CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 104 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree31Likes

Konu: 30-35.000 TL civarı hatchback sıfır km alınası araba

Konulanmış Görüntüleme

  1. #1
    AykutCelme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Aykut.Ç
    Makina:
    bejyüzellide
    Üyelik tarihi
    09.December.2012
    Nereden
    Bolu
    Yaş
    35
    Mesajlar
    539

    Standart 30-35.000 TL civarı hatchback sıfır km alınası araba

    (23.02.2014 tarihli güncelleme: Başlıkta sıfır dediğim halde, gelen tavsiyeler doğrultusunda 2. ellere de yönelmiş durumdayım. Ancak 2. el araca en fazla 20.000 -artı eksi 3000 TL- veririm.
    "Tüm mesajları okuyacak zamanım yok ama özellikle 2. el için fikir vererek yardımcı olmak istiyorum." diyenler için bu mesajı ekleme ihtiyacı duydum. Mesajın ilk hali aşağıdan itibarendir)


    -----------------------------------------


    Arkadaşlar önümüzdeki aylarda bu şekilde bir araba alacağım kısmetse. Şimdi ufaktan araştırmaya başlayayım dedim ve görüşlerinize ihtiyacım var.

    Aradığım araba;

    30-35 bin TL civarında (+- 2000 TL oynayabilir ama 40 bine çıkmam)
    Benzinli tercihimdir, tüp falan taktırmayı ilk etapta düşünmüyorum, dizelede gerek görmüyorum ülkedeki mevcut akaryakıt fiyatlarını göz önünde bulundurunca.
    Hatcback - 5 kapılı
    5-6 yıl sonra elden çıkarmak istediğimde beni çok zorlamayacak
    Herşeyden önce güvenlik - sağlam kasalı olacak - performans ve donanım şu an için ikinci planda
    Sıfır olacak - Arabayı alıp göreve yeni başlayacağım ve çevremin pek olmadığı bir ilde (Bolu) kullanacağım arabayı. Hani bir aksilik olursa şu ustaya götürürüm,ikinci el alacağım bir arabayı şu ustaya baktırırım, başım sıkışırsa şunu ararım hemen atlar gelir vb bir imkanım ilk etapta pek olmayacak. Motor, teknik özellikler vs den pek anlamadığım ve kafamın rahat olmasını istediğimden ötürü sıfır alacağım. Memleketimde olsa direk 2.el bir golf alırım zaten.


    Çok fazla bir donanım beklentim yok. Pederin 1997 model polo'sunu kullanıyorum 6 yıldır ve hiçbir eksiklik hissetmiyorum. Açılabilir tavan olacağına bir 24-105'im olsun, otomatik kararır elektrikli bilmemneli dikiz aynasındansa sağlam bir manfrotto tripodum olsun, deri ve çok fonksyolnu direksiyon olacağına 85mm 1.8'im olsun mantığındayım.
    Ha yokuş kalkış, arka park sensörü vb özelliklerolursa iyi olur ama mevcut bütçe ve kriterlerimden ötürü çokta aramıyorum. Onlar olmadanda gidiyor araba

    Önceliğim vw . Ki burada kriterlerime uygun olarak Polo modeli ön plana çıkıyor. 1997 modelini yıllardır kullanan ve şu ana kadar birçok marka (Renault-Audi-Bmw-Ford-Fiat-Hyundai) aracı deneyen birisi olarak bana en büyük hazzı vw araçlar vermiştir. Golf ve Passat hayalimdir hep ama mevcut şartlarım ve doğuş otonun satış politikalarından ötürü çok aramıyorum şu an.

    VW dışında Ford, Opel, Hyundai, Toyota gibi markalarda sanırım bu kriterle uyabilecek modellere sahip.

    Donanımhaber vb birkaç forumu inceledim ama net birşey bulamadım. Genelde birkaç mesaj sonra bir şekilde birbirine girmiş millet. Laf sokanı, dalga geçeni diz boyu.

    Almam muhtemelen bu yılın 2. yarısını bulacak ama yavaş yavaş bazı şeylerin kafamda oturması adına tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler şimdiden...

    -------
    Ekleme:
    1- Yurt geneli servis imkanıda önemli, 5-6 yıl sonra muhtemelen tekrar doğu illerimizin birisinde olacağım ve servis sıkıntısı yaşamak istemem.
    2- Çok bariz bir dezavantajı olmadıkça daha spor görünümlü otomobiller tercihimdir. Ama olmazsa olmazda değildir.
    3- Araba kısa ve orta vadede küçük bir aile arabası olarak kullanılacak. Şimdilik ben ve müstakbel eşim, ilerisi içinse Allah kerim Küçük bir ilde şehre 9km mesafedeki üniversiteye hergün gidiş geliş, boş vakitlerdede çevre illere ve ilçelere gezi düzenleme şeklinde kullanılacak.
    4- LPG uyumlu olması iyi olur. İlk etapta düşünmüyorum LPG'yi. Zaten hatchback alacağım ve bagaj küçük olacak.Birde tüple küçültmeyelim bagaj hacmini. Oraya tripodlar koyulacak, fotoğraf çantaları koyulacak Muhtemelen 1.2 yada bir ihtimalle 1.4 motor alacağım. Birde LPG takıp performansı daha fazla düşürmek istemiyorum. Normalde severim sert kullanmayı ve performansı. Benzininde bu gidişle 10TL'yi görmeyeceğinin bir garantisi olmadığı için LPG uyumlu olmasıda iyi olur.


    -----
    EKLEME -2

    Birçok tavsiyeden sonra bazı fikirlerim değişti, onunla ilgili yaptığım yorumuda bu ilk mesaja, mesajın ilk haline dokunmadan sadece altına eklemek suretiyle aktarmak istiyorum.

    "Öncelikle fikir beyan eden herkese tek tek teşekkür ederim. Şüphesiz ki en iyi araç herkesin kendi kullanmaktan zevk aldığı ve ihtiyacını karşılayan araçtır. DSLR fotoğraf makinelerdeki gibi.

    Kafam karman çorman oldu vallaha ama şu an için aklımdaki şekillenenleri kısaca özetliyeyim. (İlk mesajımda yazan bazı şeyler konusunda geri adım atmış- fikir değiştirmiş durumdayım)

    1-Sıfır mı, ikinci el mi? - Şu an , ilk mesajdan farklı olarak ikinci el ağır basar oldu. Sıfır alırsam 1.2 vb düşük performans araçları göze alırım diyordum ama 2.el düşündükten sonra 1.4 ve üstü performanslı araçlar almak niyetim. 97model 1.6 motor polomdan (polo classic , sedan model) yola çıkacağım yine. Onun oluşturduğu hazzı oluştursun yeter diye düşünüyorum. bir arkadaşımın 2000 model audi a3 ünü kullanmıştım uzun süre, otomatik vites, 1.6idi sanırım ama kalkışı adeta bir ömür sürüyordu. Düz yolda bile kamyon sollamak üzere şaha kalkacağımda iki kere düşünüyordum. Ha bunları yaparkende yakıtı içmesin, cüzdanı boşaltmasın istiyorum. Elbette 1.2'lere göre bir külfeti olacak yakıtın ama performans için razı olurum ona. Yakıtı içmemesi kaydıyla.

    2-Dizel mi benzin mi? Bununla ilgili kafamda pek birşey oturmadı ama temel olarak yukardaki bahsettiğim performansı alacak olduktan sonra, 3-5 yaşlarında , tanıdıktan veya tanıdık aracılığı ile güvenilir birinden aldıktan sonra çok farketmez diye düşünüyorum. Ama dizel araç bana Bolu şehrinde özellikle kışın sorun yapar mı bilemiyorum. (Kars'ta çalışıyorken dizel araçların yakıtı donuyordu hareket halindeki araç 30km kadar yol gittiğinde - yakıt değilde başka birşeyde olabilir, çok anlamam ama aracın hareket halinde iken donduğunu ve dizel olduğunu bilirim)

    3-Marka model ? Hiç farketmez. Yeter ki 5-6 yıl sonra satmak isteyecek olursam beni çok uğraştırmasın, satmayıp doğuya götürme durumum olursa orada servis sıkınıtısı olmasın ve yukarda iki maddenin kriterlerini karşılasın.

    Şuda var ki 2. el alacak olduktan sonra sanırım bütçeyi max 30000 olarak ayarlarım. 5-6 bin civarındaki geri kalan parayı olası aksaklıklar, bakım vb çıkabilecek giderler için ayırırım."










    Konu AykutCelme tarafından (25.February.2014 Saat 11:31 ) değiştirilmiştir. Sebep: Ekleme yapıldı


Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •