CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 41 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    serd9r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    S
    Makina:
    60D
    Üyelik tarihi
    25.February.2011
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    252

    Standart Bozcaada,Cunda,Foça,Çeşme: Bir Yol Hikayesi




    Bölüm 1

    Karar verme ve yola koyulma zamanı

    Aslında kafamı çokta toparlayabilmiş değildim –ki hala değilim-, lakin kısada olsa sessiz sakin bir tatile ihtiyacım vardı. Daha önce hiç kamp yapmamış olmamdan ve bundan sonra da pek fırsat bulamayacağım fikrinden mütevellit bir iki hafta kadar çadır kurarak, göl veya deniz kenarında huzurlu birkaç gün geçirme hayali içerisinde idim. Böyle bir plan oluşurken kafamda, duş, elektrik, beslenme vs. gibi birçok soruda dolaşmaktaydı.

    Ankara’da sıcak, bunaltıcı ve sıradan bir Cumartesi günü, bir arkadaşın doğum gününü kutlamak üzere evde toplandık. Keyifli bir sohbetin ardından, orada bulunan iki arkadaşın önümüzdeki hafta için Bozcaada’dan başlayarak usul usul güneye doğru inme fikrine şahit olduktan sonra, acaba bende dahil olsam mı sorusuna yanıt vermek için 2 günüm vardı ve fazlaca düşünmeden Çarşamba gecesi apar topar eşyalarımı toplayarak yolculuğun özneleri arasına katıldım.

    Önümüzde kat edilmesi gereken 715 kilometre ve zihnimde Çanakkale’ye dair yıkılması gereken tabular vardı. Gece 01.30 sularında hareket ettikten yaklaşık bir buçuk saat sonra, direksiyona geçtim. Gün içerisinde pek dinlenemeyerek, 2-3 kahve desteği ile yola koyulan ben, zaten günlük kahve tüketim miktarımın, ortalama 3-4 bardak civarında olmasından, aynı zamanda arabada neredeyse hiç çıt çıkmamasından, giderek gevşemekte ve şimdiden sevdiceğimi özlemle anmaya başladım. Bursa’ya gelmeden 60 km öncesinde bir an için 2-3 saniye kadar da olsa gözlerimin kapandığını fark ettim ve en yakın benzinlikte direksiyon başından kaçarak uzaklaştım. Saat sabahın 5’inde eski ve kullanılmaya bir benzinlikte, gri Suzuki kamyonet sahibi göbekli amca, aslında bize sorulmaması gereken bir sual ile yanaştı. “ Gençler İstanbul’a hangi yoldan çıkarım?” her sıkıştığımızda olduğu gibi telefondan google maps tarifi ile 100 metre sonra dönüp çevre yoluna girmesi gerektiğini belirttik ancak fark ettik ki çoğu zaman olduğu gibi maps yine bir krize yol açmış ve amcayı bambaşka diyarlara uğurlamışız yardım edelim derken. Uyuyabileceğimi düşünürken havanın yavaştan aydınlanmasıyla pekte başarılı olamadım. Artık güneş daha da yükselmeye ve sıcaklıkla beraber yolculuk daha da kasvetli bir hal almaya başladı.




    Bölüm 2

    Alesta Tramola


    Huzurlu ve dingin bir hayat sürebilmek için, hayatımdaki belirsizlikleri mümkün olduğunca azaltmaya çalışıyorum. Şimdiye kadar da üzerinde çok kafa yorup, nispeten başarılı olabildiğimi düşünüyorum. Bununla paralel, fotoğraftaki net olmayan alanlar ise, hayattakiler kadar rahatsız etmiyor beni; teknokratların net alan dayatmasına karşı bir duruş refleksi de olabilir, kişisel bir tercihte, alt metninde ne var bu tercihin çok kestiremiyorum.

    Bozcaada’ya geçmek üzere binilecek vapur/feribot (bu ikisi arasında ki ayrımı bozkırda harman olmuş biri olarak hiçbir zaman ayırt edemeyeceğim sanırım, sürekli bir ikilem yaşıyorum telaffuz ederken), her saat başı Geyikli İskelesi’nden hareket etmekte. Eğer senede üç beş defa tatile çıkmıyor isem, -ki maalesef çıkamıyorum-, tatil psikolojisi, bu süreçte geçen her zaman dilimi konusunda hassasiyetimi arttırıyor, ve kayıp zamana tahammül edemiyorum. Dolayısıyla mümkün olduğunca en erken sürede gidilecek yerde olmak, sabah güne erken başlamak, temiz havayı ve denizi azami sömürmek istiyorum (sömürünün tek meşru hali).

    Artık saat 8.02 ve Geyikli’ ye 110 kilometre uzaklıktayız. Zorlasak 9’da feribottayız, yollar giderek daralıyor ve 34 plakalar “çok sevdikleri” trafiklerini farklı coğrafyalarla ve bizlerle paylaşma konusunda oldukça cömertler. Yok, yok 10’da biner, zorlasak kahvaltıya bile yetişiriz diyorum, (oda kahvaltıya 75 lira veriyor isek kahvaltının yeri çok daha önemli oluyor), neyse ki 10 buçukta Geyikli’ de, güzel bir kahvede kaşarlı ve sucuklu yumurta ile açlığı giderip, saatin 11 olmasını bekliyoruz. Arabayı adaya geçirmemeye karar verdik, daha önce Bozcaada’yı tecrübe etmiş bir dost, sokakların darlığından, park sorunundan vb. sebeplerden dolayı arabasız gitmenin daha konforlu olacağını belirtiyor, ruhsat sahibinin de aklına yatıyor ve tüplü 96 model Toyota Corolla XL, bizi yeniden ağırlayacağı günü beklemek üzere iskelenin bu tarafında, zeytin ağacının gölgesinde dinlenmeye koyuluyor. Şimdiye kadar dolaştığım sahillerde deneyimlediğim kadarıyla, genellikle, denize girilecek koyların güzelliğiyle, orayı tercih eden insanların yoğunluğu, ters orantılı olmaktaydı. Bu sebeple, Bozcaada’ya dair Ekşisözlük’ ten derlediğim yazıları cebimden çıkarıyor, yeniden göz atıyor ve bakir koyların düşündüğüm gibi arabayla ulaşılabileceğinin tasdik edildiğini okuyorum. Ancak sesimi cılız da olsa çıkaramıyorum, çünkü benim karşı oyum, hüküm üzerinde bir değişikliğe yol açamayacak. Artık saat 11’i gösteriyor, feribotta ki yerlerimizi çoktan aldık.


    Bölüm 3

    Oda, kahvaltı, ve çok daha fazlası

    Eski dost, feribotun kıç tarafına üç ayağını kurmakla meşgul. Oldum olası martı, manzara gibi fotoğraflara yakın hissetmedim kendimi. Güneş neredeyse tam tepede, ışık tüm gücüyle denize ve etrafınızı çevreleyen her köşeye saldırıyor. O fotoğraf peşinde koşarken, bense 50x70’lik Sigara İçilmez Uyarı Levhası’na sinsice bir gülümsemeyle selam verip, feribotun kuytu köşelerinde “soluğu” alıyorum. Gördüğüm manzara çokta iç açıcı değil, adaya dair ne varsa bu açıdan, bom “boz”, alabildiğine sarı ve kahverengi tonları hakim, neyse ki adaya beton yığınları tecavüz etmemiş, gri görmektense, buna da razı gözlerim. Perspektif kendini kanıtlama telaşında, geçen her bir dakika adayı giderek heybetli bir hale getiriyor. Adettendir diye makineyi kapıp üç beş kare pozladıktan sonra, eşyaları toparlayıp karaya flip flop marşıyla ayak basıyoruz. İşte bu andan sonra hiçbir şey eskisi gibi değil artık, ne Çanakkale’ye dair tabu kalıyor, ne sıcak, ne de başka bir şey.



    Arnavut kaldırımlar, eski tabureler, rum evleri, begonvillerin kokusuyla etrafınızı çevreliyor ve sizi içine çekiyor. Ellerimizde bavullar, ağzımızı ayıra ayıra geçtiğimiz sokaklara hayran bakışlar savurarak aparta doğru ilerliyoruz. Bundan yaklaşık 15 sene önce buraya tatil için gelmiş; gezmeyi, güzel yemeği, ve şarabı seven iki sevgili, hayatlarını birleştirip buradan küçük bir ev alıyorlar. Gel zaman git zaman evlerini yenileme isteği ile birlikte üç katlı, küçük bir bahçesi olan ve adadaki en güzel manzaraya sahip binasını aslına uygun şekilde inşa ettiriyorlar, 5 odalı bu güzel apartın içinide kendilerinin kalmaktan huzur ve mutluluk duyacakları şekilde tasarlayıp minimalist çizgilerle tasarladıktan sonra, çiçek gibi evlerine, Petunya tabelasını asıp, artık misafir ağırlamaya ve hikayelerini, reçellerini misafirleri ile paylaşmaya başlıyorlar.




    Bölüm 4

    Limon var mı?



    Sol tarafımızda Meryem Ana Kilisesi’nin çan ve saat kulesi, sağ tarafımızda Alaybey ve avlusunda küçük bir mezarlığıda barındıran Köprülü Mehmet Paşa Camii’ lerinin minareleri tam karşımızda ise masmavi bir deniz ve ağır ağır, Marmara’ya, Karadeniz’e yük ve petrol taşıyan gemiler karışılıyor bizleri küçük balkonda. Kahvelerimiz kurabiye eşliğinde geliyor, nereden geldiğimiz ve kısa bir kişisel özgeçmiş sunumuzun ertesinde Evren pötikareli, bende bol çiçekli şortları çekip, ayazma dolmuşuna binmek üzere Arnavut kaldırımları arşınlıyoruz. Diğer arkadaş ise çift kişilik yatağında kestirip,bir süre dinlenmeyi tercih ediyor. Beş dakikalık yürüme mesafesinden sonra, kişi başı üçer lira vererek, 10 dakikalık Ayazma yolculuğumuz başlıyor.

    Minibüs şöförü Eyvah Eyvah’tan fırlamış gibi, ya da film ondan fırlamış; bu ikileme çok bulaşmadan şezlong, şemsiye haracımızı verip, kendimizi suya atıyoruz, lakin vücut tepkime gösterip çatlayacak mı diye beklerken, buz gibi suya alışıp, tertemiz denizin tadını çıkarıyoruz. Ayazma’da 4-5 tane yer var yemek yerken, bir şeyler içebileceğiniz lakin yer bulabilmek pek kolay olmuyor, Tenedos’ta mavi sandalyeleri çekip bir masaya çörekleniyoruz. Evren önce sabah 5-6 arası açan bilmem ne çiçeğinin yaprakları doldurularak yapılan, bilmem ne dolmasını ve balığını sipariş ediyor, bende salatayla öğleyi geçiştirmeye karar veriyorum. Dolma ve balık geliyor ancak yarım saat geçiyor benim salatayı ne gören ve ne de duyan, hatırlatıyoruz ve on beş dakika kadar kısa bir süre sonra salatama kavuşuyorum arkadaşım yemeğini bitirip üçüncü birasını yudumlarken. Limona olan sevdam çok uzun soluklu, e salatada limonsuz olmaz; bir deri bir kemik, gömlek, kumaş pantolon ve geçici üç hilal dövmeli garsona “limon var mı?” sorusunu yöneltiyorum, o da var diyor, hata bende ki var mı diye soruyorum, eğer “limon getirir misin?” deseydim, salatayı sindirmeden önce kavuşabilirdim belki o iki dilim lime.

    Her şeye rağmen ada, sünger gibi içine çekiyor, bünyede ne sinir kalıyor garsona yöneltilebilecek, ne de herhangi bir stres..Yeniden denize girip, gazetede okunacak kenar,köşe bırakmadıktan sonra akşam yemeğimizi yapmak üzere merkeze alış-verişe gidiyoruz.











    Konu serd9r tarafından (26.July.2011 Saat 00:02 ) değiştirilmiştir.
    Red Kit | Dül Dül | Rin Tin Tin | 7 Kurşunlu Tabanca | Saman Parçası | Avarel 400mm f/4L IS USM EXTENDER 1.4x

  • #2
    tonyaligenclik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    WebMaster

    Status
    Offline
    İsim
    Ali YILDIRIM
    Makina:
    Canon A1 - Eos 3
    Üyelik tarihi
    26.December.2009
    Nereden
    Istanbul, Turkey, Turkey
    Mesajlar
    1,542

    Standart

    Paylaşım için teşekkürler devamınıda bekliyoruz. Yazarken satır başı yapsanız okuması dahada zevkli olacak.











  • #3
    serd9r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    S
    Makina:
    60D
    Üyelik tarihi
    25.February.2011
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    252

    Standart

    Alıntı tonyaligenclik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Paylaşım için teşekkürler devamınıda bekliyoruz. Yazarken satır başı yapsanız okuması dahada zevkli olacak.
    Teşekkürler,hemen dikkate alıyorum öneriyi.
    Emre Abi'nin peşine takıldık bakalım sonumuz hayrola










    Red Kit | Dül Dül | Rin Tin Tin | 7 Kurşunlu Tabanca | Saman Parçası | Avarel 400mm f/4L IS USM EXTENDER 1.4x

  • #4
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart

    Abi naptın? Merakla bekliyorum kalanı










    Gerekirse kefen başa sarılır.

  • #5
    Moderator - CT Yazar

    Status
    Offline
    İsim
    Emre Kocakaya
    Makina:
    Canon 60D
    Üyelik tarihi
    22.July.2009
    Nereden
    Moscow
    Yaş
    49
    Mesajlar
    928

    Standart

    Alıntı serd9r Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler,hemen dikkate alıyorum öneriyi.
    Emre Abi'nin peşine takıldık bakalım sonumuz hayrola
    Doğru yoldasın kardeş destekliyorum,beğendim yazını,devam durma .











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #6
    serd9r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    S
    Makina:
    60D
    Üyelik tarihi
    25.February.2011
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    252

    Standart

    Alıntı evirgen2008 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi naptın? Merakla bekliyorum kalanı
    Yolculuk esnasında kolumu camdan dışarı çıkardığımda elime yapışan haşeratı kutuya koydum sana armağan edicem tez zamanda Teşekkürler.



    Alıntı Thin Lizzy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğru yoldasın kardeş destekliyorum,beğendim yazını,devam durma .
    Üstat selamlar, sizden böylesi bir teşvik almak beni onure etti, teşekkürler










    Red Kit | Dül Dül | Rin Tin Tin | 7 Kurşunlu Tabanca | Saman Parçası | Avarel 400mm f/4L IS USM EXTENDER 1.4x

  • #7
    serd9r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    S
    Makina:
    60D
    Üyelik tarihi
    25.February.2011
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    252

    Standart

    Alıntı evirgen2008 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi naptın? Merakla bekliyorum kalanı
    Yolculuk esnasında kolumu camdan dışarı çıkardığımda elime yapışan haşeratı kutuya koydum sana armağan edicem tez zamanda Teşekkürler.



    Alıntı Thin Lizzy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğru yoldasın kardeş destekliyorum,beğendim yazını,devam durma .
    Üstat selamlar, sizden böylesi bir teşvik almak onure etti, teşekkürler










    Red Kit | Dül Dül | Rin Tin Tin | 7 Kurşunlu Tabanca | Saman Parçası | Avarel 400mm f/4L IS USM EXTENDER 1.4x

  • #8
    Moderator - CT Yazar

    Status
    Offline
    İsim
    Emre Kocakaya
    Makina:
    Canon 60D
    Üyelik tarihi
    22.July.2009
    Nereden
    Moscow
    Yaş
    49
    Mesajlar
    928

    Standart

    Estafurullah ne üstadı ,eksik olma sağol.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #9
    ulushan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    İsim
    Ulushan Ulus
    Makina:
    Nikon d5000 | Zenit 122
    Üyelik tarihi
    26.May.2011
    Nereden
    Çanakkale
    Mesajlar
    15

    Standart

    Devamını bekliyoruz Ama kafama bişey takıldı, Çanakkaleyle ilgili tabularda nedir?











  • #10
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart

    Tamam abi bekliyorum Bu arada pikniğe gelebilecek misin yoksa hala geziyo musun?










    Gerekirse kefen başa sarılır.

  • #11
    Ytczm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Aytaç ÜZÜM
    Makina:
    Sony
    Üyelik tarihi
    14.February.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    1,571

    Standart

    Gezi yazılarını çok severim

    Okumaya tahammül ettiğim tek yazı türüdür

    Şu ana kadar okudugum ve tamamladıgım tek kitap 125 sayfalık A4 kagıdına basılmıs olan, bir ağabeyimin motoru ile yapmış oldugu İstanbul-Katmandu macerasını anlatan kitaptı



    Devamını bekliyor olacağım











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #12
    AtaletMomenti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Burak Uçar
    Makina:
    Canon 550d
    Üyelik tarihi
    09.April.2010
    Nereden
    Istanbul, Turkey
    Yaş
    34
    Mesajlar
    159

    Standart

    Merakla bekliyorum kalanını










    550d |Eos 300| 18-55 is | 50mm f1.8 | 55-250 is II | Kata DR466i | Transcend 8gb + 4 gb | Ilford ,Kodak vs
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #13
    serd9r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    S
    Makina:
    60D
    Üyelik tarihi
    25.February.2011
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    252

    Standart

    Alıntı ulushan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Devamını bekliyoruz Ama kafama bişey takıldı, Çanakkaleyle ilgili tabularda nedir?
    Teşekkürler.
    Çanakkale, tarihteki yeri bir yana, coğrafi olarak zihnimde Oslo tadındaydı, Norveç'e de gitmedim ama soğuk,kasvetli,rüzgarlı gb bir çağrışımı vardı zihnimde.Aslında daha önce gitmediğime de çok sevindim, çünkü Bozcaada'yı algılayabilecek olgunlukta ve tecrübede olmak gerekiyormuş. Orada geçen her bir saniye için şükrettim ve büyük keyif duydum.

    Alıntı evirgen2008 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamam abi bekliyorum Bu arada pikniğe gelebilecek misin yoksa hala geziyo musun?
    Listeye adımı yazmadım lakin şimdiye kadar ki gezilere de hep doğaçlama katıldım, geleneği bozmuyorum

    Alıntı Ytczm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gezi yazılarını çok severim

    Okumaya tahammül ettiğim tek yazı türüdür

    Şu ana kadar okudugum ve tamamladıgım tek kitap 125 sayfalık A4 kagıdına basılmıs olan, bir ağabeyimin motoru ile yapmış oldugu İstanbul-Katmandu macerasını anlatan kitaptı



    Devamını bekliyor olacağım
    Umarım okumayı sevdiğin tek yazı türünden de soğutmam seni Aytaç
    Teşekkürler.


    Alıntı puraq Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merakla bekliyorum kalanını
    Devamı çok yakında,Teşekkürler










    Red Kit | Dül Dül | Rin Tin Tin | 7 Kurşunlu Tabanca | Saman Parçası | Avarel 400mm f/4L IS USM EXTENDER 1.4x

  • #14
    Ytczm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Aytaç ÜZÜM
    Makina:
    Sony
    Üyelik tarihi
    14.February.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    1,571

    Standart

    Umarım okumayı sevdiğin tek yazı türünden de soğutmam seni Aytaç
    Yok yok birşey olmaz sen devam et











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #15
    ozkan_me - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Özkan
    Makina:
    Canon Eos 40D
    Üyelik tarihi
    11.March.2010
    Nereden
    Yalova
    Mesajlar
    107

    Standart

    amcaya ne oldu acaba soluğu ankaradamı aldı










    Canon Eos 40D / Canon 18-55 / Zuiko 50mm 1.7 / canon 50mm 1.8 II

  • #16
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    deniz
    Makina:
    450d
    Üyelik tarihi
    29.March.2011
    Nereden
    -
    Mesajlar
    56

    Standart

    Süpermiş..
    Merakla bekliyorum bu geziyi İyi yolcuklar..











  • #17
    impala_1967 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ali İkizler
    Makina:
    canon 60d
    Üyelik tarihi
    19.September.2010
    Nereden
    Konya , Antalya
    Yaş
    36
    Mesajlar
    637

    Standart

    abi biz de ne cevherler varmış yav bir de annem her zaman kalk bilgisayardanda bir kitap oku diyor maşallah bir yandan emre abi bir yandan serdar..










    CANON 60D, EOS 300, 350D

    TAMRON 17-50 F:2.8 VC
    50mm 1.8
    tokina 28mm rmc f:2.8
    18-55 IS
    Digipod tripod
    Naneu sahara 217f sırt çantası

  • #18
    serd9r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    S
    Makina:
    60D
    Üyelik tarihi
    25.February.2011
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    252

    Standart

    Alıntı ozkan_me Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    amcaya ne oldu acaba soluğu ankaradamı aldı
    Amca hala dönüyor imiş, Ankara'ya gelirse vay halimize










    Eklenen Resimler Eklenen Resimler
    • Dosya tipi: jpg Amca.jpg (90.7 KB (Kilobyte), 25 Kez İndirilmiş)
    Red Kit | Dül Dül | Rin Tin Tin | 7 Kurşunlu Tabanca | Saman Parçası | Avarel 400mm f/4L IS USM EXTENDER 1.4x

  • #19
    serd9r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    S
    Makina:
    60D
    Üyelik tarihi
    25.February.2011
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    252

    Standart

    Alıntı deniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Süpermiş..
    Merakla bekliyorum bu geziyi İyi yolcuklar..
    Teşekkürler

    Alıntı impala_1967 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi biz de ne cevherler varmış yav bir de annem her zaman kalk bilgisayardanda bir kitap oku diyor maşallah bir yandan emre abi bir yandan serdar..
    Anneler her zaman doğruyu söyler
    Çok teşekkür ederim.

    Merak edenler için yeni bölüm hazır, akşam 6'da yayında










    Red Kit | Dül Dül | Rin Tin Tin | 7 Kurşunlu Tabanca | Saman Parçası | Avarel 400mm f/4L IS USM EXTENDER 1.4x

  • #20
    devics
    Guest

    Standart

    rezerve.











  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •