CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    saduman06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Kaan K.
    Makina:
    makina
    Üyelik tarihi
    24.August.2010
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    206

    Standart Genç Gezginler Seyahat Bursu

    Arkadaşlar daha önce bir çok konuda yazın yurt dışına çıkacağımdan falan bahsetmiştim.Hazırlıklarımı tamamlarken üye olduğum bir forum sitesinde Genç Gezginler Seyahat Bursu diye bir konu gördüm.Bu yarışmaya katılarak kazanan kişilere Özlem Pansiyon tarafından 600€ burs veriliyor.Geçen sene 6 kişiye bu imkanı sağlamışlar.Ben kendim bu yarışmaya fotoğrafla alakalı güzel bir projeyle katılıyorum.Belki aramızda bu şekilde seyahat planı olupta benim gibi maddi sıkıntılar çeken arkadaşlarım olabilir diye düşündüm.Ve onlarında katılması, haberleri olması için buraya yarışmayla ilgili herşeyi yazıyorum umarım aramızdan katılıp ve kazananlar olur.Katılacaklara şimdiden bol şans diliyorum.

    Gerekli Bilgiler (Özlem Pansiyonun ağzından) :

    Genç Gezginler Seyahat Bursu fikri nasıl doğdu, amacı neydi, nasıl yayıldı, kaç kişi başvurdu, hangi yazılarla başvurdu, projeye kimler destek oldu, ilk yılın bursunu kimler kazandı, bursu alan gençler yollarda neler yaşadı, GGSB hangi projelere fikir analığı yaptı vb soruların yanıtları blogda bir yerlerde mevcut. Tekrar yazmayacağım

    Bilmeniz gereken; evet ciddiyim, ciddiyiz!!!
    Seyahat Bursu diye bir şey var ve geçen yıl birkaç öğrenci bu burstan faydalandı.

    Duyuru için çok geç kaldığımın, yaz tatiline sadece 2 ay kaldığının farkındayım Başvuru koşullarına uyan tüm genç gezginlere lütfen GGSB'den bahsedin!

    Seyahat bursuna kimler başvurabilir?
    18-24 yaş arasında, yollarda olmaya ihtiyaç duyan, blog yazarı, tüm üniversite öğrencileri bursa başvurabilir. Üniversiteyi kazanacağıma inanıyorum diyen Liseliler, kasmayın Geçen sene az üzülmedik beraber.

    Nasıl başvurabilir?
    Kısa bir özgeçmiş ve "Yollara Özlem" konulu bir yazıyla, 1 Haziran 2011 tarihine kadar, [email protected] adresine başvurabilir.

    Özgeçmişte; isim + üniversite/bölüm/sınıf + adres/telefon/e-mail + blog /(varsa) twitter adresi + 1 fotoğraf mutlaka yer almalı! Başvuru yazısı; boşluksuz 2500 karakteri geçmemeli!

    Bana acıyın, Türkçe dil bilgisi kurallarına dikkat edin ve tüm bilgileri tek bir word dosyasına yerleştirin, 3 ayrı mesajda, parça parça göndermeyin! Bana acımayana, bu sene ben de acımayacağım

    Burs kapsamı ne olacak?
    Temel seyahat ihtiyaçlarını karşılayacak kadar maddi destek (Adını koyalım hadi: 600 Euro).

    Bu sefer yön, ulaşım yolu baştan serbest! Dilerseniz interrail bileti alın. Dilerseniz otobüse, uçağa binin. İsterseniz yüzün, yürüyün, pedal çevirin, kürek veya otostop çekin. Yeter ki gezin (min 3 hafta), durmayın sabit bir noktada.

    Burs kaç öğrenciye verilecek?
    İşte bu benim de en çok merak ettiğim konu. Geçen sene ben 1 öğrenciye burs veriyorum diyerek yola çıkmıştım; projeye inanan gönlü zengin gezginlerin katkılarıyla bu sayı arttı. Şimdilik sadece 1.5 öğrenci için söz verebilirim

    Bursun karşılığı olarak Genç Gezgin'den ne beklenecek?
    Ülkemizde gezgin kültürünün özendirilmesi ve yaygınlaştırması adına, seyahat anılarını bir blogda yazması. Facebook, twitter vb mecralarda da varlık gösterse şahane olur.

    Bursiyer nasıl belirlenecek?
    Burs adaylarının başvurularını önce ben değerlendirecek ve finalistleri belirleyeceğim (finalist sayısı başvuru sayısına bağlı). Aynen geçen yılki gibi, bursiyer/ler jüri oylarıyla belirlenecek. Haziran ortasında bursu almayan hak kazanan öğrenciler açıklanacak.











  • #2
    v3t
    v3t - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hakan ERİK
    Makina:
    Canon 5D/Canon 50mm f1.4
    Üyelik tarihi
    29.December.2009
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    112

    Standart

    Çok iyi kaçırmamak gerek böyle bi fırsatı da işte o kadar zaman yokki belki seneye deneyebilirim şansımı belki çıkar da biraz gezeriz Teşekkürler bilgilendirme için.











  • #3
    saduman06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Kaan K.
    Makina:
    makina
    Üyelik tarihi
    24.August.2010
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    206

    Standart

    üniversite zamanlarında böyle fırsatları değerlendirmek gerek zamanın değerli olduğunu insan boşa zamanı kalmayınca anlıyor. bizde şimdiden değerlendirelim











  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •