CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 41 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree11Likes

Konu: tablet tavsiyesi olan

Konulanmış Görüntüleme

  1. #29
    acg
    acg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Cem
    Makina:
    canon
    Üyelik tarihi
    16.September.2012
    Nereden
    Ankara, Turkey
    Mesajlar
    833

    Standart

    Dün ipad mini retina vs ipad air in ekranını karşılaştırdım. Apple ın panel üretiminde sorun yaşadığı için geç piyasaya sürdüğü bir gerçek, bazı kaynaklar da bu panellerin renklerinin soluk olduğundan bahsediyordu.

    şu entry den sonra işime kurt düştüğü için 1000 liraya onu alacağıma 300 liraya başkabir tablet aldım. entry bu > https://eksisozluk.com/entry/38534061

    buradan da açıkça görebilirsiniz. AnandTech | Apple iPad mini with Retina Display: Reviewed

    burada da benzer bişey var Retina iPad Mini's Display Criticized Over Poor Color Gamut and Accuracy - Mac Rumors

    (vay efendim retina diyen 3 kişiyle de karşılaştım.)

    sonuç olarak dün gittim ikisini yan yana koydum. Google a color yazarak çıkan şu tabloyu ekranda açtım http://www.spoonflower.com/Spoonflow...rGuide_2.1.png

    ve ne göreyim. özellikle kırmızılar ve yeşiller ciddi ciddi soluk. bazıları diğeri (air) samsunglar gibi saturationludur diyebilir fakat paylaştığım ikinci linkte renk paletini görebiliyorsunuz.

    Malesef bu yüzden hem tablette hem de telefonda android gibi amele bir işletim sistemli cihazlar tercih ettim. her gün, bu şarjı kim yiyor kim wake lock yapıyor. Bu program neden hata verdi diye araştırarak zaman kaybediyorum.

    Şu an piyasadaki fiyat performans ürünü bence ipad minidir. (belki de apple ios8 ile bu cihazı da öldürecek, ios 8 ne getirir bilemem alsam ios7 bile yüklemem) Ama hala bluetoothçu kardeşlerimiz almasınlar. 10mb lik dosyayı 5 dakikada bluetooth ile birbirine gönderen, pili neyin durduk yere harcadığını arayıp duracakları tabletlere yönelsinler. ( android tabletlere kötü dediğim sanılmasın. Dalvikten ( java sanal makinası) kurtulana kadar almamakta fayda var. cihaz üzerinde iki tane üst üste OS çalışıyor. Android kasıyorcuların böyle demesinin sebebi bir işlemin işlemciye ulaşmadan iki kez programlama dili değişimi yapması gerekiyor bu da hep zaman kaybettiriyor. Sistemde 4 çekirdek varsa 2 çekirdek performansı vermesine yol açıyor. bu yüzden apple ın 1.2ghz x2 işlemciysiye snapdragon 800 ün 2.30ghz 4 çekirdekli daha ciddi güçteki daha iyi önbelleğe sahip işlemcisinden daha fazla performans alınabiliyor. )


    Edit : bu da önemli ciddi bir site > Mini Tablet Display Technology Shoot-Out










    Konu acg tarafından (22.December.2013 Saat 10:52 ) değiştirilmiştir.
    ilbey666 likes this.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •