herkese slm.. konu ile ilgili ufak bir araştırma yaptım;

Küçük Ayasofya cami 2002 yılında restore edilmek için ihaleye çıkarılmış. İhaleyi alan firma Abide İnşaat Proje Müh. isimli Ankara dan bir firmaymış. tüm çabalarıma rağmen ulaşamadım telefonları çalmıyor bile. İş yaptığı firmaları buldum onlarda kapandığını söylediler.

sonrasında mimar arkadaşlarla konuştum, benim yazdıklarımın mantıklı olduğunu olabileceğini söylediler (restorasyon sırasında iskele için çakılan metal-alüminyum parçalar). başka bir görüşte geldi, o zamanlarda kurşun çok kullanılıyormuş, bunların kurşun olabileceği yönündeydi (ancak ben buna katılmıyorum, kurşun bu kadar yansıma yapmaz)..

ve bir mimarlık forumunda şöyle bir bilgiye ulaştım.. en alt satıra dikkat!!
2004 yılında restorasyon sırasında Küçük Ayasofya'ya girme imkanı bulmuştum... Osmanlı dönemi zemini ile Bizans dönemi zemini arasında kalan 50-60 cm'lik tabakadan bir çok mimari parça ve duvar mozaiği ve oldukça büyük, üzerinde haç kabartması bulunan bir arşitrav görmüştüm. Restorasyondan ziyade arkeolojinin konusu olan bu dolgu tabakasının hızlı bir şekilde ortadan kalktığını düşünüyorum. O zamanlar konuştuğum şantiye bekçisi yağmurlu günlerde caminin avlusunun cam ve altın varaklı mozaik parçaları sebebiyle ışıl ışıl parıldadığını söylemişti...

açıklıyor mu bu son satır sanki...

sevgiler........