CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123
Toplam 44 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 44 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #41
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Songül Karaarslan
    Makina:
    EOS 40D =)
    Üyelik tarihi
    30.April.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    468

    Standart

    Makinamı elime aldığım ilk gün bilgisayarın başına oturupta üye oldum CT'ye... Bir kaç gün sonunda şuan ismini bile hatırlamadığım(ama aktif olmaya başladığımdan beri tahmin ettiğim) bir kaç kişi yüzünden kızıp bir daha uğramadım siteye... Aylar geçti birgün tekrar geldim... Bu site bana çok şey kattı... Mert'in hakkı çoktur mesela, sabırla sorduğum her soruya cevap verdi... Ve eminimki Mert cvp vermeseydi sitede yine kalmayacaktım yada konu açıp ego sorunlarıyla dolu cvplar yazanlarla tartışacaktım.İlk buluşmadan önce bayan üyeye tepkili olduklarını düşündüğüm insanlarla gayet seviyeli sohbetler ve bilgi alışverişlerinde bulunduk... Ben ön yargılı davrandığımı düşündüm... Hayat boyu unutulamayacak birkaç cümle biriktirirya insan hafızasında bir tanesini bu site sayesinde tanıdığım bir abimden duydum... Gayet eğlenceli, paylaşıma açık, seviyeli bir ortam dı... Bir kaç güne kadar...

    Son zamanlarda süregelen gerginlikler inanılmaz sıkıcı bir hal almaya başladı... Çıkmadığım siteye ara sıra bakar oldum... Bu alabileceğim herşeyi aldığım için değil, dalga geçen, aşağılayan, hatta çoğu zaman ego su altında amatörü ezen sözüm ona profesyonellerin cümleleriydi... Belki buda ön yargı ama, bir insanın çok iyi olması yada profesyonel olması kurduğu cümle için seçilen kelimenin anlamını değiştirmez... Şahsım adına uzun zamandır çok çok rahatsız olduğum üslup konusunda Erkut'la aynı fikirdeyim...


    Mert sorduklarıma cevap vermese, Tuna abi fotoğraflarımı yorumlamasa, Erkut bana PS öğretmese, Erman abi beni sarma görevlisi ilan etmese, Serhan zayıflamam lazım demese, Nihat abi sürekli beni güldürmese, Şehmuz abi bayıltan espiriler yapmasa, Mustafa abi unutlmaz cümleler kurmasa, Ali canı istediğinde beni silmese çok anlamsız olurdu diye düşünüyorum.... İsmini saydığım herkesi çok iyi tanımadan hatta bazılarının yüzünü görmeden çok sevdim ben... Bu site böyle güzel kalmalı....

    Hee bide Damen var mesela Bana iphone getircek daha getirmeden tamam dediğinde onuda sevdim mesela










    Konu songül tarafından (05.April.2011 Saat 20:31 ) değiştirilmiştir.
    l 450D(eski sevgilim
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    l40D (yeni sevgilim
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    l
    50mm f/1.8 l 75-300 f/4-5.6 USM III [B]SlikPro340 Tripot

  2. #42
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    kemal ergan
    Makina:
    Canon 550D
    Üyelik tarihi
    07.August.2010
    Nereden
    Sivas
    Mesajlar
    51

    Standart

    valla ben soru işimi özelden çözüyorum hep.zaten hala amatör olarak görüyorum kendimi.bir moderatorun dediği gibi "aramanın gücüne inanın" bende inanıyorum ve şu ana kadar yanıltmadı beni.zaten arama yapmadan konu açmanın yasak olduğunu düşünüyorum..neyse tartışmanın kime yada neye yapıldığını bilmiyorum.ben CT den memnunum.herkesin karakteri farklı olabilir doğru, fakat bu sizi karşıdakini rencide hakkı vermez. rencide edici konuşmaya rastlamadım rastlamakta istemem..











  3. #43
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Selim eser
    Makina:
    Nikon D300 + 50mm 1.8D
    Üyelik tarihi
    11.May.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    723

    Standart

    Tavsiye üzerine bu foruma üye oldum, gördüğüm kadarıyla diğer forumlardan farklı olarak burda daha sıcak dostluk yardımlaşma var. insanlar yardım etmeyi seviyorlar.
    empati yapmak bence en doğrusu. ben genel olarak internette şunu prensip edinmeye çalıştım. 'birinin yüzüne söyleyemeyeceğim bir şeyi burdada yazmam'
    her insanın bir mesleği veya usta olduğu bir konu vardır. burda usta fotoğrafçı olan kişi, marangozun veya elektrikçinin forumunda çıraktır
    ordada yanlış muamele görebilir....
    biraz saygı ve sabrın herşeyi düzelteceği kanaatindeyim....











  4. #44
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Sevgili canonTurk Uyeleri
    Uzun zamandir forumda paylasimda bulunuyorum. Bilgimce, tecrubemce herkse faydali olmaya gayret ediyorum. Ayni zamanda moderator olarak da bulunuyorum forumda bildiginiz gibi.
    Forumda bir allahin kulunu sahsen tanimam, tanisma firsatim olmadi. Forumda kimseye de alttan almam veya gebe degilim. Yonetici olarak bugune kadar hep etasin alitan elimi sokarak sirasind kotu olmayi goze alarak tarafsiz bir tutum izlemeye calistim. Sirasinda forumun adminin, yada forumda sozu gecen uyelerin mesajlarinida sildim. Yeni gelen uyeninde. Bunlarin hepsi kurallar carcevesinde yapildi. Burasi ozgur bir paylasim ortamidir.
    Bugune kadar sadece iki uye benim talebimle forumdan uzaklastirildi. Bunlardan biri modretorlugum oncesinde gerceklesti hakaret(Aleni kufur ve yalancilik suclamasi) ettigi icin digeride yakin zamanda tehdit ettigi icin gerceklesti.
    Forumda bir cok mesaji tartisma boyutunu asip si**k yarisina dondugu, amacindan uzaklasitig icin kilitledim. Ama her zaman baska eklenecek bir sey varsa haber verilmesini o takdirde acacagimi belirttim. Bir tek talep gelmedi.
    Kisaca uslup ne kadar sertlesirse serlessin oncelikle ben kendi cizgimi korudum. Cizgi derken cok da haim sahim bir sey degil. Sadece mumkun oldugunca sakin ve aciklayici yazmak. Bu benim tercihimdi. Direk hakarete girmedigi surece sahsima yonelik yazilan hic bir mesaji silmedim veya kilitlemedim. Hatta diger moderator ve yonetici arkadaslar bilir onlar tarafindan silinen mesajlarin tekrar acilmasi konusunda yada uyelerin siteden uzaklastirilmamasi konusunda defalarca kendileri ile konustum.
    Bunlari yazma sebebim herkeste farkli olan tahammul, ve anlayis cizgisinde benim nerede bulundugumu anlatmak. Bunlari anlatayim ki sonradan yazacaklarim daha iyi anlasilsin.
    Oncelikle sunu beliteyim. Forumda Ben dahil kimse vaz gecilmez degildir. Hatta bu forum bile vaz gecilmez degildir. Hayat memat meselesi hic degildir, olmamalidir.
    Forum aksamlari veya vakit buldukca girdigmiz bilenlerin bilgi paylastigi ve bilmeyenlerin bilgi aradigi bir sistemdir. Ozu ve amaci budur.
    Birilerine sinirlenmek icin buraya gelinmez yada ego tatmini icin. Sov yapmak icinde gelinmez. Burada asgari degil azami saygi kurallari carcevesinde yazisilmalidir. Cunku iletisim dili yazidir. Ve Ayni cumle agzinizdan mimik ve jestlerle desteklendigi zaman farkli yazildiginda farkli anlasilabilir.
    Toplum olarak tartismaya cok acigiz. Herseye cevap vermek zorunda hissediyoruz kendimizi. daha on mesaj atmisken, bir sey paylasmamisken herkesi emrimize amade cevap versin diye bekliyoruz. Cevaplar guzel cumlelerle kurulsun, mumkunse gururumuzu oksssin istiyoruz. Bunu ben yaparim o yapmaz onurude kismen yapar yada yapmaz. Burada onemli olan once karsimizdakini iyi niyetli kabul etmektir. Hatta aleni sekilde aksi bildirilmemis ise inatla o sekilde kabul etmeye devam etmektir. Ters gelen cumleye kusura bakma anlayamadim demek istedigini aciklayabilirmisin demektir. Verilen bilgiyi uslub ve tavrin onunde tutmaktir.
    Bunu yapamiyormusun yada cok ciddiye mi aliyorsunuz veya gercekten hos olmayan cumlelermi sarf ediliyor. Arkadaslar tartismadan kolayi var. Sikayet et butonunu kullanin. Daha az sinir stres ve gerginlik.
    Bu isin soru soran tarafinadan ki kismi. Diger taraftan bilgili ve profesyonel, alanlarinda degerli arkadaslarimiz var aramizda. Tamam bilgili olmak onemli ama bilginin nasil paylasildigida bilginin kendisi kadar olmasada onemli. Bilgili olmak, tecrubeli olamk belli bir agir basliligi beraberinde getirmeli. Her lafa kizilmamali, her duruma cevap verilmemeli. Sacma sorulmus sorulara bence, sence espirili cevap verilirken veya espri yapmaya calisirken kantarin topusuna dikkat etmeli. Yahu adam anlasa biseyden zaten o soruyu sormaz denilmeli, dusunulmeli Bu zorunlu degil tabii ama bilgi ile bilgeligi biraz birlestimeli. Adam orada sikintisini anlatirken espiri yapmak hos karsilanacak bir durumda degil kimse icin. Cok sacmalama varsa ortada en azindan ortaligi karistirmadan yoneticilere haber verilmeli.
    Tabii birde soru sorup ogrenmek isteyen ve bilgisi dahilinde yardimci olmaya calisan disinda ucuncu bir grup var forumumuzda. Kisaca saksakci ve laylamlomcu olarak nitelendirecegim bu grup yeterli bilgi donanimina sahip olmadan her konuya atlayip bazan bilgili kisinin bilgisine guvenerek yaptigi basit bir espitriyi alip uzatiyor. SAdece o kisi o espiriyi yapsa belki hic bir gerginlik olusmayacak ama sundukce sunme durumu var ya basliklari alp geyik yuvasina ceviriyor.
    Ben ilk fotografta kadraji universitede gercek anlamda ac kalip ayirdigim para ile ozene bezene bastigim, son kartimin bak boyle olmali digerek ikiye ayrilmasiyla ogrendim. Hos bir tecrubemiydi degildi ama bir omur aklimdan cikmaz ayri konu. Bunu durup dururken demedim.
    Fotograf ciddi bir hobidir. Hem icerik em ugras anlaminda. Urettiginiz her kare sakalndigi surece bugunden yarina bir belgedir. soylediginiz soz gider ama fotograf bir sekilde kalir. Fotografa baska hic bir sey degil belki bu yuzden saygi duymak gerekir. Bu isle ister zevk icin ister para icin ugrasiyor olun urettiginiz her bir karenin bir belge oldugnu, bunu gelistirmek icin cok fazla para, ter ve zaman harcamaniz gerektigini unutmayin. Ne bu ise yeni adim atan birine saygisizlik edin ne de senelerdir bu alanda ter dokmus birine.
    Son bir rica olarak eger kabul gorurseniz lutfen ama lutfen mesaj atmadan evvel tekrar tekrar okuyun, ters mesaj yazacaginiza bizlere bildirin. Kizacaginiza bos verin. BU kadar zamanda hem sizlerin hem bizlerin emek, para ve zaman harcadigi bu ortami gereksiz polemiklerden temiz tutalim.

    Bu mesaj bu tartismalar basladigindan beri 4 degerli uyenin ayrilmasi, bazi uyelerin uyeliklerine ara vermesi nedeniyle yazilmistir. Ogrenmek isteyende ogretmek isteyende bu forumda kisi olarak ayni degerdedir. Bilgiye saygimizin sonsuz olmasina ragmen.

    Saygilarimla
    Aydin Tuna Palabiyikoglu

    Not: Son tartismalara ait tum ayrilma, ciddiyete davet etme vb mesajalar niyetler iyi olsada sorunu kangren hale getirdigi, ayni seyler tekrar tekrar konusuldugu, polemge cok fazla zemin hazirladigi icin kilitlenecektir. Bu konuda yakin zamanda tekrar bir baslik veya mesaj acmamanizi ozellikle rica ediyorum..











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •