CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    micro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Yılmaz CEYLAN
    Makina:
    Canon
    Üyelik tarihi
    26.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    768

    Standart Haydarpaşa Garı'nda İstanbul



    Haydarpaşa Garı'nda İstanbul

    İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği tarafından, Nazım Hikmet’e ölümünün 47. yılında bir saygı, sevgi ve doğduğu topraklardan selam niteliğinde düzenlenen Haydarpaşa Garı’nda Bahar projesi, 3 - 6 Haziran tarihleri arasında İstanbul’un giriş kapısı Haydarpaşa Garı’nı büyük bir kültür-sanat merkezine dönüştürmüştü.



    İstanbulluların yoğun ilgisini toplayan Haydarpaşa Garı’nda Bahar, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti yılsonu etkinlikleri kapsamında ve Haydarpaşa Garı’nda İstanbul adıyla yeniden İstanbullularla buluşmaya hazırlanıyor.



    2009 yılı Aralık ayında “Haydarpaşa Garı, 101 yıldır İstanbul’da Her Zamanki Yerinde… Şimdi Yeniden Keşfetme Zamanı” diyerek İstanbullulara seslenen İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Haziran ayında Haydarpaşa Garı’nı büyük bir kültür-sanat merkezine dönüştüren Haydarpaşa Garı’nda Bahar projesiyle ölümünün 47. yılında Nazım Hikmet’e selam göndermişti.

    Dört gün boyunca İstanbulluların yoğun ilgisiyle karşılaşan etkinlikler dizisi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti yılsonu etkinlikleri kapsamında, 10-11-12 Aralık tarihlerinde yeniden İstanbullularla buluşacak. Bu kez Haydarpaşa Garı’nda İstanbul ismini alan etkinlikler dizisinde, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği koordinasyonunda Haydarpaşa Garı’na özel olarak üretilmiş mekan odaklı performans İstanbul İstanbul ve video mapping gösterisi Yekpare, İstanbullulara bir kez daha unutulmaz deneyimler yaşatacak.



    İstanbul’un siluetinin oluşmasında çok önemli bir rol oynayan, Türk edebiyatı başta olmak üzere edebiyattan beslenen diğer sanat dalları için de büyük bir ilham kaynağı olmuş Haydarpaşa Garı’nın ve dahi İstanbul’un sahip olduğu büyük kültürel mirasın sadece onları kaybetme riskini yaşadığımızda değil her zaman gündemimizde olmasını vurgulayan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt “Haziran ayında Haydarpaşa Garı’nda Bahar etkinliklerini gerçekleştirirken garın içinde oluşan atmosfer, İstanbulluların yoğun katılımı ve büyük etkisi, Avrupa Kültür Başkentliği süreci sona ererken, kente dair böylesine sembolik bir yapının muhakkak surette kapanışımızda da bir yer alması gerektiğini bize gösterdi. “Haydarpaşa Garı’nda İstanbul” işte o zamanlarda kafamızda belirmişti. Üstelik kıymetini İstanbullulara acı bir deneyimle hatırlatan Haydarpaşa Garı’nda yaşananların ardından bu etkinliği bu isimle bir kez daha düzenlenmek bizim için ayrı bir önem taşıyor.” diyor.



    İstanbul İstanbul…

    İstanbul İstanbul, yeni bir hayat kurma umuduyla İstanbul’a gelen insanların içine düştükleri yaşam kavgası ve göçün insan hayatındaki farklı etkilerini ele alan mekan odaklı bir performans. Ilgın Abeln ve Gonca Yalçıner’in yönettiği bu gösteri, göçmenlerin yalnızlıklarını, iki dünya arasında kalışlarını, bir yere ait olma ve kabul görme arzularını, özlemlerini, düşlerini ve düş kırıklıklarını, endişelerini, korkularını ve tereddütlerini bize duyurmaya çalışan görsel bir şölen/gösteri/bayram. İstanbul İstanbul üç gün boyunca 16.00 ve 18.00 saatlerinde İstanbullularla buluşacak.



    Yekpare…

    Yekpare, İstanbul’a özgü, özel bir video mapping gösterisi… 8500 yıllık bir İstanbul hikayesini anlatıyor. Pagan’lardan Roma İmparatorluğu’na, Bizans’tan Latin İmparatorluğu’na uzanan İstanbul’un geçmişi, günümüzün hikayesiyle harmanlanıyor. Haziran ayında Haydarpaşa Garı’nda Bahar kapsamında Candaş Şişman, Deniz Kader ve Görkem Şen’in yarattığı ve Kadıköy yakasından her birimizin gözlerini bir saniye kaçırmadan izlediği Yekpare, İstanbul’un büyüleyici güzelliğini ve derin geçmişini bize bir kez daha hatırlatacak. Yekpare, üç gün boyunca saat 20.00’da boyunca Haydarpaşa Garı’nın Kadıköy’e bakan cephesini perde yaparak İstanbullularla buluşacak.


    Yekpare, üç gün boyunca saat 20.00’da 10-11-12 Aralık Haydarpaşa Garı’nın Kadıköy’e bakan cephesini perde yaparak İstanbullularla buluşacak. Triptlarınızı alın ve bu muhteşem gösteriyi kaçırmayın...











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #2
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ali güner
    Makina:
    450d
    Üyelik tarihi
    29.September.2010
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    69

    Standart

    saol bilgilendirme için











  • #3
    R.
    Guest

    Standart

    Çok soğuktu ya :/ vapura binecektim vazgeçtim











  • #4
    iceveberg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    SELİM EMANET
    Makina:
    CANON 5D + 6D
    Üyelik tarihi
    12.April.2010
    Nereden
    İSTANBUL-Beykoz
    Mesajlar
    2,395

    Standart

    yılmaz aslında gidilir ama hava çok soguk
    eger gidersek kesin zatüre falan oluruz










    "Sadece kameranız ve siz varsınız. Fotoğrafınızdaki kısıtlamalar size bağlıdır; çünkü ne gördüğümüz kim olduğumuzdur." -Ernst Haas

  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •