Bende yarin 1 gibi orada olacagim.
Bende yarin 1 gibi orada olacagim.
Herşey iyi güzel ama bu ülkede yaşıyorsan kendine dikkat ediceksin şimdi bu miting belki olması gereken en anlamlı güzel miting olucaktır ama içinde bulunan herkez bu görüşte olmayacaktır propaganda tayfasıda olucaktır + Saptırmalar diz boyu olucaktır o yüzden kalabalıkla birşeyler cözülemez cözülemedide..
MK - Canon 7D - Sigma 20-40 F2,8 - Canon 50mm 1,8 Lowepro FastPack 350 sırt çantası
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Bu Gün CNN de bir şey izledim...
Libyadaki ve Mısırdaki ayaklanmalar Demokrasinin(!) gelişi...
İnternet ve Facebook olmasaydı, Twitler atamasaydık Demokrasiye ulaşamıycaktık gibi zırvalar yapan yerel halktan gençleri konuşturmuşlar, Herkes biliyorki Libyadaki durumlarında Mısırdakininde, Ortadoğudaki diğer ayaklanmalarında asıl olarak arkasında kimin olduğunu..
Peki Bu Bilginin İnternete Sansürle ne alakası var?
Devlet Büyüklerimiz(!!!!) Yarın öbür gün Türkiyede de internet üzerinden örgütlenmeleri engelemek için alt yapısını hazırlıyor, işte bukadar...
Biz sanki hayvanız, biz anlayamıyoruz neyin zararlı olduğunu, sağolsun onlar bize anlatıyor, tabi kafamıza tasma takarak!
Paketlere Razı olanlar Yarın 3 ü bir yerde paketine hazırlıklı olsun...
Suleyman BİRLİK
Sanırım başka bir ülkede yaşıyorsunuz. Katılmayı düşünen arkadaşların hevesini böylesine boş bir düşünceyle kırmayınız. Bu ülkede kalabalıkla çok şey çözüldü; korkudan bilgisayar başından kalkamayan apolitik insanlar her zaman bir bahane bulurlar harekete geçmemek için; katılmayacaklar bahanelerini kendilerine saklayabilirler...
"Sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa"
Nazım Hikmet
ADAM DER:Hizmet veriyoruz
...: ne hizmeti?
Adam:Filtre verdik ya....(kaba adam)
...:??? Kaç para?Ben standardım.
Adam:Yaaa...Sen farklısın, extra hizmet alıyon, filtren yok, 70tl ver yeter. Filtrelilerin fiyatı da filtreli, hem bak bu temiz, filtreli.
.....Beynini öpimmm)
Pornoyu yasakladın şu an, yasakla kardeşim, tamamen arkandayız.
Devlete karşı anti propaganda yapanları yasakladın, tamamen arkandayız, yasakla kardeşim, hepimiz bu devletin evladıyız.
1x.com da ya da photo net te nü fotoğraflar var. Binlercesinde de var. Böyle sanat olmaz diye bunu yasaklamaya kalktığında, sanatın ta içine tükürdüğünde, nü nün yanında asıl ilgilendiğimiz manzara, portre fotoğrafları da yanarsa senin beynini... öperim. Sanatımı sanattan anlamayanın eline mi bırakacağım? Sanatımı tartışmaya açmam. Benim mesele diye düşündüğüm nokta burası...
Gazete keyfini açarım, soldaki solda, sağdaki sağda...Hangisi tercihimse okurum, diğerini de okumasam da orada durur. Kime ne zararı var? Neden biri filtrelensin? Filtrelediklerinin karşılığında bana ücret indirimine gidecek misin? Dürüst esnaf, vermediği hizmetin karşılığını almaz..Alırsa haramdır, haram olsun.
Amaçlardan biri göreceksiniz, internet ücretlerini arttırmaktır. Hem standarttan vazgeçirmek, hem de filtreyi teşvik etmek. Arttıracağına internet ücretini düşür, filtre isteyeninkini yükselt, ekstra hizmeti ona vereceksin çünkü... Sebepleri yukarıda tartışılmış. Sen istediğin kadar standardı seç, adam seçersin diyor ama nasıl? asıl soru bu? Ne karşılığında seçersin. NEYİN KARŞILIĞINDA??? Allah seni şeytanına sevdirsin...
Biz Çin değiliz, İran, Suudi değiliz. Yasaklı olanlara bakın hangi ülkeler...
Selamlarımla.
Canon 5D Mark II,
Canon 16-35mm II , f2.8
MANZARA AVCISI
UZAKTANBAKANADAM
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
İNTERNETTEN ALINTIDIR:
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nca (BTK) hazırlanan “İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar” 22 Ağustos 2011 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu uygulamayla kullanıcılar BTK’nın belirlediği 4 internet filtresinden birini seçmek zorunda bırakılacak. Filtreyi aşmak suç sayılacak. Filtre kıstasları ise tamamen BTK tarafından belirlenecek. Bu uygulama dünyada Çin, Küba, İran gibi internetin “tutuklu” olduğu ülkelerde kullanılıyor.
Cnnturk.com’dan Sercan Tezcanoğlu’nun haberi şöyle:
Geçtiğimiz günlerde basının gündemine gelen “yasaklı kelimeler listesi” büyük tepki almıştı. Ancak bu yasaklı kelimeler listesinin buzdağının görünen kısmı olduğu çok geçmeden ortaya çıktı.
Dayanağı nedir?
5809 sayılı Kanunun 4’üncü 6’ncı ve 50’inci maddeleri ile 28.07.2010 tarihli ve 27655 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği’nin 10’uncu maddesi hükümleri kapsamında, BTK tarafından hazırlanan “İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar Taslağı” 22 Şubat 2011 tarihinde 2011/DK-10/91 no’lu karar ile onaylanarak, “İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar”ın 22 Ağustos 2011’de yürürlüğe girmesine karar verildi.
22 Ağustos’ta devreye girecek sistemde internete devlet daha doğrusu “BTK” tarafından belirlenen 4 filtre tipinden birini seçerek girebileceğiz. Filtreyi aşmak ya da aşmaya çalışmak suç sayılacak. Ayrıca internet servis sağlayıcıları filtrelerin aşılmasını engellemekle sorumlu tutuluyor, aksi halde onlara da ağır para cezaları öngörülüyor.
‘Ben giriyorum, siz de girin’den ‘Ben de giremiyorum artık’a…
Düzenlemeye göre 4 tip filtre yer alacak. Aile, çocuk, yurtiçi ve standart paket. Her internet abonesi bunlardan birini seçmek zorunda kalacak. Bu filtre tipini internet kafelerde uygulanan “Websense” filtresine benzetebiliriz. Yani sadece internet kafenin belirleyebildiği sitelere girebileceksiniz. Bu tür filtre sistemleriyle içeriğinde sorun olmasa bile birçok sitenin filtreye takıldığı kullanıcılar tarafından biliniyor.
Git gide uçsuz bucaksız bir dünya olma yolunda ilerleyen interneti “güvenli internet” sloganının arkasına sığınarak “terbiye edilmiş internet”e dönüştürecek bu uygulamanın dünyada sınırlı sayıda örneği var. Bu örneklerde Çin, Küba, İran gibi internetin sıkı bir sansür altında tutulduğu ülkelerle sınırlı.
Bu uygulamayla ilgili olarak Yeni Medya Düzeni için bir makale yazan Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Mutlu Binark, 22 Ağustos’ta uygulamaya girecek bu esaslara karşı durulması gerektiğini belirtmişti.
Binark bu görüşüne destek olarak bu sistemin internet kullanıcılarını sınıflandırdığını ve bu esaslarla “internetteki zararlı içerikten korunma” adı altında internetin sınırlandırıldığını ifade etti.
Bu tür filtreler şu anda da var
Bu tür filtre sistemleri işletim sistemleri, internet servis sağlayıcılar ya da internetten bulunabilecek programlar sayesinde isteyen kullanıcılar tarafından zaten istenildiği zaman kullanılabiliyor. Yani zaten kullanıcı böyle bir opsiyona sahip. Ancak BTK’nın uygulamasıyla bu durum bir opsiyon olmaktan çıkıp zorunluluk haline geliyor.
Binark, “Bu usul ve esasların arkasındaki zihin örüntüsünün kendi yurttaşını birey olarak görmediğini, onun adına eylemeye muktedir olarak sadece kendini ve kendinin mutlak otoritesini ve bu mutlak otoritenin doğruluğunu gördüğünü belirtmek gerekir. Bu anlamda burada herşeyi bilen muktedir özne BTK ve muteber vatandaşlar da İnternet erişim özgürlükleri ile İnternet ortamında seçme haklarının “onların iyilikleri adına” ellerinden alınmasına rıza gösterenlerden oluşmakta. Devlet eliyle, filtreleme uygulamasının topyekünleştirilmesine ve zorunlu kılınmasına yol açacak bu uygulamanın benzer örnekleri ancak Çin Halk Cumhuriyeti, Küba, İran, Tayland gibi yurttaşlarının siberuzama erişimini sınırlandıran ve engelleyen ülkelerden verilebilir” diyerek uygulamanın zararlarına dikkat çekti.
Binark, “Bu internet filtresi uygulamasıyla, birey korumacı ve kollamacı bu muhafazakar ideoloji tarafından pasifize edilmekte, zihni “tek doğru, tek renk, tek söylem” çağrısına uymaya, sağduyuya davet edilmektedir. Bu nedenle, Ağustos 2011’den itibaren İnternet ortamına erişimde aklını kullanmaya muktedir bireyin akıl ve irade özgürlüğünü elinden alan bu usul ve esaslara karşı durmak, yürürlüğe girmesine itiraz etmek gereklidir” diye de yazdı.
Türkiye’de internet nereye gidiyor?
BM desteğiyle Freedom House tarafından Nisan 2011 de yayınlanan İnternette Özgürlük Raporu’na göre, Türkiye’nin “kötü puan’ını 42′den 45′e yükselterek” internete erişim özgürlükleri konusunda geriye doğru gitmeyi sürdürüyor.
Bu uygulamayla BTK, kimin hangi siteye girebileceğine, hangi blogu okuyabileceğine, hangi tartışma grubuna katılabileceğine kendi kendine karar vermiş olacak. İstediği herhangi bir siteyi, sayfayı kara listeye alarak sizin ulaşmanızı engelleyebilecek. Böyle Türkiye’nin İnternette Özgürlük Raporu’nda kendini İran ve Çin’in arasında bulması sandığınız kadar uzak bir gelişme değil.
Standart paket sansürsüz değil mi?
En özgür gibi görünen Standart paket de bir filtre paketi ve BTK tarafından belirlenen erişim engellerine ve kara listelere tabi. Yani YouTube kapalıyken önceden DNS ile girebiliyordu. Ancak bu paket altında erişimi engellenmiş YouTube’a girmek mümkün olmayacak.
Bianet’in başvurusuyla ” internet filtreleme” Planı Bozulabilir
“İnternetin Güvenli Kullanımına Dair Usul ve Esaslar Taslağı”, Doç. Dr. Yaman Akdeniz’in ifadesiyle “tam anlamıyla devlet sansürü.” Bianet’in yürütmenin durdurulması için Danıştay’a taşıdığı davadan sonuç alınmazsa 22 Ağustos’tan itibaren, “güvenli internet” adı altında hangi sitelere girebileceğimize devlet karar verecek.
bianet’ten Ekin Karaca’nın haberi şöyle:
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) şubat sonunda onayladığı “İnternetin Güvenli Kullanımına Dair Usul ve Esaslar Taslağı” eskiden sadece internet kafelerin kullanması zorunlu tutulan filtreleme programlarının tüm internet kullanıcılarına yaygınlaştırılmasını öngörüyor.
bianet’in dün (13 Nisan) Danıştay’a taşıdığı taslak, Danıştay tarafından “yürütmeyi durdurma kararı” verilmemesi durumunda 22 Ağustos’ta yasalaşarak yürürlüğe girecek.
Bu durumda her internet kullanıcısı, aile paketi, çocuk paketi, yurtiçi paketi veya standart paket abonesi olmak zorunda kalacak. Herhangi bir pakete üye olmayanlar ise otomatik olarak standart paket üyesi olarak kabul edilecek.
‘Açıkça sansür’
bianet’e konuşan Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yaman Akdeniz, filtreleme sisteminin devlet tarafından yapılacağını, internet sitelerinin kara liste veya beyaz listeye alınarak, kullanıcıların girebileceği sitelerin devlet tarafından belirleneceğini söylüyor ve ekliyor:
- BTK’nın almış olduğu bu karar ile Türkiye’nin sansür altyapısı kurulmaya çalışılıyor.
- Her ne kadar bu bir güvenli internet paketi olarak sunulsa da kullanıcıları koruma adı altında ortaya çıkmış bir sansür sistemi. Filtreleme sistemleri yeni değil. Ancak hükümet odaklı olarak ve tüm kullanıcıları kapsayan, bağlayıcı bir sistem Avrupa Birliği (AB) veya Avrupa Komisyonu dahilinde görülmüş bir sistem değil.
- AB ve Avrupa Komisyonu, çocukları korumak amaçlı hükümet merkezli filtreleme sistemi olamayacağını söylüyor. Okullarda, internet kafelerde, evlerde yöneticiler veya aileler filtreleme sistemi kullanabilir. Ancak herkese bunu kullanmaya zorlayacak bir sistem olmaz.
‘Girebileceğimiz siteleri devlet belirleyecek’
- Sistem, aile paketi, çocuk paketi, yurtiçi paketi ve standart paket olarak karşımıza çıkıyor. Yani siz, “ben filtreleme kullanmak istemiyorum” dediğiniz zaman otomatik olarak standart paket üyesi oluyorsunuz. Kullanıcı adı ve şifreniz olacak ve standart paketi kullanmak zorunda olacaksınız.
- Bu standart paket altında ne gibi uygulamalar yapılacağı belli değil. Hangi siteler serbest olacak, hangileri filtrelenecek bilmiyoruz. Buna devlet karar verecek.
- Bir evde farklı yaşlardan 4-5 kişi kaldığını düşünecek olursanız ve farklı filtreleme sistemleri kullanmak isterseniz, sistem buna izin vermiyor. Evdeki tek bağlantıya tek filtreleme zorunlu oluyor. Bu da çok sayıda kullanıcıyı aile paketini kullanmaya zorunlu tutacaktır.
- Aile paketinin detaylarına baktığınız zaman da burada bir kara liste oluşturulması söz konusu. Mevcut mevzuatın dışında, hangi standarda göre bu kara liste oluşturulacak belli değil.
- BTK kararı diyor ki, isterse servis sağlayıcıları bu kara listeyi daha da genişletebilir. Hiçbir standart olmadan, o internet paketi altından “güvenli” internet servisi verme adı altında sansürleme yapılacaktır.
‘Hükümetin böyle bir sorumluluğu olamaz’
- Alınmış olan kararda bunu hangi kriter ve standartlara göre yapacakları açıklanmamış. Kesinlikle keyfi bir uygulama olacak. Bianet gibi alternatif haber kaynaklarından, sivil toplum örgütlerinin sitelerine kadar pek çok internet sitesini bu tip kara listelere almaları mümkün olacak. Bunun sonu yok.
- Filtreleme sistemini geliştirilip ailelere bedava dağıtılabilir. Çocukların, ailelerin ya da bireylerin kendi filtrelerini oluşturmalarına saygı duyarım ama siz benim internet kullanımıma karışamazsınız. Ben bir yetişkinim, çocuk değilim ve hükümetin böyle bir sorumluluğu yok.
- Ben bir suç işlersem gelirsin beni dava edersin ama o siteye girmek yasak, bu siteye girmek yasak diyemez bana devlet.
’5 yaşındaki çocukla 17 yaşındaki çocuğun internet kullanımı farklı’
- Çocuklar sadece şu sitelere girebilir diye beyaz liste hazırlanacak. Eğer çocuklar için hazırladığınız bir site beyaz listeye girmezse o site kimse tarafından takip edilemeyecek.
- Devlet derse ki, “Çocuklar Facebook’a girmeyecek, ben zararlı olduğun düşünüyorum”, ne yapacağız. Devletin zararlı bulduğu şeyi ben zararlı bulmuyorsam ne yapacağız?
- 18 yaşın altındaki herkes çocuk. 5 yaşındaki çocukla 17 yaşındaki çocuğun internet kullanımı farklıdır.
- Bu filtreleme kişisel olarak yapılmalıdır. Bunu servis sağlayıcı bazında yaptığınız zaman bunun tek adı sansürdür. İstediğiniz kadar güvenli internet diyin, bunun adı sansürdür.
Filtreyi kırana ‘takip’
- Yasakları atlatmak daha zor olabilir. Çünkü IP bazında filtreleme yöntemi kuruluyor burada. Hem daha zor olacak, hem de BTK maddelerinden bir tanesine göre, filtreleme sistemini aşmaya çalışanların tespit edilmesi söz konusu.
- Bu yeni sistem altında port bazında da engelleme yapılacak. Yani BTK, Türk Telekom’a zarar verdiği gerekçesiyle bazı portları kapatarak Skype’ı da yasaklayabilir.
Çok az detay verilmiş olduğu için o kadar muğlak ki; o yüzden bu taslağı son derece tehlikeli buluyorum.
Canon 5D Mark II,
Canon 16-35mm II , f2.8
MANZARA AVCISI
UZAKTANBAKANADAM
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
yorumum neden silindi ? kim sildi ? sakıncalımı geldi ? sakıncası neden özel mesajla tarafıma bildirilmedi.? yoksa burası özgür bir platform değil mi ?
Canon 50D + Canon 24-105mm L f/4 - Yashıca Fx-7 + DSB 50mm f/1.9
Mesajinizin olmasi gerektigi yerde silinme sebebi yaziyor, forumda siyasi konularda yazi yazmak forum kurallarimiz dahilinde degildir.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.