CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konulanmış Görüntüleme

  1. #1
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Smile Teşekkürler

    Bu gece lafi uzatasim var.

    Bir fotograf mekanindayiz, sanalda olsa yaklasik 9000 kisi geldik bir araya. Degisik, meslek gruplarindan, egitim kurumlarindan, kulturel alt yapilardan, ideolojilerden. Ortak bir noktamiz var bişzi simsiki baglayan Fotografa olan merakimiz, sevgimiz.

    Ve senelerdir her gun buyuyerek yolumuza devam ediyoruz. Basilari yoruluyor, bilmeyenlerin sorusundan sikiliyor, kiziyor, yoruluyor. Bu sebeple ve kendilerince baska sebeplerden ayriliyor. Ama seruvenimiz hic bitmiyor. Bu durum gosteriyorki kisilerden olusan sinirlari asmisiz. Kendi yolunu cizen bir nehir haline gelmis mekanimiz.

    Amacimiz Fotograf diye baslamisti CanonTurk. Basladiginda ben yoktum ilerde olurmuyum bilmem. Ama bu amaci bir sekilde hep korudu. Hemde altini doldurarak. Ayakta durdugu surecede koruyacagina da inancim tam aslinda.

    Fotograf adina belki cok buyuk isler yapamiyoruz. Belki de bir vaska acidan cok buyuk bir isin daha basindayiz. Ama onemli bizi diger fotograf sitelerinden ayiran bir sey yapiyoruz yeni arkadalara sorularini sorabilecekleri, maddi yukumluluk altina girmeden ulasabilecekleri, belki yasadiklari kucuk cevrede imakn yetersizligi nedeni ile ulasamayacakliari bir kaynak sunuyoruz. Cok zorlayip fotografci yetistiriyoruz diyemem ama hobi ile bu ise baslayanlarin bakis acilarini gelistirmeye gayeret ediyoruz. Bunu hep beraber yapiyoruz. Bilgimiz yettigince, dilimiz dondugunce, vaktimiz oldukca.

    Su olmuyor ama burada... Kimse kimseye sakksakcilik yapmiyor. Iyi fotografa iyi demeyi bilen kotuyu elestiren bir grup olabiliyoruz gruplasmadan, fotografi fanatiklestirmeden..

    Bu kladar zamanda neler yapildi, nelerde basarili olundu diye dusunulunce bir cok sey sayilabilyor olamsida onemlidir. Sergiler acildi mesala, cesitli illerde insanlar bir araya geldi, paylasmak ve fotograf cekmek icin arac oldu CanonTurk ismi. Ciddi bir bilgi kaynagina donustu okumayi ve arastirmayi seven icin. Okumayan icinse en azindan okumanin ve arastirmanin gucunu sikca hatrlatan bir kaynak oldu.

    Fotograf tartisildi, tartisiliyo tartisilacak... Ama daha onemlisi fotografci kavramlari oturdu. Dikkat ettiniz mi kimse bir suredir profesyonel, amator dige ayirmiyor bilgiyi aramizda. Daha cok Usasi, yeni baslayani, ogreneni olarak ayriliyoruz. Bir usta cirak okulu oldu CanonTurk biz daha farketmeden. Bunu anlayan ve saygi dostlar ile daha buyurken anlamayanlar malesef uzaklasiyor siteden.

    Fotografcilar arasinda yardimlasmanin bir ornegini de olusturdu mesala site. Ben gormemistim bu kadar sik acilan "bugune kadar elimde kullanmadigim bu canta var kim isterse gonderiyim" yada "Buradaki dostalara uygun fiyatla veriyim diye" acilan ilan.

    Galerisi ile, basliklari ile dogru fotograflarin sergileme alanida oldu CanonTurk. Fotografa bakmaninda en az cekmek kadar onemli oldugu dusunuldugunde, dogru fotograflari incelemeninde fotograf egitimin bir parcasi oldugu kavrandiginda aslinda bu cok onemli bir adimdi.

    Yeri geldigi zaman geyik muhabettide yapildi sonuna kadar, hasatalanan arkadasimiza da destek verildi. Askere giden dostumuz merhaba diyebilecek kisiler cikti. Yani aile oldu CanonTurk. Bugunlerde Turkiye'ye gelme hazirligi yaparken yuzunu gormedigim kisiler beni misafir etmek icin aradiginda, gelmezsen kirlirim dediginde daha bir anladim bu ailenin guzelligini.

    Hatalar tabii ki oluyor. Ben yapiyorum, sen yapiyorsun, o yapiyor ancak hem kendini kontrol sistemimiz oturmus hem yonetim sistemimiz. Olaylar buyumuyor, buyutulmuyor. Herkes birbirini dinliyor. ZAten oyle dusunmeyende duramiyor buralarda.

    Peki nelerde daha eksigiz birde bu acisi var CanonTurk'un. Uyesinden admine, webmasterindan moderetorune herkesin gonulluluk ile zamanindan calarak paylastigi bir platformun eksikleri olmamasi dusunulemez . Ama hergun azaliyor gibi geliyor bana bu eksikler. Zaten bu kadar ilgi gormemizinde sanirim en buyuk sebebi bu.

    Mesala ben yonetimin bir eksiginden basliyayim. Bazen sabirsiz davraniyoruz. Hergun sitey onlarca kisinin uye oldugunu unutarak bazen kurallari aciklarken cok keskin oluyoruz. Bu ayni aciklamanin daha evvel abartisizz yuzlerce defa yapildigi goz onune geldiginde anlayisla karsilanabilecek bir durum olsada yeni gelenin bazen anlamasi guc olabiliyor, tanimaigi, bilmedigi icin ortami.

    Sonra hepimizin yaptigi hatalar var, bazen o kadar hararetli tartisiyoruz ki unutuyoruz mimigimizi karsimizdakinin goremedigini, yazinin yanlisa nalasabilecegini Kalp kiriyoruz. Bir yanlisa ayni yanlisla cevap veriyoruz sitenin sileyen mekanizmalarini kullanmak yerine.

    Tabii okumuyoruz arastirmiyoruz yeterince. Isleyisi yavaslatiyoruz. Surekli en basa donmelere sebep oluyoruz. bir sene evvel cevaplanmis soruyı tekrar sorarak.

    Eksikler dahada sayilabilir. Arandikca kusur en kolay bulunan seydir. Ama ne guzeldir ki git gide azaliyor bu problemler. Demek ki iletisimimizde gelisiyor CanonTurk ile beraber.

    Bu yaziyi zaten eksik bu bu fazla demek adina yazmadim. Sadece paylastigimiz guzellikleri gorebilmek, gorenler icin tekrarlamak icin yaziyorum. Belki de ben yazmamliydim bu yaziyi ne de olsa yazar degilim. Dilimse hic donmez boyle muhabetlere. Fotoraf ceken biriyim sadece. Ama hepinize tesekkur etmek istedim. Bu guzel ortamin olusmasinda gecen emekleriniz icin.

    Bu arada tesekkurle beraber bugune kadar hem buradaki kisisel yazismalarimda, hem de yonetici olarak kalbini kirdiklarim varsa lutfen kusura bakmasinlar. Amacimiz Fotograf ve forumun iyiligi. Bazen istemeden de olsa bu durumlar yasanabiliyor.

    Tesekkurler CanonTurk ailesi.

    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Konu silen Co-Admininiz










    Konu tunapala tarafından (23.August.2011 Saat 10:27 ) değiştirilmiştir.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •