Yarı otomatiklerin hepsinde sorunlar var fakat genelde firmalar ar-ge çalışması gibi düşünüp hataları servise geldiğinde düzeltiyorlar. Ya da servise çağırıp. En kötü ihtimalle de ücretsiz olarak arızayı gidererek.
Alfa tctde bir arıza farketmiş ve servise ücretsiz kontrolünü yaptırmak için çağırmış. Bence güvenilirlik budurToyota da yok bu kadar milyon araç çağırdı diyorlar. Bence büyük firma olmak bunu gerektirir. Toyota mmt vites ile sorun yaşadığımızda ilk 2 yıl baskı balata değişimini ücretsiz yaptılar güncellemeleri parça değişimlerini hepsini garantiden değiştirdiler, en sonunda daha büyük bir sorunla karşılaşınca aracı iade aldılar. MMT tavsiye etmem zaten cvt ye geçiyor benzinli toyotalar.
EDC yi bilmiyorum ama cidden az yaktırdığını biliyorum.
En iyisi CVT ( fordun eski modelleri dışında sorunsuz) ondan sonra da bence getrag geliyor. Belki getrag önce olabilir. Bir de tam otomatikler en sorunsuzu fakat gücü yere aktarırken %80 civarında verimle çalışıyorlar bu da size fazla yakıt olarak geri dönüyor ama konforda 10 numaralar. Çalışma prensipleri çok acayip. Genelde arıza yapmasalar da yaptıklarında masraflı olabiliyorlar. BMWnin tam otomatik %96 verimle çalışan ileri seviye modelleri de var.