CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Smile Teşekkürler

    Bu gece lafi uzatasim var.

    Bir fotograf mekanindayiz, sanalda olsa yaklasik 9000 kisi geldik bir araya. Degisik, meslek gruplarindan, egitim kurumlarindan, kulturel alt yapilardan, ideolojilerden. Ortak bir noktamiz var bişzi simsiki baglayan Fotografa olan merakimiz, sevgimiz.

    Ve senelerdir her gun buyuyerek yolumuza devam ediyoruz. Basilari yoruluyor, bilmeyenlerin sorusundan sikiliyor, kiziyor, yoruluyor. Bu sebeple ve kendilerince baska sebeplerden ayriliyor. Ama seruvenimiz hic bitmiyor. Bu durum gosteriyorki kisilerden olusan sinirlari asmisiz. Kendi yolunu cizen bir nehir haline gelmis mekanimiz.

    Amacimiz Fotograf diye baslamisti CanonTurk. Basladiginda ben yoktum ilerde olurmuyum bilmem. Ama bu amaci bir sekilde hep korudu. Hemde altini doldurarak. Ayakta durdugu surecede koruyacagina da inancim tam aslinda.

    Fotograf adina belki cok buyuk isler yapamiyoruz. Belki de bir vaska acidan cok buyuk bir isin daha basindayiz. Ama onemli bizi diger fotograf sitelerinden ayiran bir sey yapiyoruz yeni arkadalara sorularini sorabilecekleri, maddi yukumluluk altina girmeden ulasabilecekleri, belki yasadiklari kucuk cevrede imakn yetersizligi nedeni ile ulasamayacakliari bir kaynak sunuyoruz. Cok zorlayip fotografci yetistiriyoruz diyemem ama hobi ile bu ise baslayanlarin bakis acilarini gelistirmeye gayeret ediyoruz. Bunu hep beraber yapiyoruz. Bilgimiz yettigince, dilimiz dondugunce, vaktimiz oldukca.

    Su olmuyor ama burada... Kimse kimseye sakksakcilik yapmiyor. Iyi fotografa iyi demeyi bilen kotuyu elestiren bir grup olabiliyoruz gruplasmadan, fotografi fanatiklestirmeden..

    Bu kladar zamanda neler yapildi, nelerde basarili olundu diye dusunulunce bir cok sey sayilabilyor olamsida onemlidir. Sergiler acildi mesala, cesitli illerde insanlar bir araya geldi, paylasmak ve fotograf cekmek icin arac oldu CanonTurk ismi. Ciddi bir bilgi kaynagina donustu okumayi ve arastirmayi seven icin. Okumayan icinse en azindan okumanin ve arastirmanin gucunu sikca hatrlatan bir kaynak oldu.

    Fotograf tartisildi, tartisiliyo tartisilacak... Ama daha onemlisi fotografci kavramlari oturdu. Dikkat ettiniz mi kimse bir suredir profesyonel, amator dige ayirmiyor bilgiyi aramizda. Daha cok Usasi, yeni baslayani, ogreneni olarak ayriliyoruz. Bir usta cirak okulu oldu CanonTurk biz daha farketmeden. Bunu anlayan ve saygi dostlar ile daha buyurken anlamayanlar malesef uzaklasiyor siteden.

    Fotografcilar arasinda yardimlasmanin bir ornegini de olusturdu mesala site. Ben gormemistim bu kadar sik acilan "bugune kadar elimde kullanmadigim bu canta var kim isterse gonderiyim" yada "Buradaki dostalara uygun fiyatla veriyim diye" acilan ilan.

    Galerisi ile, basliklari ile dogru fotograflarin sergileme alanida oldu CanonTurk. Fotografa bakmaninda en az cekmek kadar onemli oldugu dusunuldugunde, dogru fotograflari incelemeninde fotograf egitimin bir parcasi oldugu kavrandiginda aslinda bu cok onemli bir adimdi.

    Yeri geldigi zaman geyik muhabettide yapildi sonuna kadar, hasatalanan arkadasimiza da destek verildi. Askere giden dostumuz merhaba diyebilecek kisiler cikti. Yani aile oldu CanonTurk. Bugunlerde Turkiye'ye gelme hazirligi yaparken yuzunu gormedigim kisiler beni misafir etmek icin aradiginda, gelmezsen kirlirim dediginde daha bir anladim bu ailenin guzelligini.

    Hatalar tabii ki oluyor. Ben yapiyorum, sen yapiyorsun, o yapiyor ancak hem kendini kontrol sistemimiz oturmus hem yonetim sistemimiz. Olaylar buyumuyor, buyutulmuyor. Herkes birbirini dinliyor. ZAten oyle dusunmeyende duramiyor buralarda.

    Peki nelerde daha eksigiz birde bu acisi var CanonTurk'un. Uyesinden admine, webmasterindan moderetorune herkesin gonulluluk ile zamanindan calarak paylastigi bir platformun eksikleri olmamasi dusunulemez . Ama hergun azaliyor gibi geliyor bana bu eksikler. Zaten bu kadar ilgi gormemizinde sanirim en buyuk sebebi bu.

    Mesala ben yonetimin bir eksiginden basliyayim. Bazen sabirsiz davraniyoruz. Hergun sitey onlarca kisinin uye oldugunu unutarak bazen kurallari aciklarken cok keskin oluyoruz. Bu ayni aciklamanin daha evvel abartisizz yuzlerce defa yapildigi goz onune geldiginde anlayisla karsilanabilecek bir durum olsada yeni gelenin bazen anlamasi guc olabiliyor, tanimaigi, bilmedigi icin ortami.

    Sonra hepimizin yaptigi hatalar var, bazen o kadar hararetli tartisiyoruz ki unutuyoruz mimigimizi karsimizdakinin goremedigini, yazinin yanlisa nalasabilecegini Kalp kiriyoruz. Bir yanlisa ayni yanlisla cevap veriyoruz sitenin sileyen mekanizmalarini kullanmak yerine.

    Tabii okumuyoruz arastirmiyoruz yeterince. Isleyisi yavaslatiyoruz. Surekli en basa donmelere sebep oluyoruz. bir sene evvel cevaplanmis soruyı tekrar sorarak.

    Eksikler dahada sayilabilir. Arandikca kusur en kolay bulunan seydir. Ama ne guzeldir ki git gide azaliyor bu problemler. Demek ki iletisimimizde gelisiyor CanonTurk ile beraber.

    Bu yaziyi zaten eksik bu bu fazla demek adina yazmadim. Sadece paylastigimiz guzellikleri gorebilmek, gorenler icin tekrarlamak icin yaziyorum. Belki de ben yazmamliydim bu yaziyi ne de olsa yazar degilim. Dilimse hic donmez boyle muhabetlere. Fotoraf ceken biriyim sadece. Ama hepinize tesekkur etmek istedim. Bu guzel ortamin olusmasinda gecen emekleriniz icin.

    Bu arada tesekkurle beraber bugune kadar hem buradaki kisisel yazismalarimda, hem de yonetici olarak kalbini kirdiklarim varsa lutfen kusura bakmasinlar. Amacimiz Fotograf ve forumun iyiligi. Bazen istemeden de olsa bu durumlar yasanabiliyor.

    Tesekkurler CanonTurk ailesi.

    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Konu silen Co-Admininiz










    Konu tunapala tarafından (23.August.2011 Saat 10:27 ) değiştirilmiştir.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #2
    yoldju - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Senior Member

    Status
    Offline
    İsim
    İlhan Asiruh
    Makina:
    Nikon D7000 (şimdilik) D800 olacak :)
    Üyelik tarihi
    22.December.2009
    Nereden
    İzmir
    Yaş
    51
    Mesajlar
    947

    Standart

    Pek duygusal gördüm seni Tuna... Memlekete gelince ayrılmak zor gelecek sen gitmeden önce İzmire uğra... R&B eşliğinde memleket hasretine çare buluruz ...










    Andy Passenger

    Nikon D7K | Nikkor 50 mm f/1.8D | AF-S Nikkor 24-85 F/3.5-4.5 G
    Manfrotto 055XPROB | 498 RC2 BH
    | MBP Z0LZQ

  • #3
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    Alıntı tunapala Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Belki de ben yazmamliydim bu yaziyi ne de olsa yazar degilim. Dilimse hic donmez boyle muhabetlere. Fotoraf ceken biriyim sadece. Ama hepinize tesekkur etmek istedim. Bu guzel ortamin olusmasinda gecen emekleriniz icin.
    Tesekkurler CanonTurk ailesi.
    aydın yazar olmasan da dilim dönmez desen de bayağı bayağı dilin dönüyor...

    güzel yazına cevaben öncelikle asıl ben kendi adıma teşekkür ederim canonturk ailesine ve dahil olduğum aileye diyebilirim artık...
    ilk elime aldığım kamera abimin çalınan 7d si idi, abim pozmetre okumayı diyafram ve enstantane nin ne olduğunu kısaca anlatmıştı, sonra işyerine aldırdığım 550d ile çekimler yaptım, her çekimde siteye koydum sordum okudum genelde konu açmadım ki ne biliyordum ki açaydım konuyu...
    abime sorduğum resimler haricinde gerek özelden gerek yorumlama sayfasından koyduğum resimleri yorumlayan aydın tuna özelinde tüm ustalara saygı ve sevgi gönderiyorum, onların sayesinde bir iki birşey öğrendik ve öğreneceğiz...
    vizörün içinden bakmanın tadını öğrendim canonturk ve canon umla
    artık işyerim de değişti gittim kendime 50d aldım şimdilik tek zoom ve bir tane nifty-fifty 'm var bakalım nasip olursa bir iki tane daha kaliteli lens alabiliriz inşallah. öğrenmeye ve çekmeye devam

    bundan sonra ömür çekmekle geçecek gibi gözüküyor










    Konu Halil Ibrahim Duran tarafından (23.August.2011 Saat 10:58 ) değiştirilmiştir.

  • #4
    akingr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Samsun Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    AKIN GÜNGÖR
    Makina:
    CANON EOS 60D
    Üyelik tarihi
    21.June.2010
    Nereden
    SAMSUN
    Yaş
    46
    Mesajlar
    294

    Standart

    Çok güzel bir yazı. Burada olmayı, buranın bir parçası olmayı çok güzel özetliyor. Asıl yol göstericiliğiniz için biz teşekkür ederiz.











  • #5
    Tahir Yildiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Tahir YILDIZ
    Makina:
    Nikon D600 + Canon 5D Mark III
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    Istanbul
    Yaş
    38
    Mesajlar
    3,674

    Standart

    Bekliyoruz Tuna Abi Çok güzel yazmışsın.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #6
    gisler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gökhan İŞLER
    Makina:
    Canon EOS 5D
    Üyelik tarihi
    05.October.2009
    Nereden
    İstanbul - Küçükçekmece
    Mesajlar
    1,591

    Standart

    harika bir yazı okudum sevgili Tuna...

    içten, duygusal, samimi...

    beklemedeyiz












    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    Çekilen her fotograf, herkesin kendi portresidir……

  • #7
    Koray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Koray Emniyetli
    Makina:
    60D
    Üyelik tarihi
    23.October.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    38
    Mesajlar
    826

    Standart

    Bizler teşekkür ederiz..Gayet samimi ve bir o kadarda güzel bir yazı okuduk










    60D 10-20 mm EX DC HSM - 17-50 mm 2.8 (non vc) - 50 mm 1.8 II - YN560 x 2 - RF602 (2+1) B+W 77mm ND 3.0 - CASELOGIC DCB309K - Cullmann Magnesit522 tripod

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #8
    gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gökhan Çako
    Makina:
    6D
    Üyelik tarihi
    24.November.2009
    Nereden
    Adana
    Yaş
    43
    Mesajlar
    984

    Standart

    Burda bir arada olmamızı sağlayan emeği olan herkese Tuna aracılığıyla bende teşekür ediyorum. Birşeyler öğrenmek paylaşmak ve keyif almak adına iyi ki burdayım diyorum.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #9
    yokyokyok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Deha Akın
    Makina:
    Mark2
    Üyelik tarihi
    02.July.2011
    Nereden
    Kocaeli-İstanbul-Kastamonu-Tosya
    Mesajlar
    844

    Standart

    tuna beyinde dediği gibi bu forumu diğer tüm fotoğraf sitelerinden çekici kılan yanı arkadaşlık, dostluk, sevgi ..

    yüreğine sağlık tüm arkadaşların











  • #10
    tanerunlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul

    Status
    Offline
    İsim
    Taner Ünlü
    Makina:
    Canon EOS 50D Fujifilm X-E2
    Üyelik tarihi
    01.January.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    2,711

    Standart

    Kendi adıma ben teşekkür ederim abi. Yüreğine sağlık.











  • #11
    ermanatasoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Erman Atasoy
    Makina:
    Canon 7D
    Üyelik tarihi
    29.April.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    1,469

    Standart

    Hislerini sonuna kadar paylaşıyorum.. Sende büyük bir teşekkürü hakediyorsun, en kötü ihtimalle samimiyetin yüzünden bile.. Sen bizim MİNİK Tunamızsın











  • #12
    impala_1967 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ali İkizler
    Makina:
    canon 60d
    Üyelik tarihi
    19.September.2010
    Nereden
    Konya , Antalya
    Yaş
    36
    Mesajlar
    637

    Standart

    Konu silen Co-Admininiz
    yap ma be tuna abi arada bir aynı soruları soran konuları okuduğumda ( 550d mi alsam 600d mi ) şimdi gelecek tuna abi diyorum ama o kadarda değil abi yav:










    CANON 60D, EOS 300, 350D

    TAMRON 17-50 F:2.8 VC
    50mm 1.8
    tokina 28mm rmc f:2.8
    18-55 IS
    Digipod tripod
    Naneu sahara 217f sırt çantası

  • #13
    ocean - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Huseyin Uygunpolat
    Makina:
    5D MKII
    Üyelik tarihi
    04.July.2011
    Nereden
    Yurtdisi
    Yaş
    48
    Mesajlar
    64

    Standart

    gordugum kadariyla turkce yayin yapan en duzgun fotograf sitesi ve forumu burasi. bunun sebebi kurucusundan uyesine kadar emegi gecen herkes. herkese tebrikler ve tesekkurler.










    Canon 5D MKII - Canon 24 - 70 f2.8L - Canon 70 - 200 f2.8L IS - Canon 100 f2.8L

  • #14
    mustafanazif
    Guest

    Standart

    "Mesala ben yonetimin bir eksiginden basliyayim. Bazen sabirsiz davraniyoruz. Hergun sitey onlarca kisinin uye oldugunu unutarak bazen kurallari aciklarken cok keskin oluyoruz.".

    birkaç kere bunu yaşamış birisi olarak buna hak vermiyor değilim! ve nedense aynı sertlik bazı üyelere de yansımış durumda; fotoğraf ve sanat demek biraz da "anlayış ve sevgi" demek... yönetmek demek, aynı zamanda sert olmak anlamına gelmez... forumlara uzun zamandır çok katılım sağlamam prensip olarak... buraya da epey zamandır üyeyim hala konu açabilecek kadar (sanırım 24 mesajdı) mesaj bile yazmadım ama genel itibariyle baktığım zaman düzey'den memnunum... bu düzeyde kalması temennilerimle...

    selamlar.











  • #15
    revogreen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    orçun
    Makina:
    Canon
    Üyelik tarihi
    01.September.2010
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    519

    Standart

    Parayla üyelik satan, her ay bu ücretleri üyelerinin kartlarından çekmeyi hiç aksatmayan sözde fotoğraf siteleri var. Bu sitelerin sahipleri, yönetim, etkinlik adına hiçbir şey yapmayan, kazandıkları yüzbinlerce dolara rağmen üyelerine bilgi/içerik sağlamayan, ufak da olsa hediye bile vermeyen yada ödüllü / ödülsüz yarışma bile düzenlemeyen, ne fotoğrafla, ne fotoğrafın gelişmesiyle, ne de üyeleriyle hiçbir alakası olmayan insanlar.

    Bunu hatırlatmak istedim; çünkü bazen bu siteyi eleştirirken, bu siteyi kuranların, admin'lerinin, moderatör'lerinin ne kadar farklı, nitelikli ve emektar insanlar oldukları unutulabiliyor.











  • #16
    tonyaligenclik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    WebMaster

    Status
    Offline
    İsim
    Ali YILDIRIM
    Makina:
    Canon A1 - Eos 3
    Üyelik tarihi
    26.December.2009
    Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Mesajlar
    1,542

    Standart

    Minik Tuna abi Çok çok teşekkürler











  • #17
    SdfISIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Sedef IŞIK
    Makina:
    Canon Powershot G9X
    Üyelik tarihi
    04.October.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    624

    Standart

    Bu güzel yazı için çok teşekkür ederiz Tuna bey..herkesin hislerine tercüman olmuşsunuz. Ben de zamanında fotoğrafın f sinden anlamazdım..ama Canontürk ile çok şey öğrendiğime inanmaktayım. Ve hala da öğreniyorum diyebilirim. İyi ki 2 sene önce üye olmuşum

    Dip Not: Ben böyle seviyeli bir forum sitesi görmedim..tebrikler..











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #18
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    Alıntı SdfISIK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dip Not: Ben böyle seviyeli bir forum sitesi görmedim..tebrikler..
    sonuna kadar katılıyorum

    aile forumu











  • #19
    muzzy_tr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Muzaffer KARAKUŞ
    Makina:
    Canon EOS 6D
    Üyelik tarihi
    26.October.2010
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    38
    Mesajlar
    869

    Standart

    başından sonuna ilk günde bu güne kadar bu site çok şey kattı bana... ve bir süre sonra bağımlılık derecesine geldi çok fazla mesaj yazmasamda aklıma takılan birşey olduğunda (fotoğrafla alakalı olmasada) CanonTurk'de aradım o kadar iyi bir şekilde cevaplanmıştı ki sorulanlar okudukça öğrenir oldum ve öğrenmeyede devam etmekteyim iyi ki varsın Canonturk iyi ki var CanonTurk'ü kuran arkadaşlarım ve bugüne getirenler esas Teşekkürü sizler hak ediyorsunuz Fotoğrafı sevdiren ve öğretenler hepinize sonsuz teşekkürler....










    "...Bakın, ben bir entellektüel değilim – sadece fotoğraf çekerim. Helmut Newton..."

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #20
    Mustafa Karayazıcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mustafa Karayazıcı
    Makina:
    Canon EOS 60D
    Üyelik tarihi
    30.July.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    179

    Standart

    yüreğinize sağlık tuna abi










    Fotoğraf candır, tabi ışık olduğu sürece.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •