bulut kardeş valla çok şey var öyle böyle değil.ne doğru ne yalan inan belli değil.
ümit kardeş yerçekimi denen bişey var. bir kabul. Newton formüle de etmiş.aynınştayn izafiyeti de quantuma göre izahı.izah izah izah.
bilim yerçekimin sebebini bilmiyor. benim bildiğim bir kaç ayrı üniveriste fizik hocası ile de görüştüm. bir sürü kaynakta. ney bu çekimi yapıyor bilinmiyor. bilinse zaten aynısı yapılır tersi yapılır. yani çekimsiz ortam oluşur. bunu çok güçlü mıknatıslarla denediler. küçük su damlaları kurbağa vs vs. süper iletkenler. neyse konu uzun. çekim kanunu var. kanun denen şey olanın izahi. ama sebebi yok ortada. modellemesi yapılmadı. yapılamıyor. çekim var mı var. hadi modelle yok. tersini yap yok...deneyle yok. he deney yapılıyor. olanın formülasyon doğruluğu deneyleri. he bu arada zaten yerçekimi modellense otomatik olarak terside modellenir. ne araba kalır ne uçak ne gemi ne de başka şey. sadece havada yüzen canlılar oluruz. zaten uçak uçmaz. kuşta uçmaz. havada yüzerler. konu derin. bu yazılanlar saçma sapan gelecek.
bu arada bilimde tersine mühendislik var. tersine derken Amerika rusya arası değil. ufolar vs den. biz ufo gördük. kısa süre. hem de 3 kişi birden. ve diğer 2 kişi bilimle ilgili değil. bir kerede ışığını aracımızın dibinde yolculukta gördük. kör olacaktık.
ya şimdi diyom formun delisi diyeceksiniz. saatlerce konuşurum.
biz bize anlatılanlarla kabuller içindeyiz. atıyorum 10 luk sistemle düşünürüz. 10 parmağımız var diye. tabiat 2 li sistemle çalışır. ve bunun katları ile. ne verilerse ne şablon konulursa öyle doğru sanıyoruz.
optikle ilgili bir fikir söyleyim. filimli makinalardan kalma bir saçmalığın üzerine kurulmuş dslr ler ve optik yapıları. o lenslerde nasıl taklalar atıyolar. ya tabiatta gözlerde kaç optik elemen var. bu ne prime lenste 5-6 optik eleman, zoomda atıyorum 12-18. hep takalalar atılıyor. hep bir optik elemanın kusuru diğeri ile kapatılıyor. kardeşim tabiatta yok bu. daha öncede demiştim. bu işin sırrı ki sır değil ama üretmiyolar. alındımı patenti bilmiyorum. konkav sensör yap. evet hepsi bu. ha sensör teknolojisi bu doğrultuda çalışmak istemiyor. o zaman kusursuz ve bir kaç optik elemendan oluşan zoom lensler olacak. bakacağız göreceğiz. kim yapacak. ben de pişman mı olacam patenet almadığıma. diğer türlü optik eleman hesapları gerçekten karmaşık. kusursuza yakın tabiatta neden düz ağ tabaka yok.
ahh ahhh..... delirttiniz beni yine. bilim kabullerden sıyrılmadıkça gıdım gıdım ilerler. radikal çözüm olmadan olmaz bişeyler. ah bir de tıptan konuşurdum. ya şu ana kadar lipitlerle ilgili bir sürü çalışma izledim. eşim çalışıyor. amerikadada çalıştı bu konuda. türkiyede kim ne lipit çalışır. biyologlar sentezciler kimyacılar genetikçiler neler yapar 10 dan fazla kongresine gitmek izlemek zorunda kaldım. ama kafalar bilimsel mi bana göre değil. heleşu ilaç sentezleme, moleküler çalışma konuları var içler acısı. anti kansorejen çalışmaları hiç girmeyim. kısa vadede bişey çıkmaz. radikal olanlar bağırsak florası meselesi. ilerde ilaçlar ve hormonlar sadece ve sadece bağırsak bakterilerindeki bakterilere sentezlnedirelecek. insan hücre sayısı 10 trlilyon. bakteri sayısı 100 trilyon. tabi bakteri boyutu çok küçük. seratoöinin yüzde 90 ı bağırsak florasındaki bakteriler salgılar. beyin mutlu olur. biz yeriz bakteri mutlu olursa biz mutlu oluruz. biz gelişmişiz ya. ama bakterilere çalışırız. kim köle kim efendi. onlar olmadan bağışıklık sistemi değil beselnemiz imkansızken kimiz biz. gelişmiş organizma bizmiyiz bize hükmeden bakteriler mi. he ortak yaşam. yok öyle bişey. ne yiyeceğimizi ne içeceğimiz neyin mutlu ettlğini kimle evlenceğimizi aşk hayatımızı onlar belirliyor. konu derin uzun....
delirtmeyin beni. adresi yazdım. heykelin dibi
teorik olarak dünya ile ay küre arasındaki kütke oranı 8 e 1. bu bir nasıl dünyadaki okyanusları etkiliyor. gel git oluyor. peki neden göllerde havuzlarda göletlerde yada bir kap suda çekim yok. bu ay koca okyanusu etkiliyorda bir bardak suyu etkilemiyor. dünya eğimi deneyleri hep çuvallar. nasanın videoları yeşil perde videoları genelde.