CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 25 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree11Likes

Konu: Doğum fotoğrafçılığı hakkında acil yardım :):)

  1. #21
    baltala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    coşkun çavuşoğlu
    Makina:
    canon eos 5d mark ii
    Üyelik tarihi
    03.January.2011
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    141

    Standart

    Merhaba Aydın. Bende sağlık çalışanayım ve bulunduğum hastanede doğum fotoğrafı çekiyorum.Evvela fotoğraf çekmeyi seviyorsan ve hobi olarak yapıyorsan ticari kaygın çok fazla olmasın.Öncelikli tavsiyem 1-2 doğuma gir ve çekim yap gerekirse ücret alma masrafını al.Tecrübe kazan ne çekmen gerektiğini hangi anları yakalaman ve iso ayarlarını hepsini yaşadıkça tecrübe edersin.
    Bir arkadaşımız örnek vermiş (çiserenin bebekleri).Bu kişi profesyonel doğum fotoğrafçısıdır.Onunla irtibata geçip ücret konularını görüşebilirsin.










    aydindincer15 likes this.

  2. #22
    Ahmet Yeşil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ... ...
    Makina:
    Hasselblad 501cm, Leica M6 TTL, Canon 5D Mark II
    Üyelik tarihi
    03.July.2010
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    44
    Mesajlar
    2,987

    Standart

    Alıntı aydindincer15 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amacim tartismaya girmek degil ahmet bey . Lafi cok yanlis tarafindan anladiniz ama boyle parmagi olmayan da basiyor tarzi konusmaniz bence hos degil . Sadece demek istedigim oneriler verildi boyle biseyde benden ne kadar ucret istendigi soruldugunda cevap verebilcecegim bir rakam sormustum. (Ki ben 50-80 tl arasi dusunuyordum o kadar ucuk fiyatlar yoktu aklimda) neyse yine de onerileriniz icin tesekkur ederim. O kadar dalga gecen cumle kurasiya daha faydali olabilecek cumleler kursaniz daha iyi olabilirdi..

    tapataklak oldum resmen
    Ben dalga falan gecmiyorum.
    Nacizane onerilerimi de yaptim, daha fazla ne yapabilirdim bilmiyorum ancak dalga olarak anladiginiz cumlelerim de aslinda yardim amacliydi.
    Yapmadiginiz birseyde kac lira alirim diye sormaniza karsilik verdigim para almayin lafim da bir yardimdir ama cikarlara ters dusmus olabilir.
    Deklansore basmamis degilim diyorsunuz ben de gunumuzde zaten herkesin fotograf cektigini soyluyorum.
    İsin ciddiyetini anlatabilmek adina da size, nasil ebelik yapilabilir konusunda soru soruyorum. Ne de olsa ben de bebek tutmamis degilim. Amacim burada tip bilimini asagilamak degil, fotograf sanatinin da ayni ciddiyetle yaklasilmasi gereken birsey olduguna dair bir serzenisti.
    Size bir onerim daha izninizle, verilen cevaplarda size ters gelen ve rahatsiz eden birsey varsa oncelikle bunu dalga gecmek olarak algilamak yerine empati yapmaya calisin, disaridan bakin olaya ve karsinizdakini anlamaya calisin.
    Forumda üç bine yakin iletimi milletle dalga gecerek yazmadim.
    Sizin ogrenci olmaniz,harclik cikarmayi istemeniz yapmadiginiz bir ise para kazanarak girmenizi hakli cikarmaz.
    Kendimden ornekler verebilirim, ama buna gerek yok.
    Yukaridaki arkadas benden farkli birsey demiyor temelde,
    Bir sure bedava yapin, sonrasinda para konusun.
    Bu etik olarak da daha huzur verir size.

    Sevgilerle...










    aydindincer15 and Bin907 like this.
    İNTERNETİME DOKUNMA!

  3. #23
    AykutCelme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Aykut.Ç
    Makina:
    bejyüzellide
    Üyelik tarihi
    09.December.2012
    Nereden
    Bolu
    Yaş
    35
    Mesajlar
    539

    Standart

    Ben bu konuda sana başka bir çerçeveden tavsiyelerde bulunacağım Aydın kardeşim. Tıbbiyeyi 1 yıl önce bitirmiş olup 1 yıldır aktif olarak doktorluk mesleğini icra eden, bir fotoğraf sevdalısı olarak.

    Fotoğraf çekimi, teknikleri konusunda benim sana tavsiyelerde bulunmam söz konusu olamaz ben daha emekle evresinde bir fotoğraf sevdalısı iken. Ancak 6 yıl fakültede, 1 yılda doğu görevinde başından bir sürü olay geçmiş birisi olarak benim sana söyleyebileceğim şey; mutlaka ama mutlaka imza al aileden. Ya sen al yada senin adına , doğumu gerçekleştirecek hocan alsın.
    Doğum sırasında orada bulunup (gerçi tıp öğrencisi olduğun için bulunmanda resmi olarak hiçbir sakınca yok ama olsun) fotoğraf çekeceğine dair. Çekimden sonra fotoğrafları burada, forumlarda, fotoğraf sitelerinde vs kendini geliştirmek adına yorum almak için bile paylaşacak olursan bunlar için mutlaka imza al izin verdiklerine dair.

    Şu an her şey yolunda olabilir. Aile mutlu , sen mutlu , hoca mutlu vs vs.. Ama ilerleyen dönemde ailenin kafasına "dank" etmeyeceğinin, (buradaki avukat arkadaşlarımın affına sığınarak) işgüzar bir avukatın ailenin kanına girerek herhangi bir sebeple dava açmayacağının bir garantisi yok. Sen imzanı al, kendini garantiye al ondan sonrada fotoğrafın keyfini çıkarmaya bak...

    Ülkemiz şartlarında malesef bu tür davalar çeşitli faktörlerin etkisi ile haddinden fazla artmış durumda. Ha diyebilirsin , ortada benim yapacağım tıbbi bir müdahale yok, izinleri ve istekleri dahilinde fotoğraf çekeceğim ve ticari olarak anlaşıp bedelini alacağım. Emin ol öyle şeyler çıkabiliyor ki burda da yasal olarak bir boşluk bulup seni uğraştırabilirler. Sen sen ol kendini her zaman garantiye al bu meslekte. Kaçıncı sınıftasın bilmiyorum ama bunu sana zamanla söyleyeceklerdir hocaların ve zaten sende kendin tecrübe edeceksindir.

    İşin yasa, hukuk, kendini sağlama alma gibi can sıkıcı kısımlarını bir tarafa bırakacak olursak, benim düşüncem (tavsiyem demiyorum haddime değil) böyle bir çekimde para almamaktan yana. Evet öğrencilik dönemlerinde bende arayışlara girdim maddi olarak nasıl çeşitli kazanımlar ederim çeşitli işlerden diye. Ama fotoğrafı bir iş'ten ziyade "merak-sanat" olarak icra ettiğin şu dönemde bence ilk etapta kendi çizgini oluşturana kadar ücret almamak daha isabetli olur. Çekim sırasında kaygın "Şu kadar para alacağım bunun hakkını vermem lazım" değilde "Kendimi geliştirmem, daha iyi açıyı daha iyi bakış açısını, daha iyi ışık yönetim-kullanım becerisini elde etmem lazım" olur. Bu şekilde bence daha rahat geliştirirsin kendini.

    Ha diyebilirsin ben fotoğraf uğraşına "iş" gözüyle bakıyorum ve para kazanacağım bu işten diye. Düşün ki beli bir fiyat konusunda anlaştın ve işler yolunda gitmedi. Yeteneğin vardır ona birşey diyemem. Ama tecrübe eksikliğinden ötürü bazı şeyler yoluna gitmedi ve aileye güzel bir çalışma veremedin. Parayı geri iade etsen-almasan dahi onlara karşı bir "fotoğrafçı" olarak nasıl bir duruma düşeceğini düşün. "İş" hayatının ilk çalışmasında hüsranla karşılaşmış olursun. Ama ücret almıyor olsan herhangi bir aksilikte bunu çok daha rahat bir şekilde izah edip kurtulursun. Ha ücret almayıp işi çok iyi yapmış olduğunu düşün. O zaman alacağın haz bile yeterli olur bence o anda. Parayı yine kazanırsın çizgini oluşturup kendini kanıtladıktan sonra ...

    Doğum fotoğrafçılığına zaman zaman bende ilgi duymuş olsamda aktif olarak yapmadım. Ama teknik olarak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar kaldı aklımda.

    Annenin kaçıncı doğumu? İlk doğumsa ve vaginal yolla yapılacaksa işin nispeten kolay. Yavaş gelişir doğum ve amniyon sıvısının gelmesi ile çocuğun dünyaya gelmesi arasında 7-8 saat oynar . Rahat rahat yaparsın çekimini.

    Yine vaginal doğumsa mutlaka doğum sırasında annenin baş ucunda durarak yap çekimini. Hem kendin hem ailen için. Doğum olayını tecrübe ettin mi bilmiyorum ama o sırada gerek doğumu yaptıran doktorun rahat çalışması, gerek annenin kendini daha iyi hissetmesi gerekse kendin ve makine için ayak ucunda durma. (Bazı doğumlarda çocuklar fırlar gibi çıkıyor ve o an çeşitli vücut cerahatlarının 2-3metre uzakta bile olsan sana ve makinene gelmeyeceğinin bir garantisi yok.

    Çocuk doğduktan sonra YD muayenesi yapılırken yanına gidip çekersin orası ayrı. Pediatri asistanı veya hemşireden rica et muayene sonra çocuğu hemen bi annenin yanına getirsinler, orda birkaç kare yakala.

    C/S olacaksa önceden bir kaç kere ameliyathane ortamında çekim yap. Işık koşullarını gör. Birkaç C/S izle. Çocuk ilk insizyondan itibaren kaç dakika içerisinde çıkarılıyor. Çıkarılınca napılıyor. (Normalde çıkar çıkmaz pediatri asistanına veiriler ve o sırada fotoğraf yakalaman neredeyse imkansızdır. Rica edersen 1-2 saniye bekleyebilirler senin için. )
    Sterilite koşullarına dikkat et. O koşullarda ameliyatın hangi anında nerede olmalıyım diye önceden plannı yap.

    Bir iki satır yazayım derken oldukça fazla uzatmışım. Kusura bakmayın. Umarım faydası olur yazdıklarımın.

    Ben kitabi birkaç bilgi ve doğum-sezaryan ortamını fazla sayıda görmüş birisi olarak birkaç öneride bulunmaya çalıştım. Bu işte tecrübesi olan kişiler mutlaka çok daha yerinde tavsiyelerde bulunacaktır.



    Seni uzaktan uzaktan izliyorum Aydın bir meslektaşım ve fotoğraf sevdalısı olarak. Yolun açık olsun.

    Kim ne derse desin olay senin gözlerinde ve hislerinde biter... Saygı ve sevgilerimle...










    ahmetergul likes this.


  4. #24
    AykutCelme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Aykut.Ç
    Makina:
    bejyüzellide
    Üyelik tarihi
    09.December.2012
    Nereden
    Bolu
    Yaş
    35
    Mesajlar
    539

    Standart

    Ha birde vaginal doğumla ilgili bir not daha:
    Eğer multipar bir anne ise ve vaginal doğum yapılacaksa o çocuk anne karnında fazla durmaz. İlk doğum kontaraksyonundan itibaren çocuğun çıkmış olması arasındaki süre 1-2 saat kadar kısa olabilir. Elini çabuk tutman, hastaneye doğuma çabuk yetişmen gerekbilir. Bunuda göz önüne al mutlaka.










    aydindincer15 likes this.


  5. #25
    aydindincer15 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    aydın dincer
    Makina:
    canon eos 5d
    Üyelik tarihi
    21.August.2011
    Nereden
    burdur
    Yaş
    32
    Mesajlar
    756

    Standart

    @baltala oncelikle tesekkur ederim bu isle ugrasan biri olarak cevap yazdiginiz icin ticari kaygim yok sadece fiyat sorulursa ne diycegim konusunda sormustum ama yanlis anlasildi @ahmetyesil onerilerin icin tesekkur ederim benden daha fazladir deneyiminiz yasiniz da benden fazla saygisizlik yapmak istemem daha uzatmaya gerek yok tesekkur ederim bilgiler icin.. aykut kardesim tipci miydin sen ya meslektasim? oncelikle bu pediatri sinavima nir hafta kala foy okumaktan gozlerimin kor oldugu gunlerde uzun cevabin adeta nelson gibi oldu 5 bolume ayirdim okudum ozet cikardim ancak cevap atabiliyorum isin icinde biri olarak cevap atman beni mutlu etti.. yasal konuda da dikkat edecegim meral etme dun zaten konusmustum hocayla iki uc aileye ucretsiz cekecegim ortami gormek icin.. bu arada burdan bana destevini veren @selim karakus abiye tesekkur ediyorum abi eyvallah

    tapataklak oldum resmen










    Canonturk Portfolyom

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    Demiri demirle dövdüler, biri sıcak biri soğuktu..
    İnsanı insanla kırdılar, biri aç biri toktu..

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •