Genelde sabit kalıcaksanız DVD ler de depolama için uygun olur, tabi sürekli el altında durmadan yani çizik vs olmadan saklanırsa güzel. Ama benim gibi sürekli şehir değiştiren biriyseniz DVD lerle gezmek biraz zor olur.

Normalde HDD de depoluyorum ancak yedek olarak da gmail i kullanıyorum. Gmaile fotoğraf olarak değil, belirli boyutlarda zip olarak atıyorum ki zaten çoğunluğu raw. İstediğimde rahat bulabilmek için de örneğin haziran 2009 - ağustos 2009 gibi isimler vererek tarihlerine göre ayırıyorum.

Tek bir gmail hesabı yeterli gelmezse eğer, 4-5 farklı adres açarak da uygulayabilirsiniz.

Upload sitelerini önermiyorum çünkü, premium üyelik olmadan ( yanlış hatırlamıyorsam ) 1 ay depolanabiliyor. Premium olursa silinmiyor ancak sürekli premium üyelik almanız gerek yoksa bittikten 1 ay sonra yine siliniyor.