sony a77 kullanıyormuşunuz bi de sony a99 deneyin neyin fark edeceği konusunda anlaşma sağlayalım.

ff sensörün cropa göre avantajları alanderinliği. Çünkü aynı açıda aynı kadrajda çekeceğiniz aps-c ve ff farkı ff ile modele daha yakın olacağınızdan farkeder. Bu birincisi.
Açı konusunda kadraj farkı yaşarsınız manzara konusunda bu ikincisi
sensör büyüktür ve pixeller daha doğru ve sıkışmamış şekilde sensör üzerinde yerlerini almıştır. bu da üçüncüsü
sensörün ve pixellerin durumuna göre ISO avantajını fazlasıyla yaşarsınız bu da dördüncüsü
diğer ufak tefek özelliklerden yani sensör üzerindeki işlemcisi vs gibi konular girdiğinde ff almak mantıklı gelir.

Parasal anlamda bir değişiklik yok. Amatör kullanıcıyı tatmin etmemesi doğal çünkü içerisinde photoshop barındırmaz. İnsanlar bekler çok canlı renkler çok iyi kontrast vs.vs.
Doğru ışıkta çektiğin cep telefonu görüntüsü bile doğru ışıkta çekilmeyen orta format makineden daaha iyidir. Belki abartı ama çekmesini bilmeyen için ff crop farkını anlamak imkansıza yakındır. Arka plan flu olmuyor mu ver 50mm 1.8 hemen bi tane tamamdır. Ya bunun açısı kötüymüş derse 35 1.4 alır hemen o da yetmezse 24 1.8 ya da 1.4L veririz. oraya kadar ff farkını anlayamayan adam varsa da problem vardır demektir. Ya kız tavlamak için büyük lens peşinde koşarlar bunlar ya da hobi yapacam deyip işinden gücünden vakit bulup araştıramamaışlardır.

Lafım size değil tufan bey.

İnsanların hala 1.6 ya da 1.5 crop ile tam kare sensör tabil edilen 35mm arasındaki farkı anlaması fotoğrafı anlamasından daha uzun sürer. Her şey alan derinliği ve bokeh olmadığı gibi her şey makineler ya da lensler de değildir. Bunu anlatabilmek lazım bir çok kişiye.