CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 32 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree3Likes

Konu: Trekking botu tavsiyesi

Hybrid View

  1. #1
    mosaique - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Çağrı
    Makina:
    5D MKIII + 28mm
    Üyelik tarihi
    16.May.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    40
    Mesajlar
    633

    Standart

    .....










    Konu mosaique tarafından (20.November.2013 Saat 16:32 ) değiştirilmiştir.

  • #2
    BlackSilver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Arda Türegün
    Makina:
    Canon EOS 600D, Canon EOS 5D Mark III
    Üyelik tarihi
    09.July.2013
    Nereden
    Kocaeli
    Mesajlar
    504

    Standart

    Alıntı mosaique Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Su geçirmeme hakkında söyledikleriniz iyi oldu. Satıcı doğru mu söylemiş yani? Peki su geçirmeme meselesi kullanılan astarla ilgili değil mi, direkt dışındaki malzeme de mi önemli? Ben açıkcası çarşak seviyesinden daha yüksek suya girebilirim diye düşünmüştüm, ağır şartlar için istiyordum.
    hocam astar falan da önemli tabi goretex astarlar o yüzden kullanılıyor ama şöyle bir şey var. hiç bir şey x geçirmez y geçirmez değildir. yanmaz boya diye bir nane var mesela yok öyle bir şey bunların test standartları var atıyorum 400 derecede 5dk tutuyorlar vs vs yanmıyor =) içerideki insanların dışarı çıkmasını sağlayacak kadar süre dayansa yetiyor tasarım amacı da bu zaten. aynı şeyler bu patentlerde de geçerli. adam waterproof der ama adamın test metodu üstüne su serpmektir mesela. neye göre kime göre anlayacağın. benim gösterdiğim tnf modeli de çok yüksek ihtimallerde ağır koşullarda kar suyunu içeri alacaktır 3 mevsim ayakkabı olduğu için. sağdan soldan sorduğum ve okuyup yaptığım çıkarımlara göre en iyi dış malzeme deri, en iyi astar goretex. derinin kalınlığına göre soğukta kullanabilme kolaylığı artıyor. deri ne kadar az parçaysa o kadar az su geçirme ihtimali oluyor. çünkü dikişlerden su girme ihtimali her zaman mevcut asıl amaç astara olabildiği kadar az su geçmesini sağlamak. bunlar nasanın kalite kontrol standartları seviyesinde üretilmiyor malum.=) çarşak olması da ayakkabının tabanla derinin kesişim noktasındaki darbelere karşı koruması derinin zarar görmemesi için. ciddi anlamda ayakkabının ömrünü arttırdığını söylüyorlar. ayrıca ne kadar az sentetik malzeme varsa dış yüzeyde o kadar iyi diyorlar. file vs gibi kumaşlar ömür kısaltmaktan başka bir şey değil anladığım kadarıyla.
    Wandern, Zelten, Ausrüstung, News und Tests bei outdoor-magazin.com diye bir site buldum adamlarda son derece faydalı incelemeler var bir çok ürün hakkında ama almanca malesef. google translate ile ingilizceye çevirip olduğu kadar diye okuyabiliyorum ama türkçe'ye çevirince komik şeylerle karşılaşıyorsunuz malum.











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •