftaki kalitenin önemi yok malesef...Önemli olan kişinin Prof bir makinaya poz vermesi ve arkası bulanık mı değil mi o para ediyor Ha ne zaman bizim ülkemizde de Japonya'daki kadar çok DSLR olur o zaman bu sektörde kapanır

    Ama herzaman böle fırsatları değerlendirenleri takdire şayen bulmuşumdur.











  • #9
    tanerunlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul

    Status
    Offline
    İsim
    Taner Ünlü
    Makina:
    Canon EOS 50D Fujifilm X-E2
    Üyelik tarihi
    01.January.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    38
    Mesajlar
    2,711

    Standart

    Alıntı Serhan Seçen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnsanlar her zaman daha iyi islere önem verecek. Daha iyi ekipmana sahip olana değil. Unutmayalım ki ekipman parası olan herkesin erisebilecegi bir şey ama bakış açısı ve yaratıcılık parayla elde edilemez. İyi ki de böyle ki ayırt edebliyoruz.
    Bursa'ya gelip alnından öpesim geldi valla.
    Bu zihniyeti seviyorum.

    Mete bu konuda sana katılamayacağım malesef. Ne kadar para verirsen ver bakış açısı olmadıktan sonra yaptığın işten de zevk almazsın aldığın parayı da anlamıyla kullanamaz hayatından zevk almazsın.

    Şöyle bir şey diyeyim. Gün geldi tüm teknoloji kullanılamaz hale geldi. Diyelim ki oldu. SAvaş çıktı vs. O zaman facebook ta yok twitter'da.
    O zaman da savaş muhabirliği ön plana çıkacak.
    Bu basit bir örnek. Olur olmaz, o tartışılır.

    Ama hiçbir şey yoktan var edilemez; ve hiçbir şey vardan yok edilemez. maddi ve manevi olarak. Sadece şekil değiştiriyoruz.
    İnsan ölür toprak olur; su olur buharlaşır, yağmur olur çiçek açar bu böyle devam eder. Facebook biter, yenisi gelir; bugün portre yarın still life çekersin. Gözde olan neyse o ön plandadır. Biraz karışık oldu ama anlaşılmıştır diye umuyorum.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #10
    Mete Aldıraklı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mete ALDIRAKLI
    Makina:
    FünfDiMarkZway
    Üyelik tarihi
    03.January.2011
    Nereden
    Bartın
    Mesajlar
    1,281

    Standart

    Taner, benim de onaylamadığım bir durum bu. Fakat insanlar buna ödeme yapıyor. Elbette fotoğraf bakış açısıdır, ışık kullanımıdır, bilgidir, emektir. Fakat iş satış ve pazarlamaya girince biraz değişiyor. İnsanlar kendilerini iyi hissettirecek şeylere ödeme yapıyor. 4 günlük bayram tatili için 5 yıl vadeli krediler çekiyor. Benim burda aslında söylemek istediğim insanların tercihinin bu yönde olduğu.. Ben mesela mark2 aldığımdan beri okulda herkes etrafımda..










    Set almış başını gitmiş... Buraya yazınca imzaya yer kalmıyor...

    Açılın, ben mühendisim!

  • #11
    teo
    teo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Orçun Yurtseven
    Makina:
    Canon 60D,Canon 450D, Zenit 122 , Pentax K20D Kodak M1093 IS
    Üyelik tarihi
    09.March.2010
    Nereden
    Istanbul, Turkey
    Yaş
    31
    Mesajlar
    287

    Standart

    Bu işi yıllardan beri yapan arkadaşlarımız zaten var. Bunlardan biriside benim zaten çoğu arkadaşımızın da kendine özel kişisel web sitesi mevcut. Tek eksiğimiz reklamdı ozaman. İyi bir reklam olmuş bence adamlar bunu burayada yazdırabildiyse evet haddinden de çok iyi bir reklam










    Canon 60D, Canon 450D , Pentax K20D = 90-300 mm 50mm F1.8 70-200 F4 İS 18-55 mm
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    )

  • #12
    tanerunlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul

    Status
    Offline
    İsim
    Taner Ünlü
    Makina:
    Canon EOS 50D Fujifilm X-E2
    Üyelik tarihi
    01.January.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    38
    Mesajlar
    2,711

    Standart

    Alıntı Mete Aldıraklı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Taner, benim de onaylamadığım bir durum bu. Fakat insanlar buna ödeme yapıyor. Elbette fotoğraf bakış açısıdır, ışık kullanımıdır, bilgidir, emektir. Fakat iş satış ve pazarlamaya girince biraz değişiyor. İnsanlar kendilerini iyi hissettirecek şeylere ödeme yapıyor. 4 günlük bayram tatili için 5 yıl vadeli krediler çekiyor. Benim burda aslında söylemek istediğim insanların tercihinin bu yönde olduğu.. Ben mesela mark2 aldığımdan beri okulda herkes etrafımda..
    Mete yanlış anlama ben sana karşı bir şey demedim. Benim de demek istediğim eğer bu görüş açısı kimde olursa olsun ve bu işte ilerlemek isteyende, kesinlikle bir yerlere gelecektir. Ben de demem facebook fotoğrafı çekmem diye. Çok arkadaşıma çektim parasız. Ama bu geçici, Düğün çekimi ya da moda-iş çekimi gibi olmayacaktır. Para getiriyorsa bu iş yapılması doğaldır yapılmalıdır. Ama ciddi bir gelecek vadeden sektör ya da alan değil demek istemiştim. Umarım yanlış anlamamıştır beni kimse.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #13
    greeneye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    green eye
    Makina:
    5D
    Üyelik tarihi
    27.March.2010
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    52
    Mesajlar
    1,169

    Standart

    facebook için fotoğraf çektirmek fotoğrafın farkına varmak demektir.

    "kayın"birader facebook profili için ayda bir fotoğraf çektiriyor. benim için beleş model onun için beleş fotoğraf. çıkarlar uyuşuyor. daha çok kaymağını yiyen o. "arkası bulanık" fotoğraflarla çıkarıyor ekmeğini(!)

    örnek olsun diye verdim. netice itibariyle görsellik daha da ön plana çıkmaya başladı. facebook'un modası değişir de fotoğrafın önemi azalmaz, başka yöne kayar.

    teknik olarak teçhizatın pek farkı kalmadı. 3 sene evvel ağzı açık bakılan 5d bugün her amatörün elinde. basit bir 50mm 1.8 ile çok güzel fotoğraflar yakalanabilir. iş burada fotoğrafçıya kalıyor. teknik ucuzlayınca ve fotoğrafa ilgi artınca sektörün büyüme ihtimali artıyor.

    bırakınız çeksinler, bırakınız çektirsinler










    5D, vivitar2.5/28mm M, porst 2.8/35 M, yashinon ml 1.4/50 M, helios 2/58 M, Samyang 1.4/85 M, jupiter 2/85 M, tair 11a 2.8/135 M, smc takumar 4/200 M, canon 1.8/50mm II

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #14
    kaan1003 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Kaan
    Makina:
    Canon EOS 5D
    Üyelik tarihi
    02.January.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    101

    Standart

    Ş...sizim benim aklıma gelmişti (Vizontele Deli Emin repliklerinden)

    Yaratıcı bir çalışma iş yaparlar ama çok uzun sürmez. Artık herkesin yada bir arkadaşının DSLR makinası var. Ticari anlamda ileri gidemezler düşüncesindeyim. Ama photoshop vb konularda ilerletip herkesin çekemeyeceği tarzda ve kalitede fotoğraflar çekebilirlerse ozaman iş değişir.











  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •