Alıntı promete Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir sorum var, ortalık azıcık kalabalık olsun öyle sorayım diyordum da ben sorayım gelen, bilen yanıtlasın. Mevcut cep telefonumla doğru dürüst fotoğraf çekmem pek mümkün değil. Alayım bir Sony xperia Z5 diyorum. Herkes, çok ısınıyor, çok arıza yapıyor, çok tamire gidiyor diyorlar. Var mı kullanan? Malum, benim telefon çalışmazsa hastanede hasta ölür!
Ya da fotoğraf kalitesinden ve telefon kalitesinden memnun kaldığınız başka model nedir?
Akıllı telefon kullanmaya başladığımdan beri Sony kullanıyorum.

Xperia U
Xperia Z
Xperia Z3
Xperia M5
Xperia Z5

Tecrübe etmişliğim var. Kamera olarak hepsi beni başlarda memnun etmiş olsalarda bir süre sonra çok fazla tozlanıyorlar. Öyle bir tozlanma ki şu an Z3 kullanıyorum ve fotoğraf çekmiyorum. Kamera görünmüyor nerdeyse ve bu durum Z de de vardı Z5'te de azda olsa yaşandığını duydum arkadaşımdan. Bu toz konusunu araştırdıktan sonra Z5 düşünebilirsiniz başarılı bir telefon, ısınma sorunu ise eh işte dedirtecek düzeyde var. Benim Z3 43 dereceyi görüyor Z5'ten sonraki Sony'ler ise şirkettin maddi durumunu kurtarmak için bilerek fiyatları yüksek tutulmuş telefonlar. Birebir özellikler artık gelişen teknoloji ile 1500-2000Tl ye alınabilirken sırf diğer firmalar yaptığından 3000-4000TL ye çıkarılmış fiyatları var.

Kardeşime Asus Zenfone 3 aldık. Hiç tahmin etmesemde mükemmel bir fotoğraf kalitesi olduğunu söyleyebilirim. Klasik telefon kamerası olarak çıkar çek şeklinde kullanackasanız sizi memnun edebilir. Vodafone'da telefon satıştaydı, gidip test edebilirsiniz. DSLR'a yakın bir özgürlük istiyorsanız da Huawei P9 veya P10 denenebilir. Kamerası aşırı güzel diyemesem de oldukça başarılı ve pro modunda, DSLR gibi her türlü kontrole erişebiliyorsunuz ve oldukça başarılı bir arayüzü var. İlk defa elime almama rağmen çok rahat çekimler yapabilmiştim.

Kaan hocam gibi bende Samsung ve iPhone'lara bir türlü alışamadım ama Galaxy S7 ve S8'in kamera başarılarını da görmezden gelemem.