Alıntı akingr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Senin mantığından yola çıkarsak burda yapılan eleştirilerin hiçbirinde hukuken bir sorun yok, o yüzden sana da laf söylemek düşmemeli mi?
Bence bu mesajlar bile bu konunun açılmasında ki fikrin ne kadar haklı çıktığını gösteriyor. Türkçemizi doğru kullanma yetisinin dışında, karşılıklı fikirlere saygı gösterme ve tartışma yetisini de yitirmişiz bence.
Türkçe sahip çıkılması gereken bir değerdir. Bizim bir değerimizdir. Onun dışında kalan "kız tavlamak için fotograf çekilmeyi ve çekmeyi sevmek" ile ilgili yapılan yorumlar senin dediğin gibi hukuki sorun teşkil etmez, laf söylenemez. Ancak dilimizin korunması konusunda hukuki olarak da söz söylememize izin veren bir dayanak var.
Türk dilinin korunması (TBMM Araştırma Komisyonuna sunulmak üzere hazırlanmıştır)
Türk Dilinin Korunması hakkında kanun teklifi, yasalaşmak üzere.
ben genelellereme karşıyım. sizin söyledikleriniz sizin için doğru olabilir. ya da toplumda benimsenmiş olabilir. ben eleştirmiyorum sizi. merak etiğim için soru sordum. yoksa kişi olarak benim dediğim doğru ve bu böyledir diyen bir insan olabilirsiniz, aynen o tarz yazı yazıp dili bozanlar ya da fotoğrafı başka amaçlı kullanan insanlar gibi sizie de eleştirmem böyle bir insan olduğunuz için. sadece meraktı. bana göre herkes kendi doğrusunu sanki tek doğru ve olması gerekenmiş gibi göstermiş. o yüzden ilgilendim konu ile.