CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 48 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 40 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree4Likes

Konu: Forumlarin ve bence halkimizin problemlerinden biri...

Konulanmış Görüntüleme

  1. #1
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Angry Forumlarin ve bence halkimizin problemlerinden biri...

    Arkadaslar Selamlar herkese;

    Cok forumla birebir alakali degil belki, belki cok da gereksiz gorecek bir kismi okursaniz, okursaniz diyorum sebebini birazdan anlayacaksiniz.

    Biz garip insanlariz, Oynamayi, soylemeyi, yazmayi, kurcalamayi, kurmayi cok seviyoruz. Ama Oynarken kurallari, yazarken onceden yazilanlari, kurcalarken konu hakkindaki bilgileri, kurarken talimatlari hic okumuyoruz.

    Otobuse binerken onundeki yaziyi okumaya usenmekten bir farki yok durumun. Sofore soruyoruz nereye gider diyerek.

    Forumda kurallar var, bazi bolumlerde aylardan beri her iki sayfada bir tekrar eden kurallar (Bknz. Fotograf gonderin yorumlayalim V1 ve V2 konulari). Herkez o kadar merakli ki fotografini oraya koymaya yahu bir durup bakayim neredeyim, insanlar nasil yapiyor diye bir arastirma yok. Ilk satirin bir kac kelimesinden fazla okursa cunku inciler eksilir. Bolumde baslikta yaziyor. BOLUM KURALAARINI LUTFEN OKUYUNUZ DIYE ama kim takar... Bastaki kelimeler diyor ya fotograf gonderin yorumlayalim baska soze ne hacet. Iki kelime daha okudugumuzda gozumuz agrir cunku. Mazallah Kor falan oluruz...

    Tabii suda var. Bir baslik acilmis denmiski acaba zartmi alsam zurt mu alsam, yada denmiski su problemim var. Bunun cozumu uzerine insanlar iki sayfa yazi yazmis. Sorunu cozmus ama konuya aylar sonra atlayan arkadas bakmiyor bile o konu ne zaman acilmis, guncelmi sorun cozulmus mu diyerek. Daha bugun sevgili Mert bir konu acmis 60D ile yapilmis gibi gosterilen bir klip cekimi ile ilgili. Adamlar oyle guzel lanse etmiski bu yanilgiya dikkatli incelenmez ise dusmek kolay. Ama sonradan birileri (ki bu birisi benim) yazmis ki bunlar 60D degil cogu filmli eski hurda makina ve isiklandirma da su sekilde yapilmis hatta fotograf eklemis. Yani aslinda konu orada yon degistirmis. Simdi bizim sevgili uyelerimiz de yazmis altina tekrardan yahu 250 60D'yi bagislasalardi. Iyide sevgili dostlar bir okuyun ortada olmayan 60D den bahsediyorsunuz. Tabii ki bunu birini itham etmek icin yazmiyorum. Sadece biraz evvel oldugu icin sicak bir ornek.

    Kitabin bir ilk bir son sayfasini okumaya benziyor bu durum. Nasil olsa ilk sayfayi okuduk, arada yazanlar gerekli degildir. Forumda acilmis 550D-600D-60D-7D karsilastirmasi yapilan konu adeti inanilmaz fazla. Oralarda bu makinelerin butun ozellikleri incelenmis, teknik ozellikleri anlatilmis, kullanici yorumlari yapilmis. Hala bu konularda yeni konu aciliyor. Niye? Cunku Armut pis agazima dus isleri seviyoruz biz. Ben sorayim biri yazsin tamam. Ne arayip vakit kaybedecegim. O kadar sayfa yazi ne okuyacagim. Kimsede bana sunu demesin ben okudum ama tatmin olmadim... Yok arkadas tatmin olmayan adamin sorusu farkli olur. Derki yahu siz bunu boyle demissiniz ama ben sunun icin kullanacagim acaba bu bunu halldermi ve benzer. Sebep sonuc iliskisi olur. Cunku konu hakkinda fikri vardir.

    Parayi vurdum ne aliyim diye bir soru olmaz. Bir baslikta yaziyordu Turk Fotografciligi uzerine. Yabanci fotografcilarla karsilastirma. Niye eksigiz falan diyerek. Bu cumle, o basligin cumlesi ama yeri gelmisken yaziyim. Cunku hazir yiyici bir toplum olma yolunda edim adimlarla ilerliyoruz. Cunku herseyi baskalarindan bekliyor, kendimizi, kulturumuzu, bilgimizi gelistirecek satirlari okumaya useniyoruz. Bu usengeclik hayartin her alanina yansiyor ve tekrar tekrar okunmaktan, arastirmaktan usenildigi icin sorulan ayni sorulara ayni cevaplari vermekten bir sonraki asamalara gecemiyoruz.

    Bu bir davranis bicimi meselesidir. Burada iki satir okumaya usenen, otobuste tabelayi okumaya usenen, verilen kullanim kitapcigini okumaya usenen insanlar fotograf cekerkende ayni tavri sergiliyor.

    Makinemizi ogrenmek veya disarida sogukta, sicakta vakit harcayip bir kare icin 2 saat - 2 gun ugrasmak yerine eve gidip elimizde cayimiz bilgisayar karsizinda 1 dk da cekilmis rastlantisal fotograflari kurtararak fotografci olmaya calisiyoruz. Kimsede bana PS dusmani falan demesin. Bende kullanirim yeri geldimi. Ama fotograf yapmak ile cekmek arasindaki cizgiyide iyi bilirim. Lafim fotografi yapanlara yonelik.

    Ve butun bunlar cok basit seylerden ortaya cikiyor.
    Usenmek, Arastirmamak ve okumamak

    Yazilacak daha cok sey var ama buraya kadar bile okuyan cikmaz nasil olsa...
    Saygilar










    Konu tunapala tarafından (30.July.2011 Saat 17:48 ) değiştirilmiştir.
    kafsadfotograf, E1J1 and ferrari like this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •